Sarajevo – Trebinje – Mostar
TopTravel » Sarajevo – Trebinje – Mostar

SARAJEVO-TREBINJE-MOSTAR  

5 dana / 2 noćenja / autobusom  

14.02. – 18.02.2023. / 09.03. – 13.03.2023.

Putovanje po Bosni – merak za dušu


Sarajevo je grad unikatnog šarma, zavodljive raznolikosti, neizveštačenog duha i dobrih ljudi. Ko nije bio, ne zna šta je propustio, a ko je jednom otišao – uvek mu se vraća. Zato ne propustite šarmanti vikend u ovom gradu, punom filigranskih nijansi, istorije i obeležja mnogih kultura.

 

Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25 km (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca, kamena, vina i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.

 

Mostar je privredno, kulturno, univerzitetsko i prometno turističko središte Hercegovine. Podignut u cvetnoj i vinorodnoj dolini reke Neretve ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566. u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Mostar je ime dobio po čuvarima mosta (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Iz razdoblja osnivanja grada i osmanskog razdoblja ostali su vrijedni spomenici kulture.


PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.DAN, BEOGRAD – SARAJEVO

Polazak iz Beograda u 23.00 h ispred muzeja 25.Maj – Kuća cveća. Putovanje prema Republici Srpskoj preko Loznice, Sokolca i Pala sa usputnim pauzama radi odmora.

 

2.DAN, SARAJEVO - TREBINJE

Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku obilazak grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme za porciju ćevapa. Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne. U popodnevnim časovima polazak za Trebinje. Dolazak u Trebinje u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

3.DAN, TREBINJE

Doručak. Odlazak u posetu Hercegovačkoj Gračanicimauzoleja pesnika Jovana Dučića. Nastavak puta prema gradu. Razgledanje u pratnji lokalnog vodiča, odlazak do starog grada: Šetnja uskim ulicama starog grada: Sahat-kula, gradske zidine sa topovima, trgovima i Kastelom, Trg pesnika sa platanima koji su simbol grada, Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg, Dučićev i Njegošev spomenik Anđelkina kapija. Fakultativno: obilazak manastira Tvrdoš. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4. DAN, TREBINJE - POČITELJMOSTARBLAGAJ

Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Počitelja - grad star vekovima, koji se zahvaljujući svojoj arhitekturi koja čuva tajne prošlosti opravdano našao na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Veruje se da je Počitelj sagradio čuveni kralj Stefan Tvrtko I 1383. godine, a poznato je da je reč o značajnom srednjovekovnom administrativnom centru. Nastavak putovanja do Mostara. Obilazak grada: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija. Mogućnost ostanka u Mostaru ili fakultativni obilazak Blagaja. Fakultativno: Nakon razgledanja Mostara nastavljamo putovanje do Blagaja. Poseta izvorištu reke Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi. Pauza za uživanje na izvorištu. Slobodno vreme za ručak, kafu, fotografisanje. Polazak za Beograd. Putovanje sa pauzama po potrebi radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 

5. DAN, BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

cenovnik sar treb mos NOVO 2023

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€;

NOVOG SADA, BATOČINE I KRAGUJEVCA - DOPLATA 20€;

MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA I SMEDEREVA- DOPLATA 15€;

U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ISPRED BIVŠE AS ATP VOJVODINA (podložno promeni).

 

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €,

- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 15 € (na upit),

- doplata za 1/1 sobu 25 €.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz turističkim autobusom (sa klima-uređajem, te audio i video-opremom),

- Smeštaj u hotelu 3*– Trebinje sa na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama sa twc-om,

- Usluge lokalnog vodiča po programu,

- Usluge licenciranog vodiča / pratioca,

- Troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove,

- Fakultativni izlet: Manastir Tvrdoš 5 €,

- Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne 5 €,

- Fakultativni obilazak Blagaja 5 €,

*međunarodno zdravstveno osiguranje

/ MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA REALIZACIJU FAKULTATIVNIH IZLETA 25 OSOBA /

 

NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake 4 rate čekovima građana;

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;

4) Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:

 

*Hotel IN 3* – Trebinje

Moderan hotel koji se nalazi u centru grada. Raspolaže podzemnom garažom, liftom, restoranom za potrebe gostiju, a njegovi kapaciteti omogućavaju smještaj manjih ekskurzija, sportskih klubova, domaćih i stranih turista. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, klima uređaj, TV, internet. Više o hotelu na: https://hotelintrebinje.com/

 

*Hotel Platani 4*

Nalazi se na glavnom Gradskom trgu u Trebinju. Hotel Platani, sagrađen u skorije vrijeme, raspolaže sa 20 soba i 2 apartmana modernog dizajna, koji svojim komforom i opremljenošću, gostima omogućavaju udoban i prijatan odmor. U sastavu hotela nalazi se restoran sa prelepom letnom baštom. Sve sobe su opremljene klima uređajima, posjeduju kablovsku TV, mini barove, sefove i besplatni bežični pristup internetu.Više o hotelu na: http://www.hotel-platani-trebinje.com/

 

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 06.12.2021.

Cenovnik br. 1 od 30.12.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga