Prag avionom 2023
TopTravel » Evropski gradovi » Češka  » Prag avionom 2023

PRAG

Izleti i posete: Karlove Vari i zamak Karlštajn

12.10 – 15.10.2023.

4 dana / 3 noćenja / avionom

Festival svetlosti u Pragu

Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike – Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet. U mnogim istorijskim delima, grad Prag nazivan je gospodarem Češke i majkom svih gradova, dok ga je Karlo IV nazvao zlatni grad. Od XIX veka, zovu ga i gradom stotine tornjeva pošto ih u njemu ukupno ima preko pet stotina. Istorijsko jezgro ovog grada deo je UNESCO svetske baštine, a veliki deo grada je popločan i predstavlja pravi raj, čak i za one koji nisu ljubitelji pešačenja.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – PRAG

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Filip Travela. Poletanje aviona u 06:50h (JU 610). Nakon sletanja na aerodrom u 09:00h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17. veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

 

2.DAN, PRAG – KARLŠTAJN – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča. Karlštajn, gotički zamak koji je sagradio najveći češki kralj Karlo IV u 14. veku, sližio je za čuvanje krune, relikvija i drugih vrednosti kraljevske porodice. Karlštajn se uzdiže iznad istoimenog sela na 30 km od Praga. Smešten na brdu iznad reke Berounka kao skup kula i visokih zidova, savršeno očuvan. S pravom je jedan od najpoznatijih i najposećenijih zamkova Česke. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

3.DAN, PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, razgledanje fabrike stakala “Moser”, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Noćenje.

 

4. DAN, PRAG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:35h (JU 615). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:30h. Kraj programa.

cenovnik prag avio 12.10.2023.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- aerodromske takse (65 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata),

- prevoz avionom na relaciji Beograd–Prag–Beograd (prevoznik Air Serbia),

- smeštaj u hotelu kategorije 4 zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,

- transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Pragu prema program

- panoramsko razgledanje grada

- troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- fakultativni izleti i ulaznice,

- turistička taksa u iznosu od 2,5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije 4 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji),

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

SMEŠTAJ:

Hotel Royal Esprit **** https://www.hotelroyalesprit.cz/en/

Smešten je u srcu Praga, na 300 metara od Trga Staromestske namesti i Astronomskog sata. Do stanice metroa Namesti Republike može se stići pešice za 5 minuta. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Fakultativni izlet autobusom Zamak Karlštajn75 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča i ulaznica za obilazak dvorca Kralštajn)

- Fakultativni izlet autobusom Karlove Vari95 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča i ulaznica za Moser fabriku stakala)

 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PRAG”:

- Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.

- Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunja-vaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

 

OPŠTE NAPOMENE:OPŠTE NAPOMENE:

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000054060 koja važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Filip Travel-a.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga