Brazil 12 noćenja
TopTravel » Brazil 12 noćenja
Brazil Top Travel Agency (2)

BRAZIL 

Rio De Janeiro, Paraty i Sao Paulo

14 dana / 12 noći

30.04. - 13.05.2022.


Brazil je zemlja čija je obala duga 7400 kilometara oivičena prekrasnim plažama sa zlatnim peskom, a unutrašnjost ispunjena mineralnim bogatstvom. Zlato iz brazilskih rudnika i dalje krasi crkve Portugala, kolonijalne sile koja je vladala Brazilom do 1822. Ovaj snažan portugalski uticaj je očigledan u brazilskoj kolonijalnoj arhitekturi, u dekorativnoj umetnosti kao i u jeziku. Za turiste, Brazil je i tropski raj i uzbudljiva kulturna destinacija sa atrakcijama za sve ukuse, od idiličnog odmora na plaži i istraživanja prašume, do muzeja umetnosti svetske klase i pulsirajućeg ritma karnevala u Riju.

 

Program putovanja:

1.dan (30.04.2022.) BEOGRAD – RIO DE JANEIRO

Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Rio de Janeir-a sa presedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Rio De Jaineiro u večernjim satima. Transfer do hotela koji se nalazi u zaleđu Copacabane. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (01.05.2022.) RIO DE JAINERO – HRIST SPASITELJ, SAMBODROM, MARAKANA, SELARON STEPENICE

Doručak. Prvi dan u “Čudesnom gradu “ provodimo u fakultativnom obilasku glavnih znamenitosti Rija . Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio statua Hrista. Polazimo na fakultativni izlet organizovanim prevozom u pratnji loklanog vodiča prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Do brda Korkovado dolazimo kroz prašumu Tijucu koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana prašuma na svetu. Nakon razgledanja vozimo do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Odlazak do najpoznatijeg svetskog stadiona ”Maracane” na kojem se davne 1950. godine održalo Svetsko Prventsvo u fudbalu i koji je u to vreme bio najveći stadion na svetu. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Zatim idemo do četvrti Lape koja važi za brazilski “Mon Mantr”, boemsku četvrt prepunu živopisnih restorana i krajolika. Prolazimo kraj “Lukova Lape” i odlazimo u živopisnu četvrt Santa Teresa gde se nalazi, svima poznato, stepenište Selaron, šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Noćenje.

3. dan (02.05.2022.) RIO – CENTRO HISTORICO - FAVELA

Doručak. Kada smo upoznali glavne atrakcije Rija, vreme je da se upoznamo i sa istorijom a to ćemo najbolje učiniti u šetnji istorijskim centrom grada u pratnji lokalnog vodiča. Nakon doručka, vozimo se lokalnim prevozom do centra Rija odakle kreće razgledanje. Istorijski centar Rija je okružen vekovima starim putevima i istorijski važnim zgradama koje bez reči pričaju priču od vremena monarhije do republikanskog perioda. Krećemo se ulicom XV Novembra u kojoj se nalaze neke od važnih građevina: kolonijalna zgrada "Paco Imperial" koja je služila kao rezidencija portugalskim guvernerima kolonijalnog Brazila, mnoge crkve uključujući katedralu Candelaria, obići ćemo Kraljevsku Biblioteku, unikatnu biblioteku izgrađenu krajem XIX veka. Ova veličanstvena biblioteka sadrži najveću kolekciju portugalskih dela izvan Portugala i važi za jednu od 5 najlepših biblioteka sveta. Proći ćemo kraj Nacionalnog muzeja likovnih umetnosti, Nacionalnog Teatra i Nacionalne Biblioteke. Najslađe ostavljamo za kraj, te turu razgledanja završavamo u „Confeitaria Colombo“ , najpoznatijem restoranu Ria. Sledi fakultativni obilazak jedne od najmiroljubivijih favela Rija – Santa Marta. Santa Marta se nalazi u zaleđu kvarta Botafogo. Na strmoj litici brda Dona Marta je divljom gradnjom podiguto 5000 drvenih i oko 2000 kuća od cigle i u kojima živi preko 8000 ljudi. Ovo je definitivno najpoznatije favela na svetu od kada je u njoj, 1996. godine, Michel Jackson snimio spot. Kroz favelu se nekada išlo vrlo strmim stepenicama, dok je danas povezana žičarom i mnogo pristupačnija posetiocima. Favela je “država u državi” koju kontroliše mafija, ali ukoliko je vaš dolazak najavljen, kretanje kroz favelu može biti bezbednije nego kroz sam centar grada. Uz pratnju lokalca iz favele upoznaćete se sa pričom i svakodnevnim životom stanovnika i posetiti mesta na kojima su bili i Kraljica Elizabeta, Michael Jackson, Madonna i ostale poznate ličnosti. Za kraj ostavljamo vožnju žičarom koja nas vodi do samog vrha favele odakle ćemo uživati u jedinstvenom pogledu na grad. Noćenje.

4. dan (03.05.2022.) RIO - GLAVA ŠEĆERA, BOTANIČKA BAŠTA I PARK LEGE

Doručak . Posle doručka napuštamo hotel i odlazimo na fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do čuvene atrakcije Ria - Glave Šećera, odakle se pruža prekrasan pogled na božanstveni zaliv Guanabara. Imamo vreme da uživamo u vidikovcu i da samostalno istražimo okolinu, nakon toga opuštamo se u Botaničkoj bašti okruženoj atlantskom vegetacijom. Botaničku baštu je osnovao portugalski kralj Žoao VI (Joao) 1808. godine za vreme svog izgnanstva u Brazil. Tokom godina broj posađenih vrsta polako se povećavao i dostigao cifru od 5000 primeraka tropskog i suptropskog rastinja, među kojima je najimpresivniji drvored od 134 kraljevske palme. U produžetku botaničkog vrta nalazi se Park Lage na površini od 52 hektara, u kojem se nalazi stara rezidencija porodice Lage. Noćenje.

 5. dan (04.05.2022.) RIO – PETROPOLIS

Doručak. Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet u Kraljevski grad Petropolis, koji se smatra jednim od najlepših kolonijalnih gradova Brazila. Petropolis je smeštenom na nekih 70 km od Rija u planinskom zaleđu . Ovaj grad nosi snažan pečat nemačke kolonizacije sa početka XX veka što se ocrtava u njegovoj specifičnoj arhitekturi i izgledu ulica. Posećujemo Muzej Carske brazilske porodice, raskošnu palatu koja je služila kao letnja rezidencija brazilskog cara Pedra II. Nakon posete Kraljevskoj palati izlet nastavljamo posetom kući pronalazača i avijatičara Santos Dumonta, koji je svojim ranim izumima doprineo konstruisanju prvih aviona. Kuća je vrlo zanimljiva , prepuna raznih inventivnih svari za ono doba. Zatim idemo do Katedrale Sao Pedro de Alcantara, koja je ujedno i mauzolej poslednjeg brazilskog cara. Sledi pauza za ručak i mali predah u poznatoj pivnici „Cervejaria Bohemia“ gde ćemo se upoznati sa procesom pravljenja piva. Povratak u Rijo u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u hotel. Noćenje.

6. dan (05.05.2022.) RIO

Doručak. Slobodan dan za istraživanje Rija ili dan za plažu. Noćenje.

7. dan (06.05.2022.) RIO – PARATY CENTRO HISTORICO

Doručak. Posle doručka napuštamo hotel i privatnim prevozom krećemo ka “Zelenoj obali “ i malom primorskom mestu Paraty. Na putu do Paraty-ja prolazimo kroz Agra dos Reis, najegzotičniji zaliv Atlantske obale koji sa preko 300 ostrva izuzetne lepote privlači turiste iz čitavog sveta. Dolazak u Paraty u popodnevnim časovima. Nakon kratkog odmora odlazak na razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Gradić Paraty, ali i čitavu oblast oko njega, UNESCO je prepoznao i stavio pod zaštitu 2019. kao biser kulturno-prirodne celine. Ovaj biser obuhvata istorijski centar Paraty- ja, kao najbolje očuvanog kolonijalnog grada na obali, četiri tropske šume u zaleđu Paraty-ja žaštićene kao prirodno dobro i jednu od 5 ključnih svetskih tačaka biodiverziteta. Ova oblast se može pohvaliti i kao područje sa endemskim vrstama životinja i pojedinim vrstama pod zaštitom kakva je i jaguar. U XVII veku Paraty je bio poslednja tačka “Caminho do Ouro” (put zlata), koje je iz oblasti Minas Gerais odavde ukrcavano na brodove i slato u Evropu. Nakon razgledanja, slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (07.05.2022.) PARATY

Doručak. Slobodan dan koji možete provesti u samostalnom istraživanju grada ili na nekoj od prelepih plaža u okolini. Noćenje.

9. dan (08.05.2022.) PARATY - TRINIDAD

Doručak. Ovaj dan možete iskoristiti za fakultativni izet u ribarski gradić Trinidad koji se nalazi na 45 min vožnje od Paraty-ja. Nakon doručka polazak privatnim prevoziom ka Trinidadu i zaustavljanje na prelepim plažama i slobodno vreme za kupanje u zelenim vodama zaliva Paraty. Najzanimljivija tačka ovog putovanja je svakako prirodni bazen u okeanu koji je raj za kupače i ronioce. Povratak sa izleta u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

10. dan (09.05.2022.) PARATY – KAŠASA TURA

Doručak. Slobodan dan u Paraty-ju možete provesti na plaži ili krenuti na fakultativnu turu upoznavanja njihovog nacionalnog pića Kašasa (Cachaça). U pitanju je tura fokusirana na kašasu i gastronomiju. Paraty je oduvek bio sinonim za kvalitetnu kašasu širom Brazila, a u posljednjih 50 godina se ustoličio i kao nacionalni gastronomski centar. Tura obuhvata posetu fabrici kašase i degustaciju. Noćenje.

11. dan (10.05.2022.) PARATY - SAO PAULO

Doručak. Nakon doručka krećemo, privatnim prevozom, u najveći grad na Južne Amerike i mesto u kojem danas živi preko 15 miliona ljudi. Sao Paulo je najveći grad na južnoj hemisferi i prava je šuma nebodera. Grad čija veličina će Vas naprosto oduševiti. Sao Paulo se razvio na platou koji je deo planinskog lanca Serra do Mar, oko donjeg toka i reke Tiete. Grad Svetog Pavla, osnovali su jezuiti u XVI veku i dugo vremena je bio polazna tačka za osvajanje unutrašnjih delova zemlje. Na 80 kilometara udaljenosti od Sao Paula izgrađena je luka Santos, najveća izvozna luka kafe u svetu. U XIX veku zahvaljujući prihodima od izvoza kafe, počinje privredni uspon grada. Danas je Sao Paulo neverovatan miks arhitekture, ali i vrlo šarenolik etnografski miks. Ovde u velikom broju žive japanci, italijani i arapi. Transfer do hotela koji se nalazi na samo par minuta od Avenida Paulista - žile kucavice Sao Paula. Nakon check in-a šetnja u pratnji vodiča do pešačke zone. I slobodno vreme za razgledanje. Noćenje.

12. dan (11.05.2022.) SAO PAULO

Doručak. Možemo vam ponuditi fakultativni izlet „Panoramsko razgledanje Sao Paula“ u pratnji lokalnog vodiča. Posle doručka krećemo, privatnim prevozom, u obilazak glavnih atrakcija grada “Paulistana”, kako lokalci još zovu Sao Paulo. Od atrakcija ćemo posetiti: Luz Station, Mercado Municipal, Katedralu Sé koja svojom arhitekturom privlači turiste iz celog sveta. Izlet nastavljamo posetom Gradskom pozorištu, zatim Farol Santander zgradi sa prelepom panoramom od 360 stepeni. Izlet završavamo posetom poznatom urbanom parku „Ibirapuera“ gde imamo priliku da uživamo u njegovoj hortikulturi, ali i muzejima, spomenicima i delima poznatog brazilskog arhitekte Oscar Niemeyera. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (12.05.2022.) SAO PAULO – BEOGRAD

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i imamo slobodno vreme do polaska na aerodrom. Naš predlog je da prepodne iskoristite u obilasku interesantnih umetničkih kvartova Sao Paola kao što je Vila Madalena, poznata po fantastičnim muralima i grafitima, a takođe i po sjajnim samba barovima gde možete uz osvežavajuću kašasu odigrati oproštajnu sambu sa Brazilcima. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Let sa internacionalnog aerodroma (GRU) za Beograd sa jednim presedanjem.

14. dan (13.05.2022.) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u večernjim časovima. 


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 1650 €

 

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:

- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Rio de Janeiro - Sao Paulo – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)

- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)

- Smeštaj u Riju u hotelu sa 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)

- Smeštaj u Paraty- ju u pousuadi/ pansionu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)

- Smeštaj u Sao Paulu u hotelu sa 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)

- Razgledanje istoriskog centra Rija u pratnji lokalnog vodiča i desertom iznenađenja

- Razgledanje istorijskog centra Paraty-ja u pratnji lokalnog vodiča

- Troškove organizacije putovanja

- Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

- Viza za Brazil (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Brazilu)

- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit

- Individualni troškovi

- Fakultativni izleti i obilasci

- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)

- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA: Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

- Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put uplata još 35%, 45 dana pred put još 20%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

- gotovinski,

- čekovima građana do 6 mesečnih rata,

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata,

- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata,

- kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata,

- preko računa,

-kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom),

- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao, u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

 

SMEŠTAJ:

 

Hotel Americans Copacabana 4* www.redeamericashoteis.com.br/americascopacabana/en/

Na samo 500 metara od najpoznatije plaže sveta – Copacabane, Hotel Americas Copacabana se može pohvaliti fantastičnom lokacijom, otvorenim bazenom na krovu hotela I restoranom koji zadovoljava I najprefinjenije ukuse.Gosti mogu uživati u večeri u restoranu ili koktelu u baru. Sobe su svelte I komforne.Svaka soba je opremljena klima uređajem , mini barom , LCD Tv-om i sefom. Room service je dostupan 24h.

 

Pousada do Príncipe www.pousadadoprincipeparaty.com.br

Ovaj pansion se nalazi na 10 minuta šetnje od plaže. Pausada do Principe se nalazi u vrlo egzotičnom prirodnom okruženju I svojom kolonijalnom arhitekturom I tradicionalnim dizajnom se savršeno uklapa u istorijsku celinu Paratyja . Nalazi se na samo 5 minuta šetnje od istorijakog centra, glavnih znamenitosti I restorana. U sklopu pansiona se nalazi otvoreni bazen kao I restoran u kojem se služi doručak. U prostranom holu možete besplatno koristiti Wi-Fi.

Sobe u ovom pasionu su lepo dekorisane, sa klima uređajem, telefonom LCD Tv-om, mini barom I mrežama za komarce na prozorima. U bašti se nalazi interesantan bar u Engleskom stilu.

 

Hotel Intercity Paulista 4* www.intercityhoteis.com.br/en/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-paulista/108/ Intercity Sao Paulo Paulista se nalazi u samom centru grada. Na samo 100m od metro stanice Consolacao I užurbane Avenije Paulista. U ponudi ima moderne sobe kao I zatvoreni bazen. Sve sobe su opremljene klima uređajem, Tv-om, mini barom I privatnim kupatilom. Room service je dostupan 24h dnevno. Gosti mogu doručkovati u Dock Restoranu, a u lobiju hotela mogu se opustiti uz piće ili lagani snek.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 

Statua Hrista, Sambodrom, Maracana, Stepenište Selaron                                                                                                     CENA: 60 EUR

Izlet započinjemo od polazne stanice za “Voz Korokovado” koji će nas za nekih 25 minuta dovesti do Statue Hrista Spasitelja. Vožnja udobnim vozom kroz urbanu prašumu Tijucu je doživljaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Imamo slobodno vreme za fotografisanje i uživanje u podnožju najveličanstvenijeg spomenika Hristu. Nakon ovoga privatnim prevozom se odvozimo do Sambodorma gde se svakog februara održava poznati karneval. Mnogi novinari za karneval u Riju tvrde da je sigurno najveći izliv životne radosti i najjači izraz južnoameričkog temperamenta. Za vreme karnevala čuvene škole sambe imaju po 90 minuta da prikažu svoju koregrafiju duž ovog Sambodoroma. Pre pandemije je Sambodrom bio otvoren za posetioce, sada se mogu napraviti fotografije samo spolja. Obilazimo Marakanu* (spolja), a zatim obilazimo Lukove Lape sa 36 kamenih lukova kojim se prenosila voda sa brda Santa Teresa u centar grada. Kasnije, kad je izgubio svoju prvobitnu funkciju, pretvoren je u vijadukt i na njemu su postavljene tramvajske šine celom dužinom. Posledanja tačka u obilasku je čuveno stepenište Selaron koje je delo čileanskog umetnika koji je 215 stepenica u celosti prekrio pločicama iz celog sveta. Pločice su uklopljene u fantastičan mozaik i danas čine nezobilaznu turističku atrakciju Rija.

Uračunato: vodič, privatni prevoz i ulaznica za Statuu Isusa, „Voz Korkovado“

Glava Šećera, Botanička Bašta i park Lege                                                                                                                                    CENA: 75 EUR

Ovo je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Rija koju ne smete propustiti. Vožnja do žičare koja nas vodi na brdo ”Pao De Azucar “ ili Glava Šećera do vidikovca odakle se pruža jedinstven pogled na zaliv Guanabara i Atlantski okean. Vožnja žičarom je kratka i traje oko 5 minuta. Naša prva stanica je Morro de Urca odakle se pruža fascinantan pogled na Rio de Janeiro sa mnoštvom barova i suvenirnica. Na ovom delu možemo videti prvu žičaru koja je korišćena još davne 1912. godine, te zičaru koja je korišćena u snimanju filma James Bond. Sa brda Urca ulazimo u žičaru i ponovo kratkom vožnjom od 3-4 minuta i penjemo se na vrh planine Glava Šećera odakle je još spekatuklarniji pogled na južnu zonu Rija. Ovde obično ostajemo duže vreme radi šetnje i fotografisanja. Nakon toga našim prevozom odlazimo do Botaničke bašte gde je predviđen ulazak u istu i koja se smatra jednim od 5 najvaznijih botaničkih vrtova u svetu koji se može pohvaliti sa bogatstvom od preko 7000 biljnih vrsta i koji služi kao jedan od svetskih centara za botanička istraživanja. Za kraj obilazimo park Lege, koji datira iz XIX veka i koji je dom velike palate sa bazenom, kao idelanog mesta za očaravajuće fotografije i kratku pauzu. Iz parka organizovanim prevozom se vraćamo u hotel.

Uračunato: lokalni vodič, ulaznica za Glavu Šećera, ulaznice za Botanički Vrt, privatni prevoz

Favela                                                                                                                                                                                                  CENA: 35 EUR

Izlet u trajanju od 3h u najmiroljubiviju favelu u Rio de Janeiru, favelu Santa Marta. Ova favela je od 2018. godine u mirnim odnosima sa policijom te nije neobično da u njoj zateknete policijske patrole dok šetate, što je u ostalim favelama nezamislivo. Favela Santa Marta je izuzetno sigurna za posetioce jer su njeni stanovnici uvideli značaj turizma za svoj privredni rast te je dolazak turista vrlo poštovan i poželjan kako novac ostaje lokalnoj zajednici. U pratnji vodiča iz favele koji će vam pokazati najinteresantnije i najšarenije kvartove imaćete priliku i da posetite mesta na kojima su bili i Kraljica Elizabeta, Michael Jackson, Madonna i ostale poznate ličnosti. Saznaćete o nepisanim zakonima favele i kako teče svakodnevni život u njoj. Na kraju ture penjemo se žičarom do samog vrha favele, na vidikovac Dona Marta, odakle ćemo uživati u eksluzivnom pogledu na Rio. Povratak u hotel.

Uračunato: lokalni vodič, privatan prevoz, obilazak favele i vožnja žičarom.

Petropolis                                                                                                                                                                                            CENA: 75 EUR

Polazak u jutarnjim časovima u carski grad Petropolis gde je, u XIX veku, carska porodica imala običaj da boravi tokom letnjih meseci. Raskošne vile aristokratije i velelepne palate carske porodice, sve to uklopljeno u egzotično rastinje je razlog zašto ovde dolaze turisti iz čitavog sveta. Obilazimo glavne atrakcije: Palacio de Cristal (Kristalna palata) impresivna građevina napravljena od stakla napravljena za princezu Isabelu. Upravo je u ovoj zgradi potpisan dokument kojim je ukinuto ropstvo u Brazilu 1888. godine. Odlazimo zatim do Carskog muzeja kog je sagradio car Pedro II „ Veličanstveni „ krajem XIX veka , kao svoju letnju rezidenciju. Upečatljiv enterijer vladarevih prostorija, eksponati poput krune i kraljevskih kočija će vas vratiti u neko daleko vreme dobro očuvano u ovom muzeju. Zatim posećujemo Katedralu Sao Pedro de Alcantara, impresivnu građevinu sa velikim, lučnim prozorima i kulama sagrađenu u tipičnom gotičkom stilu. Pauza za ručak posle koje odlazimo u popularnu pivnicu „Cervejaria Bohemia“. Ovo je lokalna pivara koja proizvodi brazilski brend piva, Bohemia. Povratak u Rio u kasnim popodnevnim časovima.

Uračunato : lokalni vodič, privatan prevoz do Petropolisa, ulaznice u Kraljevski Muzej i kući Santos Dunont, ručak i poseta pivnici uz degustaciju piva

Trindad i rajske plaže zaliva Paraty                                                                                                                                                  CENA : 45 EUR

Na svega 45 minutna vožnje od Paraty-ja nalazi se Trindad, tropsko mesto poznato po svojim rajskim plažama i prirodnom bazenu morske vode koji su formirale stene, a koji je pogodan za kupanje i uživanje. Prva stanica naše posete je Praia de Cepilho, omiljena medju surferima, odakle izlet nastavljamo posetom poznatoj plaži dos Ranchos, karakterističnoj po malim restoranima lokalnih ribara, te odlazimo do male susedne plaže koja je idealna za kupanje zbog svoje pozicije koja je sakriva od strujanja i visokih talasa. Naš izlet završavamo posetom poznatom prirodnom bazenu, idealnom za kupanje i ronjenje, do kojeg se stiže laganom 30-o minutnom šetnjom kroz šumski predeo.

Uračunato: privatni prevoz Paraty-Trindade,ovlašćeni turisticki vodič na engleskom

Tour de Cachaça                                                                                                                                                                                                                               CENA : 20 EUR

Na ovom izletu upoznaćemo se sa istorijom omiljenog brazilskog pića: od dolaska šećerne trske u Brazil do kašase koja stiže u vaše koktele. Usput cemo degustirati kašasu i pokazati vam kako da uživate u ovom tradicionalnom alkoholnom piću. Ova tura ce Vam dati bolji uvid u odlične restorane u gradu koji svojom gastronomskom ponudom zadovoljavaju i najzahtevnije ukuse. Uživajte u ovom unikatnom hedosnističkom iskustvu koje priča jos jednu priču o brazilskoj istoriji vrednujući kulturu hrane i pića ove očaravajuće zemlje.

Uračunato: organizovanu privatnu walking turu

Panoramsko razgledanje Sao Paula                                                                                                                                                       CENA : 50 EUR

Privatnim prevozom, nakon doručka, krećemo u šestosatno razgledanje Sao Paula. Posetićemo veći broj mesta koje obeležavaju istoriju ove mega-metropole I proći glavnim ulicama kako bi mogli iz prve ruke opipati puls života Paulistana, kako stanovnici Sao Paula vole da zovu svoj grad. Bom Retiro i Luz je centralni istorijski okrug u Sao Paulu. Obiluje brojnim primerima stare arhitekture po kojoj je Brazil prepoznatljiv. Ovde se nalazi i Estaçao da Luz koji je prva tačka na izletu gde ćemo videti građevine koje svedoče o najranijem razvoju Sao Paula. Sledi poseta Mercado Municipal, gradskoj pijaci koja će svojim delicijama i brazilskim voćem oduševiti gotovo svakog turistu, zatim idemo do poznate Katedrale Sé remek dela izgrađenog 1967. godine u neogotičkom stilu. O njenoj grandioznosti svedoči i činjenica da je kapacitet ovog zdanja čak 8 000 ljudi. Izlet nastvaljamo posetom Gradskom pozorištu I zgradom Farol Santander sa koja na vrhu ima prelepu panormau/vidikovac od 360 stepeni. Izlet zavrsavamo posetom poznatom urbanom Parku Ibirapuera gde imamo priliku videti unikatnu arhitekturu muzeja i spomenika koji su dela poznatog brazilskog arhitekte Oscar Niemeyer. Park Ibirapuera je najveća zelena površina u gradu i jedan od najvećih gradskih parkova u Latinskoj Americi.

Uračunato: privatni prevoz, ovlašćeni turistički vodič na engleskom

 

Putnik koji ulazi u Brazil iz inostranstva, bilo da je brazilski ili strani državljanin, obavezan je da avioprevozniku pre ukrcavanja pokaže:

1. Dokument kojim se potvrđuje negativan rezultat RT-PCR testa na SARS-Cov-2, ne stariji od 72 sata pre trenutka ukrcavanja. Rezultat mora biti na engleskom, portugalskom ili španskom jeziku. Deca mlađa od 12 godina ne moraju imati rezultat RT-PCR testa ukoliko putuju u pratnji osoba koje poseduju negativan rezultat RT-PCR testa ne stariji od 72 sata.

2. Potvrdu o zdravstvenom stanju putnika (DCV) popunjenu (odštampanu ili u elektronskoj formi), kojom putnik izjavljuje da je saglasan sa poštovanjem sanitarnih mera, kojih mora da se pridržava dok je u Brazilu. (link ka formularu za ovu potvrdu: https://formulario.anvisa.gov.br ). Formular mora biti popunjen ne ranije od 72 sata pre putovanja i suprotnom neće važiti.

 

OSTALE NAPOMENE:

Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika

Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021

• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

• Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.

• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim

imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.

• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.

• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.

• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.

• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.

• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

• U prevoznim sredstvima I kao I u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.

• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.

• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).

• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.

• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.

• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.

• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

• Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.

• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja

• Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.

• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucij,sakralne objekte i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.

• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.

• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom

• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučuaju nestanka ličnih stvari, kradje i nepredviđene okolnosti.

• Kategorizacija smeštaja je odrežena prema lokalnoj kategorizacii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi,a koja se obično dosta razlikuje od kartgorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.

• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 9- 10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.

• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.

• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.

Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

• Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana pre puta.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

 

Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.


OTKAZ PUTOVANJA:

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,

• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,

• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,

• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,

• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,

• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,

• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs BIG BLUE GROUP doo Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021 Katerorija licence A

Program putovanja broj 3 od 07.marta 2022. godine

Cenovnik broj 3 od 07.marta 2022. godine

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga