Prag
TopTravel » Prag
PRAG COVER PHOTO

 PRAG

fakultativno: DREZDEN, KARLOVE VARI, KRSTARENJE VLTAVOM

12.10-17.10.2022. / 26.10-31.10.2022. / 02.11-07.11.2022. /

09.11-14.11.2022. / 17.11-21.11.2022. / 23.11-28.11.2022. /

30.11-05.12.2022. / 14.12-19.12.2022. / 21.12-26.12.2022.

6 dana / 3 noćenja / autobusom

PRAG - GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9 - om veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, sa jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 19:00h sa sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

 

2.DAN, PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

3.DAN, PRAG – DREZDEN - PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

 

4. DAN, PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u pivnicu. Noćenje.

 

5. DAN, PRAG

Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

 

6. DAN, BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
cenovnik prag novo

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA - DOPLATA

20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA I SMEDEREVA- DOPLATA 15€;

U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ISPRED BIVSE AS ATP VOJVODINA (podložno promeni)

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,

- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (sobe na upit)

- doplata za 1/1 sobu 60 €


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV ),

- smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga,

- usluge pratioca grupe tokom putovanja,

- agencijske usluge.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- individualne troškove,

- međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 955,00 dinara, od 19 do 70 godina 1.432,00 dinara i od 71 do 86 godina 2.865,00 dinara. Doplata 50% od cene osiguranja za osiguranje od COVID -19.

- fakultativne izlete.

 

NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.10.2022.godine.

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;

4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

5) kreditnim karticama ALPHA BANKE (Alpha premium kreditne kartice) na 12 mesečnih rata bez kamate;

6) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

FAKULTATIVNI IZLETI (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

- Karlove Vari - 25 € odrasli / 15 € deca,

- Pivnica (večera i jedno pivo) - 20 € odrasli / 15 € deca,

- Poseta Drezdenu – 30 € odrasli / 20 € deca,

- Vožnja brodom po Vltavi - 10 € odrasli / 8 € deca

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel City Central 3*nalazi se u samom centru Praga. Sve sobe sadrze TWC, TV, WiFi. Više o hotelu na https://www.city-central.cz/cs/

Hotel Globus 3* - nalazi se u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon. Više o hotelu na: http://www.hotel-globus.cz/en/

Hotel Amedia Express 3* - nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Više o hotelu na: https://amediahotels.com/de/tschechien/prag

Hotel Olympik Congress 4* se nalazi u blizini metro stanice Invalidovna. Do centra grada se stiže za 10-ak minuta vožnje metroom. Svaka soba poseduje TWC, LCD TV, sef, mini frižider. Više o hotelu na https://www.olympik.cz/en/congress/

 

Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

Više informacija za ulazak u Češku: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/ceska-republika

 

OPŠTE NAPOMENE:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 

 

Cenovnik br.5 od 14.09.2022.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 06.12.2021.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga