Pariz avionom 2023
TopTravel » Evropski gradovi » Francuska » Pariz  » Pariz avionom 2023

PARIZ

5 dana / 4 noćenja

27.09. - 01.10.2023. / 17.10. - 21.10.2023.

Avionom - Direktan let

Pariz – Poznat kao “grad svetlosti”, jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope. Grad ljubavi, romantike, grad umetnika, burnog noćnog života, visoke mode i izuzetne kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Popnite se na vrh Ajfelove kule ili zvonik katedrale Notre Dame de Paris, prošetajte najpoznatijom avenijom Evrope - Jelisejskim poljima i obližnjim ulicama koje odišu luksuzom i otmenošću. Provozajte se brodićem po Seni i mahnite Kipu slobode. Muzej Luvr - nezaobilazna atrakcija za milione posetilaca iz celog sveta. Versaj, veličanstveni dvorac Luja XIV, čuven po svojoj lepoti i događajima koji su se tu odigrali i Galeriju ogledala nikako ne propustite. I da, pokušajte da se ne izgubite šetajući takozvanim “zelenim tepihom” dvorskog parka, razgledajući sve fontane i skulpture napravljene u i veličanje Lujeve vladavine.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD - PARIZ

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let direktno za Pariz kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom. (vreme leta pogledati u tabeli). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

2.DAN, PARIZ - PEŠAČKA TURA - PARIZ

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja pešačke ture po Parizu. Poseta najstarijim delovima Pariza, krajevima grada gde se još uvek može osetiti duh viševekovne istorije. Obilazak počinje sa Montmartrom, crkvom Sakr Ker, najposećenijom tačkom Pariza,gde su živeli i stvarali najpoznatiji slikari XIX i XX veka. Potom obilzak najlepšeg parka u Parizu - Luksemburškog parka sa istoimenom palatom. Obilazak Panteona, Sorbone, bulevara St.Germain, šetnja kroz Latinski kvart i obilazak katedrale Notr Dam. (obilazak metroom). Noćenje.

 

3.DAN, PARIZ - LUVR – PARIZ

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Luvr - jednog od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskih majstora, galerija „Mediči“ sa Rubensovim remek-delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”. Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal), sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, koja je kasnije poklonjena kralju i u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Noćenje.

 

4.DAN, PARIZ - VERSAJ - PARIZ

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnogdvorca Versaj iz XVI veka, u kome se nalazila rezidencija kralja Luja XIV – Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – romantična vožnja brodom po Seni. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 

5.DAN PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz sobe. Slobodno vreme do transfera. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa kompanijom Air Serbia (pogledati vreme leta u tabeli). Dolazak u Beograd. Kraj programa.

 

 

CENOVNIK PARIZ 2023

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd sa kompanijom Air Serbia

- aerodromske takse (na dan objave programa iznose 93 eur / 95.28 eur, podložne su promeni)

- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (trokrevetne sobe - na upit)

- transfer putnika aerodrom -hotel- aerodrom

- troškove organizacije putovanja

- usluge licenciranog vodiča na destinaciji                                                                                                                                                                                                     

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Međunarodno zdravstveno osiguranje

- Ulaznice i fakultativne izlete

- Individualne troškove putnika

- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Pariz (plaća se na licu mesta, na recepciji hotela) u iznosu od 1.65€ po osobi po noći

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

 

POPUSTI:

- Deca 0 – 2 godine plaćaju 35 € u u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

- Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

- Pešačka tura – Prevoz metroom - odrasli 40 €

- Luvr – sa ulaznicom - prevoz metroom 55 € odrasli / 35 € deca

- Versaj – sa ulaznicom za dvorac: 70 € odrasli / 40 € deca

- Moulin Rouge / Crazy Horse - Individualni odlazak na predstavu u neki od čuvenih pariskih kabarea 100 € - 155 €

*Važna napomena: Crazy Horse je samo za odrasle osobe.

- Krstarenje Senom - 25 € odrasli / 15 € deca                                                                                                                                                                                            

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljena trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja.

 

NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

 

1. 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do:

                                  Za polaske od 1.4.2023. do 1.6.2023......................................15.8.2023.

                                  Za polaske od 1.6.2023. do 1.10.2023..................................15.12.2023.

                                  Za polaske od 1.10.2023. do 31.12.2023...............................15.12.2023.

3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

4. 40% prilikom rezervacije, 20% do deset dana pre polazak, a ostatak od 40% do 12 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Intesa (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva

 

OPIS SMEŠTAJA:

IBIS LA DEFENSE CENTRE 3*, www.ibis.com

Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs

- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

- Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj.

 

OPŠTE NAPOMENE:

- Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom.

- Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnihokolnosti (dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

- Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Viva obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

- Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama I zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

- Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neopohodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

- Uslov za ulazak državljena R. Srbije u bilo koju clanicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorija članice EU.

- Preporuka je, da se putnici sa srpskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da

pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i

povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br. 63/2021 kategorija A . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Cenovnik za Pariz (Sezona 2023 / Avio Prevoz / 5 dana / 4 noci) br. 15 od 21.7.2023

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga