Romantična Francuska avionom – Maj
TopTravel » Romantična Francuska avionom – Maj

 ROMANTIČNA FRANCUSKA

PARIZ

NORMANDIJA I DOLINA LOARA

8 dana / 7 noćenja, AVIONOM

15.05. - 22.05.2023. 

ČAROBNO PUTOVANJE U GRAD SVETLOSTI!

 

PROMO CENA: 899 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (15. maj 2023.) BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.40 sati. Let za Pariz (JU 310) u 06.40 sati. Sletanje na aerodrom „Šarl de Gol“ u Parizu u 09.15 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada svetlosti, sna svakog umetnika, naročito slikara. Grad u kome svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku istorije ili enciklopedijie umetnosti. Za Francuze, Pariz je centar sveta. Za ostale stanovnike planete - metropola svih metropola. Dive mu se i zavide mu danas koliko su to činili i pre sto godina. Centar kulturnog, političkog, industrijskog i trgovačkog života cele države, pored toga centar umetnosti i mode čitavoga sveta. Vožnja glavnim bulevarima, avenijama i trgovima Pariza, kraj najpoznatijih spomenika i građevina: crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, Burbonska palata – Parlament Francuske, Trg Konkord, Jelijsejska polja, Trg Etoal, Trijumfalna kapija, Trg Trkoadero, Marsovo polje, Ajfelova kula, bulevar Monparnas, Latinska četvrt, ostrvo Site, crkva Notr Dam... Smeštaj u hotel posle 15 h. Odlazak metroom do trga Opere. Šetnja elegantnim poslovnim i trgovačkim kvartom oko Opere i Velikih bulevara. (Povratak metroom). Noćenje.

 

2. DAN (16. maj 2023.) PARIZ /LUVR/

Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poseta Luvru, Muzej Luvr otvoren je 1793. godine, a nalazi se u istoimenoj palati koja je izgrađena u 12. veku (ostaci palate mogu se videti u podrumu muzeja). Kada je počeo sa radom, samo 537 slika bilo je izloženo u njegovim prostorijama, dok je danas taj broj znatno veći. Sada se u muzeju Luvr nalazi oko 380.000 predmeta, a od toga 35.000 jesu predmeti koji datiraju iz perioda praistorije do 19. veka. Kolekcija muzeja znatno je uvećana u Napoleonovo vreme i u vreme vladavine Luja XVIII i Šarla X, a dosta zbirki su poklon i donacija muzeju. Obilazak srednjovekovnih temelja Luvra, poseta salama sa najpoznatijim remek delima – Mona Liza, Nika Samotračka, Miloska Venera. Obilazak sala italijanskog renesansnog slikarstva i francuskog slikarstva XIX veka. U večernjim satima šetnja živopisnim Latinskim kvartom sa mnogobrojnim restoranima, kafeterijama i barovima u okolini čuvenih bulevara Sen Mišel i Sen Žermen. (Odlazak i povratak metroom). Noćenje.

 

3. DAN (17. maj 2023.) PARIZ /VERSAJ/

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni izlet autobusom u Versaj. Bivši dvorac francuskih kraljeva, jedno je od najposećenijih turističkih mesta na svetu. Pored Ajfelove kule, predstavlja najveću turističku znamenitost Pariza. Sagradio ga je Luj XIV, Kralj Sunce, vladar koji je 72 godine upravljao Francuskom i Navarom. Prema želji kralja Luja XIV, radovi na izgradnji današnjeg dvorca započeti su 1688. godine. Pored toga što je bio ratnik i diplomata, uspešno se izborio sa svim poteškoćama oko izgradnje dvorca koji je zasenio sve dotadašnje. Angažovao je vrhunske umetnike koji su do najmanje pojedinosti procenjivali, planirali i nastojali da u svemu stvore izvesnu simboliku – stoga nije slučajno da su kraljevsku sobu postavili baš u sredinu versajskog zdanja. Po zahtevu Njegovog veličanstva sve je moralo imati velike dimenzije i biti glamurozno, bez obzira na to da li je to predsoblje, odaja, hodnik, vrt ili fontana… Versaj je bio sedište francuskih kraljeva do Luja XVI koji nije shvatao neizbežnost društvenih promena. Naime, skupštinska većina tražila je uspostavljanje ustavne monarhije (kao što je to danas u Britaniji ili Španiji) što Luj XVI nije prihvatao. Na kraju su u revoluciji i on i njegova žena uhapšeni i pogubljeni na giljotini. Nakon njihove smrti, dvorac je neko vreme bio zapušten i čak mu je zapretilo propadanje. Odlukom kralja Luja Filipa, kompleks je restauriran i pretvoren u muzej.

Obilazak „Velikih kraljevih apartmana“, „Kraljičinih apartmana“ i čuvene „Dvorane ogledala“ – pozornice zbivanja od epohalnog značaja za Francusku i Evropu. Povratak u hotel. U večernjim satima šetnja po Monmartru, najpoznatijem boemskom kvartu Pariza. (Odlazak i povratak metroom). Noćenje.

 

4. DAN (18. maj 2023.) PARIZ – KAEN - ST.MALO (oko 400 km)

Doručak. Nastavak putovanja za Kaen, lučki grad u severnoj francuskoj regiji Normandija. Njegovim centrom dominira Crkva Saint-Pierre rimokatolička crkva koja se nalazi na trgu Saint-Pierre. U turističke znamenitosti spada i Chateau de Caen, dvorac koji je izgradio William Osvajač oko 1060. godine. Nalazi se na brežuljku zajedno sa romaničkim opatijama Saint-Étienne, nekadašnjim benediktinskim samostanom posvećenom sv. Stepanu. Osnovao ga je 1063. William Osvajač i jedna je od najvažnijih romaničkih građevina u Normandiji, i Sainte-Trinite, poznata kao Abbaye aux Dames, bivši je ženski samostan sada dom Regionalnog veća Donje Normandije i datira iz istog perioda. U gradu treba obići i memorial de Caen multimedijalni muzej posvećen Drugom svetskom ratu, bitci za Normandiju 1944. kao i Hladnom ratu. Razgledanje grada. Nastavak putovanja za St.Malo. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

5. DAN (19. maj 2023.) St.MALO / MON SEN MIŠEL /

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Mon-Sen-Mišela, čuvenog poluostrva, jedinstvenog spoja prirodnih lepota i graditeljskog umeća. Šetnja kroz stari grad i benediktinsku Opatiju. U ranom srednjem veku započela je izgradnja ovog kompleksa koji je tokom vekova razaran i nadograđivan. Mon-Sen-Mišel – veličanstvena opatija smeštena je na 264 metara visokom ostrvcetu koje je sa kopnom povezano mostićem. Okružena je sa više od pola kilometra masivnih zidina, a do nje se stiže strmim i krivudavim ulicama. Ovo je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Evropi, i druga najposećenija destinacija u Francuskoj. Ispod opatije se nalazi selo, a ceo kompleks se smatra za arhitektonsko čudo zapadnog sveta. Nastavak putovanja za St.Malo nekad gusarski grad koji je okružen zidinama. Šetnja istorijskim jezgrom gde imate utisak kao da ste se premestili u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Katedrala Saint-Malo, u središtu starog grada, izgrađena je u romaničkom i gotičkom stilu i sadrži vitraže sa prikazom istorije grada. U blizini se nalazi kuća La Demeure de Corsaire, privatna kuća i muzej iz XVIII veka. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

 

6. DAN (20. maj 2023.) ST.MALO – DOLINA LOARE (oko 300 km)

Doručak. Odlazak autobusom za Ambois, prekrasan gradić na obali reke. Dvorac Ambois je prva kraljevska rezidencija izgradjena u XV i XVI veku. Ovaj dvorac poseduje prekrasnu salu nazvanu “zvezdana” sa visokim svodovima, dekorisanim drvenim lukovima i ljiljanima, prepoznatljivim simbolima francuskog plemstva. Na izlazu iz dvorca nalazi se crkva Sv. Huberta u kojoj se nalazi grobnica Leonarda da Vinčija. Polazak prema Clos Luce, malom dvorcu u kom je Leonardo da Vinči proveo svoje zadnje tri godine života. Najveći deo unutrašnjih prostorija je uredjen za izložbu maketa prvih helikoptera, padobrana, tenkova, pomičnih mostova i drugih za to vreme čudnovatih naprava. Smeštaj u hotelu u dolini Loare. Noćenje.


7. DAN (21. maj 2023.) DOLINA LOARE - PARIZ (oko 300 km)

Doručak. Nastavak putovanja do dvorca Šambor. Razgledanje najvećeg dvorca Loare (440 prostorija). Njegova arhitektura je izuzetan spoj tradicionalnog francuskog i italijanskog stila. Dvorac je poznat po čuvenim stepenicama koje je konstruisao Leonardo da Vinči, mnogobrojnim kaminima i tornjevima. Odlazak za Pariz. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

8. DAN (22. maj 2023.) PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom oko 17 sati. Let za Beograd (JU 315) u 20.25 sati. Sletanje u Beograd u 22.45 sati. Kraj Programa.


cenovnik romatnicna francuska

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi):

- avio i aerodromske takse u Beogradu i Parizu (oko 93 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama),

- avionski prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd,

- smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela),

- transferi i razgledanja prema programu putovanja,

- usluge vodiča

- troškovi organizovanja putovanja.


U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

- gradske boravišne takse,

- prevoz metroom,

- troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban,

- ulaznice za kulturno istorijske objekte,

- fakultativni izleti.


USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA:

Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

- 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje

- 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradjana, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Izlet za „Versaj”. Cena 79 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija i ulaznica za Versaj, kao i angažovanje lokalnog vodiča)

- Poseta Luvru. Cena 70 evra. (U cenu je uključeno: rezervacija i ulaznica za Luvr, slušalice kao i angažovanje lokalnog vodiča)

- Izlet za Mon Sen Mišel. Cena 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, kao i angažovanje vodiča)

 

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:

- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Putnik Travel zadržava pravo promene rasporeda razgledanja gradova po danima putovanja

- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici Putnik Travela. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 319 eura za sve vreme boravka.

 - Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

 

OPŠTE NAPOMENE:

- Putnik Travel zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.                                                  - Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.               

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

- U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garanciju putovanja kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj 470000049623 od 01.10.2021. osiguravajuce kompanije “Triglav osiguranje” ADO Beograd.

- Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Putnik Travela, licenca br. OTP 163/2021 od 12.11.2021., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. 16.novembar 2022.

                                            

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Putnik Travela, licenca br. OTP 163/2021 od 12.11.2021.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga