Tajland novembar 2023
TopTravel » Daleke destinacije » Tajland  » Tajland novembar 2023

TAJLAND

Puket i Bankok

10.11 – 24.11.2023.

15 dana / 12 noćenja, avionom

GRUPNO PUTOVANJE SA VODIČEM

Tajland je kao zemlja iza magičnog ogledala, potpuno drugačija od naše stvarnos , divna u svojoj raznolikos boja, mirisa i stras . Narod, priroda, hrana, sve buja pod tropskim nebom, sve je lepo, drugačije, za pamćenje. Nalazi se u središnjem delu Indokine i graniči sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mijanmarom. Poznat kao zemlja orhideja, misčnih reka, nepreglednih tropskih šuma i raskošnih budisčkih hramova, Tajland je takođe zemlja susretljivih i nasmejanih ljudi. Ovo putovanje nas vodi na ostrvo Puket, jednu od rajskih oaza Tajlanda, bogato brojnim peščanim plažama koje zapljuskuju talasi rkiznog mora, bujnom vegetacijom, zanimljivim dnevnim i noćnim atrakcijama, lokalnim i internacionalnim restoranima i barovima, a zam u Bangkok, modernu prestonicu Tajlanda, ljudski mravinjak u kome živi preko 15 miliona stanovnika. Mesto gde se drevni hramovi, četvr i pijace prepliću sa blještavim oblakoderima, metropola sa stonu lica, koja se razvija neverovatnom brzinom. U kolopletu plaža, zelenila, pijaca i blještavih svetala velegrada, ne smemo zaboravi da je tajlandska kuhinja atrakcija sama za sebe, jedna od najzdravijih i ponudom najboga jih na svetu. Ovo je lagano, nepretenciozno putovanje, koje će vam done mnogo zanimljivih informacija, puno zabave i uživanja za sva čula, putovanje koje stvara trajne uspomene.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, (utorak, 12.decembar) BEOGRAD-FRANKFURT-PUNTA KANA1.DAN, (petak, 10. novembar) BEOGRAD – DOHA

Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Filip Travela u 09.00h. Poletanje za Dohu u 11:45h letom QR232.  Sletanje u Dohu u 18:45h.

 

2.DAN, (subota, 11. novembar) DOHA – PUKET

Nastavak putovanja letom QR840 za Puket u 02.15h. Noćni let. Dolazak u Puket u 12.45h po lokalnom vremenu. Posle carinskih formalnosti, transfer do Patonga. Po dolasku smeštaj u sobe (od 16:00h). Slobodno vreme. Noćenje.

 

3-10. DAN (nedelja 12. novembar – nedelja 19. novembar) PUKET

Boravak u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom. Dani planirani za odmor i kupanje. U toku boravka biće organizovani fakultavni izleti sa vodičem koje možete uplatiti na licu mesta: PHUKET EXPLORER Osim prelepih plaža, dobre hrane i zabave, Puket može još dosta toga da vam ponudi i to ćete videti na ovom izletu: Wat Ghalong prelepi manastir sa pozlaćenim statuama monaha-heroja Luang Pho Chaem i njegovog asistenta Luang Pho Chuang, Big Buddha – jedna od najvažnijih znamenitosti ostrva, Phuket grad – stari grad sa posetom Sang Thum Shrine (Hram mirne svetlosti) i kući-muzeju Chinpracha, rt Promthep – na najjužnijem delu ostrva “rt sa najlepšim pogledom” . Uključen ručak.

PHI PHI ISLAND Za arhipelag Phi Phi ste sigurno čuli zbod prelepe prirode, bogatsva morskog života, kristalno čistog mora smaragdne boje, ali i jer je ovde sniman film “The Beach” sa Leonardom Di Capriom. Krećemo rano, da bismo izbegli najveće gužve, nakon kafe i laganog doručka u marini, krećemo na krstarenje. Videćete Maya Bay. Lagunu Phi Ley, pećinu Viking Cave, ostrvo Phi Phi Don, ostrvo Bamboo. Uživaćete u prelepoj prirodi, kupanju, ronjenju, skakanju sa broda… Ručak uključen u cenu. Povratak u popodnevnim časovima.

JAMES BOND ISLAND U posetu ostrvu se kreće rano ujutru, kako bi se iskoristila poseta u najlepše doba dana kada sa manje gužve. U Royal Phuket marini lagani doručak, a zatim vožnja gliserom do odredišta. Ovaj celodnevni brodski izlet pruža priliku za relaksaciju i uzivanje u spektakularnim krečnjackim pejzažima i čudesnoj prirodi zabeleženoj u mnogim filmovima. Na našem putu su: Koh Panak - pećina koja se obilazi peške, do James Bond ostrvo gde se nalazi mnogo puta fotografisana stena (Koh Tapu), pećina Lod Nai koju istražujemo na kajacima, idemo stopama čuvenog agenta Džejmsa Bonda 007. Doživećemo lokalni život u selu Paniee izgrađenom na stubovima usred mora, a sve to ugnežđeno u zalivu pored turisčkih staza. Uključen ručak. Povratak u popodnevnim časovima.

 

11. dan (ponedeljak, 20. novembar) PUKET – BANKOK

Transfer do aerodroma na let PG272 za Bankok u 10:25h. Sletanje u Bankok u 11:55h. Transfer do hotela i smeštaj u sobe (posle 15:00h). Slobodno vreme u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

12. dan (utorak, 21. novembar) BANKOK

Boravak u Bankoku na bazi noćenja sa doručkom. Celodnevni izlet sa uključenim ručkom BANGKOK HIGHLIGHTS: Bangkok jedan je od najznačajnijih i najposećenijih gradova Jugoistočne Azije. Temelje gradu je postavio 1782. godine, osnivač kraljevske dinas je Čakri (koja i danas vlada zemljom) Rama I, na desnoj obali reke Čao Praja. Danas, sa više od osam miliona stanovnika, najveći je grad Tajlanda sa velikim brojem šoping centara, luksuznim hotelima i veoma bogatim noćnim životom. Ipak za stanovnike Bangkoka, grad je i dalje “Krung Tep” grad anđela, sa predivnim kompleksom hramova koje su podigli vladari Čakri dinastije je na obalama reke. Obilazak Vat Traimitr hrama. Ovaj hram je fascinantan zbog statue zlatnog Bude teške 5,5 tona. Vat Po “hram ležećeg Bude”, najveći je i najstariji hram u Bangkoku, sagrađen 200 godina pre nego što je grad postao prestonica. Poznat je po impresivnoj, zlatom obloženoj statui ležećeg Bude, dugačkoj 46, a visokoj 15 metara. Hram je nekada bio centar obrazovanja, pa ga nazivaju prvi tajlandski univerzitet. Obilazak Velike kraljevske palate, koja se prostire na 20,000 m², i okružena je zidovima iz 1782. godine. Palata je bivša kraljevska rezidencija Čakri kraljevske dinastije, i savršen je primer sijamske arhitekture. Danas je palata jedna od najvažnijih znamenitosti Bangkoka i najpopularnija turistička atrakcija. Ovo je neverovatno mesto za posetu, ima više od 100 svetlo obojenih zgrada, zlatne tornjeve i blistave mozaike. Ovde se nalaze i Vladine kancelarije, kao i kraljevska kapela smargadnog Bude. Ručak u lokalnom tajlandskom restoranu. Popodne, poseta Vat Arun (Hram zore) koji se nalazi na zapadnoj obali reke Čao Praja. Hram je dobio ime po hinduisčkom bogu Aruni. Za ovaj izlet i ulaske u hramove neophodno je obući se primereno (duge nogavice ili suknje, prekrivena ramena i adekvatna obuca).

 

13. dan (sreda 22. novembar) BANKOK

Slobodan dan uz mogućnost odlaska na fakultavni izlet AYUTHAYA: Odlazak 75 km severno od Bangkoka u posetu nekadašnjoj prestonici Tajlanda, Ajutaji. Nekada sjajni grad, pretvoren je nakon burmanske najezde u ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriju Tajlanda. Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatni period tajlandske istorije. Grad je podigao Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramabodi I. Grad je nazvan Ajutaja, po rodnom mestu Rame iz čuvenog Indijskog epa Ramajana, i znači "Nepobediv". Grad je osnovan na ostrvu okruženom sa tri reke: Čao Praja, Pa Sak i Lopburi i bio je trgovinski i komunikacioni centar. Postiećemo Vat Phra Sri Sanpetch - ukrašenom sa tri pagode sa šiljcima, Vat Iai Chaiia Mongkol - dom veličanstvene slike Bude, Vat Phra Mahathata - jedan od najstarijih hramova u Ajutaji, gde glava drevnog Bude delikatno leži u zagrljaju drveta. Nakon ručka umirujuća vožnja dugorepim čamcem oko ostrva Ajutaja koji je proglašen za deo svetske bašne Uneska. Nakon izleta čamcem, nastavljamo putovanje do palate Bang Pa-In, nekadašnje Kraljevske letnje rezidencije kralja Rame V. Istražite očaravajući spoj evropske, tajlandske i kineske arhitekture koja krasi zgrade i steknite uvid u kraljevski način života dok posećujete unutrašnjost kineske palate Vehat Čamrun. U popodnevnim časovima, povratak u hotel. Ručak uljučen u cenu.

 

14.dan (četvrtak 23. novembar) BANKOK – DOHA

Slobodno prepodne uz mogućnost odlaska na fakultativni izlet DAMNEON SADUAK FLOATING MARKET & ROM HUB RAILWAY MARKET Ovaj izlet vam omogućava da pobegnete iz prepunog Bangkoka pravo na periferiju grada i posete dve najživopisnije pijaceTajlanda – ploveću pijacu i železničku pijacu kroz koju prolazi voz. Nakon posete hramu Vat Bang Kung koji je skriven u korenu banjanskog drveta, nastavljamo do pijace Damnoen Saduak. Bićete fascinirani živahnim prodavcima koji pune svoje čamce šarenim svežim proizvodima, čavrljajući sa kupcima na obalama. Zatim se upustite u plovidbu čamcima i cenjkanje za lokalne specijalitete i proizvode. Povratak u hotel u ranim popodnevnim satima. Napuštanje hotela do 11:00h i slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Dohu QR835 u 19:30h. Dolazak na aerodrom u Dohi u 22:55h.

 

15.dan (petak 24. novembar) DOHA – BEOGRAD

Nastavak leta za Beograd QR231 u 07:10h. Dolazak u Beograd u 10:45h. KRAJ PROGRAMA.


cenovnik tajland novembar

POPUST do 139 EUR ZA PRIJAVE DO 31.08.2023.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz avionom na relaciji Beograd – Doha – Puket – Bankok – Doha – Beograd (prevoznik Qatar Airways i Bangkok Airways),

- aerodromske takse u Beogradu, Dohi, Puketu i Bankoku u iznosu od 432 evra (iznos podložan promeni),

- smeštaj u odabranom hotelu u dvokrevetnim sobama (9 noćenja sa doručkom na Puketu i 3 noćenja sa doručkom u Bankoku),

- transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom na Puketu i u Bankoku,

- celodnevni obilazak Bankoka (uključen ručak),

- usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Fakultavni izleti i posete,

- OBAVEZNO međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

- troškovi pribavljanja vize za Tajland,

- individualni troškovi,

- napojnice.

 

VAŽNE NAPOMENE:

- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.

- Nije potreban PCR test ni dokaz o vakcinaciji za ulazak na Tajland.

- Za ovo putovanje potrebno je posedovanje važećeg pasoša čiji rok ne ističe za manje od 6 meseci od datuma planiranog povratka.

- VIZE za ulazak u Kraljevinu Tajland izdaju se u elektronskom formatu i dostavljaju se na Vašu e-mail adresu, kao PDF dokument koji treba da odštampate i ponesete sa sobom na put. Ukoliko želite da aplicirate za TURISTIČKU VIZU proces apliciranja ćete obaviti na stranici  https://www.vizacentar.rs/

Ukoliko niste u prilici da samostalno izvršite online aplikaciju, pišite na mail: info@thaiconsulate.rs kako biste zakazali termin za lično apliciranje.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj provvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karcama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju bi deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karcama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; karca mora bi provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administravne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karcama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

 

SMEŠTAJ:

Organizator putovanja Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

 

Phuket Graceland Resort and Spa 4*, Puket https://www.phuketgraceland.com/

Nalazi se samo 22 km od međunarodnog aerdoroma Puket, uz samu peščanu plažu Patong samo 15 minuta lagane šetnje od poznate Bangla ulice, središta noćnog života i zabave. Očaraće vas svojom tropskom atmosferom i moderno uređenim sobama. Hotel raspolaže sa 600 soba od kojih većina ima terasu sa pogledom na more, baštu ili bazen, kao i dva francuska ležaja što ih čini idealnim za porodice. Svaka soba je opremljena TV-om, frižiderom, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe. Kupa lo u smeštajnim jedinicama sadrži kadu i tuš. Gostima su na raspolaganju 2 otvorena bazena, 4 restorana, 5 barova, teretana, spa centar (masaže i wellness tretmani uz doplatu), bilijar i kuglana (oba uz doplatu), dečiji klub i bespaltan wi-fi u celom objektu. Bogat doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra do 10:30h.

 

Andaman Embrace 3+*, Puket https://www.andamanembrace.com/

Moderan rizort sa elemenma kineske i portugalske arhitekture smešten u Patongu, na svega 250m od plaže i na 10 minuta hoda od Bangla ulice. Od Starog grada Puket udaljen je 30 minuta vožnje, a 40 minuta vožnje od Međunarodnog aerodroma Puket. U ponudi ima 297 luksuzno uređenih soba, sa pogledom na bazen, panoramski na plažu ili na grad. Sve smeštajne jedinice imaju TV, sef, pribor za pripremu čaja/kafe, sopstveno kupa lo sa tušem i fenom za kosu, a pojedine imaju i kadu. Gosma su na raspolaganju 2 otvorena bazena, površine 570m2, sa swim-up barovima, Twigs restoran, pool bar, biblioteka, fitnes centar, dečija igraonica i besplatan wi-fi internet. Bogat buffet doručak služi se svakog jutra do 10h. Takođe, u hotelu možete uz doplatu uživati u plutajućem doručku, na otvorenom ili privatnom bazenu. U okolini hotela su brojni kafići i restorani u kojima možete proba tajlandske specijalitete.

 

Maitria Hotel Sukhumvit 18 4*, Bankok https://www.maitriahotels.com/sukhumvitbangkok

Hotel nudi jedinstven doživljaj Bangkoka jer se nalazi u živahnoj oblas Sukhumvit u centralnom delu grada. U blizini hotela nalaze se šoping centri i restorani, kao i stanice metroa Sukhumvit i Asok. Hotel raspolaže sa 131 smeštajnom jedinicom i sve su moderno opremljene sadržajima kao što su  SmartTV od 42 inča sa satelitskim kanalima, sistem kućnog bioskopa i DVD plejer, sef za laptop, pribor za peglanje i radni sto, Chatrium Connect (aplikacija) i Wi-Fi pristup internetu. Sve sobe, od studija do jednosobnih i dvosobnih apartmana, veoma su prostrane, imaju prozore od poda do plafona, opremljenu kuhinju, ostavu i prostrani deo za sedenje. Gosma su na raspolaganju bazen i bar na krovu hotela, teretana, servis za pranje veša i The Coffee Club kafe-restoran. A la carte doručak služi se svako g jutra od 06:00 do 10:30h.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Celodnevni izlet PHUKET EXPLORER Cena: 95 evra / 68 evra za decu. U cenu je uključen obilazak prema programu, prevoz, ručak i usluge vodiča.

- Celodnevni izlet PHI PHI ISLAND Cena: 110 evra / 70 evra za decu. U cenu je uključeno: transferi do/od Royal marine, vožnja gliserom i obilasci po programu, ručak, usluge vodiča.

- Celodnevni izlet JAMES BOND ISLAND Cena: 110 evra / 70 evra za decu. U cenu je uključeno: transferi do/od Royal marine, vožnja gliserom i obilasci po programu, ručak, usluge vodiča.

- Celodnevni izlet AYOTHYIA Cena: 80 evra / 70 evra za decu. U cenu je uključen obilazak prema programu, prevoz, ručak i usluge vodiča.

- Poludnevni izlet DAMNEON SADUAK FLOATING MARKET & ROM HUB RAILWAY MARKET Cena 55 evra / 45 evra za decu. U cenu je uključen obilazak prema programu, prevoz, usluge vodiča.

 

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA:

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnos i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000054060 koja važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se akvira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Miluna Milankovića 7a ili na email: office@triglav.rs.

Cenovnik br. 1 od 16.08.2023.


ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga