Kuba Mart
TopTravel » Kuba Mart

KUBA MART

Varadero i Havana

03.03.2023. - 15.03.2023.

14 dana / 11 noćenja 

Kuba, najveće ostrvo na Karibima, prožeta je istorijom, kulturom i ritmovima živahne muzike. Ovo prekrasno ostrvo ima više od 5.000 kilometara obale, od kojih je veći deo pod blistavim plažama. Koralni grebeni koji svetlucaju u tirkiznim vodama, autentična sela i jedinstveni oblici reljefa koji privlače turiste iz celog sveta, sve je to skupa inspirisalo mnoge umetnike i pisce među kojim je i Hemingvej. Slušajući muziku uživo koja se širi kaldrmisanim ulicama Stare Havane, posmatrajući živopisne fasade, starinske automobile, decu u uniformama koja trče u školu, shvatićete zašto za ovu zemlju kažu da je zamrznuta u vremenu. Na ovom putovanju videćete : Havanu koja pleni svojom autentičnošću i miksom kolonijalne arhitekture; prekrasni i egzotični Vinjales, duvansko srce zemlje ;ostrvo Cayo Coco poznato po svojim tirkiznom toplom moru i šarenim koralnim grebenima, ružičastim flamingosima i najlepšim plažama na Karibima;grad Santa Claru sa svim njenim spomenicima i uspomenama na velikog revolucionara Che Gevaru; Trinidad, karipski biser u kom možete spoznati svu lepotu i raskoš kubanske umetnosti zbog brojnih galerija i muzeja, i za kraj mondensko letovalište i jedno od najpoznatijih na Karibima – Varadero koji će vas sigurno  ostaviti bez reči.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 17.40 h. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 00.10 h. Čekanje na let za Havanu i poletanje u 02.30 h. Noćni let za Havanu.

 

2.DAN, ISTANBUL – HAVANA - VARADERO

Čekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Noćni let. Sletanje u Havanu u jutarnjim časovima oko 07.25. Posle carinskih formalnosti, transfer za Varadero. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem - najbolja Pina Colade u ovom delu sveta (uključeno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Piće dobrodošlice i započinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3-9.DAN, VARADERO

U toku boravka u Varaderu, biće organizovani fakultativni izleti sa vodičem koje možete uplatiti na licu mesta. Detaljniji opisi predvidjenih izleta u nastavku.

Katamaran fakultativni izlet na Cayo Blanco.

Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na Katamaran za ostrvo Cayo Blanco.

Muzika i zabava sa otvorenim barom traje ceo put.

Dolazak u Definarium gde možete plivati sa ovim čarobnim stvorenjima.

Zastajemo na koralnom grebenu  gde možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode …

Ručak na ostrvu sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima  Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota.

Transfer do hotela

Fakultativni izlet “Tri grada – Santa Clara, Trinidad I Cinefuegos” Doručak u hotelu u Varaderu. Transfer za fakultativni celodnevni izlet. Polazak od istorijski čuvenog grada Santa Clara, poznatog po tome što se u tu odigrala i glavna borba gerilaca na čelu sa Ernestom Če Gevarom. Če Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videćemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej posvećen njemu.  Vožnja za Trinidad. Ručak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipičnog kubanskog grada ostaviće vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kućice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj ćete moći da kupite i suvenire. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta. Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autentičnog grada koji još zovu i Biser juga još nikoga nije ostavilo ravnodušnim.  Povratak u Varadero uz kratko stajanje od 15 minuta.

 

10.DAN, VARADERO - HAVANA

Doručak u hotelu. Polazak za Havanu. Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo čuveni pisac Ernest Hemingvej (uključeno u cenu). Kuća je izvorno sačuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite večni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana. Nastavak ka prestonici Kube i obilazak grada (uključeno u cenu). Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje.

Prošetaćemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je .zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa veličanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej.  Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogućnsot kupovine suvenira i uživate u duhu nekog prošlog vremena. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom čuvenim old timer-ima. 

Nastavak putovanja do hotela Hotel Grand Aston La Habana 5* najnoviji hotel u Havani.  Obzirom na celokupnu situaciju u proteklih par godina, Kuba, kao I sami hoteli su pretrpeli velike poslovne gubitke I tako I izgubili na kvalitetu. Iz tog razloga smo se odlučili da ovaj put smeštaj bude u novom hotelu gde se može očekivati I viši nivo usluge. Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima

Veče predvidjeno za večeru u lokalnom restoranu Aljibe sa autentičnom atmosferom i lokalnim specijalitetima (uključeno u cenu).

 

11-12.DAN, HAVANA

Doručak u hotelu Grand Aston La Habana 5*.

U toku boravka će biti organizovan fakultativni izlet.

Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales.  Na 2,5 sata vožnje od Havane dočekaće vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde ćemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu. Ručak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipični kreolski obrok uz jedno uključeno piće. Posle ručka, nastavak obilaska ka Muzeju praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim časovima.  Slobodno vreme.  Noćenje.


13.DAN, HAVANA- ISTANBUL

Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 09.15 iz Havane. Povratak za Beograd sa vodičem. 

 

14.DAN, ISTANBUL - BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Istanbulu predvidjeno za 10.10 i čekanje Beograd do 19.50. Prtljag je čekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion sleće u Beograd 31.januara u večernjim časovima oko – 19.30 prema lokalnom vremenu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale, biće organizovano besplatno razgledanje Istanbula u vreme čekanja na povratni let za Beograd.

Cena paket aranžmana: 2.290 EUR po osobi

Za uplate do 01.10.2022. važi promotivna cena 2.190 EUR po osobi

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul - Havana - Beograd (prevoznik Turkish Airways), aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 430 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (8 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3 noćenja sa doručkom u Havani), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Varaderu I Havani, panoramsko razgledanje Havane, Pina Colada nap utu do Varadera, večera u restoranu Aljibe u Havani, izlet u Finca VIgiu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovan


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Fakultativni izleti i posete,  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi, napojnice.

 

VAŽNE NAPOMENE:

- Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.

BORAVAK DECE: Hotel Grand Aston la Habana u Havani prima u sobu jedno dete do 12 godina ili bebu, kao i hotel u Varaderu. Dete deli krevet sa roditeljima.

Cena za dete iznosi 1450 EUR. Izleti za dete se naplaćuju sa popustom od 20%-50% u zavisnosti od izleta. Ukoliko na putovanje ide osoba preko 12 godina starosti, plaća se puna cena I smeštaj u Varaderu je u hotelu Melia Peninsula 5*. 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti:1) avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- Poludnevni izlet na Cayo Blanco. Cena: 128 evra. U cenu je uključen ručak, pića, delfinarijum i usluge lokalnog vodiča. – povratak u 16.00

- Celodnevni izlet “Tri grada”. Cena: 150 evra. U cenu je uključena vožnja klimatozovanim mini busem. Obilasci, ručak u Trinidadu. Usluge lokalnog vodiča

- Celodnevni izlet u Vinales. Cena: 96 evra. U cenu je uključen prevoz klimatizovanim mini busem. Ručak. Vožnja brodićem. Usluge lokalnog vodiča.

- “Tropicana” show. Cena 95 evra. U cenu je uključen transfer, piće dobrodošlice, cabare show, ¼ boce Havana Club Anejo Rum sa kubanskom koka kolom.

 

SMEŠTAJ:

- Hoteli u Varaderu i Havani su kategorije 4+* i 5*.

- Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

 

OPIS PLANIRANIH HOTELA:

 

VARADERO – MELIA VARADERO 4+*

Položaj: Hotel se nalazi na niskom stenovitom platou, direktno na duačkoj peščanoj plaži Varadera. Šoping centar Plaza America nalazi se pored hotela, mesto Varadero udaljeno je oko 8 km a aerodrom Varadero oko 30 km.  Opremljenost: Moderno odmaralište poznate hotelske grupacije Meliá sjedinjuje se u harmoniji sa tropskim vrtom i nudi veliki bazenski predeo sa odvojenim dečijim bazenom, đakuzijem, terasom za sunčanje i pool barom (ležaljke, suncobrani i peškiri su i na plaži uključeni) čini najbolje preduslove za opuštajuće i ispunjene dane. Ukupno 490 soba nalazi se u šestospratnom objektu čiji centar čini jedno atraktivno unutrašnje dvorište i slikovito uređeni lobi sa tropskim biljkama i malim vodopadima. Gost se kulinarskim specijalitetima može prepustiti u glavnom restoranu sa uslugom i u formi švedskog stola sa različitim tematskim švedskim stolovima ili u jednom od 3 a-la-carte restorana (steck house, internacionalna kuhinja, specijaliteti od ribe i morskih plodova). 4 bara služe osvežavajuća pića a u jednoj maloj kafeteriji služe se mali snekovi (24h). U hotelski sadržaj ubrajaju se frizerski salon, radnje, internet kutak, vešernica, medicinska služba i rent a car (delom uz doplatu). Raznovrsni zabavni program preko dana i uveče sa sportom, igrama i predstavama zaokružuje bogatu ponudu.  Sobe: Standard sobe su komforno uređene I imaju kadu/tuš, WC, fen, sat. TV, telefon, klimu, mini bar, kuvalo za čaj/kafu, sef i balkon.  Ishrana: All Inclusive  Sport: Uključeno i po raspoloživosti: Fitnes centar, tenis (reflektori), košarka, odbojka na plaži, katamaran, windsurfing, kajak, snorkling, Scuba Diving u bazenu.  Uz doplatu: Bilijar, ronjenje, masaže. Golf teren sa 18 rupa nalazi se na oko 5 min od dhotela.

 

HAVANA – GRAND ASTON LA HABANA 5*

Lokacija: Hotel je trenutno najnovije izgradjen u Havani. Nalazi se na 6km od Starog trga.  Sobe: Hotel raspolaže sa 3 različita tipa moderno opremljenih soba.   Sadržaj: U svojoj ponudi hotel ima restoran I bar, SPA kao i bazen. 

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”

- Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem

- Sa pasošem Republike Srbije, za Kubu nije potrebna viza.

- Od 6.aprila 2022. Nije potreban PCR test niti dokaz o vakcinaciji. Proveriti blagovremeno uslove pred polazak na sajtu Ministarstva spoljnih poslova https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/kuba

Organizator putovanja FILIP TRAVEL ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs


ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga