Klasična Italija 2023
TopTravel » Evropski gradovi » Italija  » Klasična Italija 2023

KLASIČNA ITALIJA

FIRENCA – RIM – NAPULJ

sa fakultativnim obilascima Venecije, Sijene, San Điminjana, Antičkog Rima i Pompeji

30.09 – 06.10.2023.

7 dana / 6 noćenja / autobusom i avionom

Italija - mnogi je smatraju najlepšom zemljom u Evropi, zemljom romantičnih mesta, prelepih gradova koji obiluju kulturno-istrojskim spomenicima, zemljom najraznovrsnijih obala, prelepih plaža, najboljih skijališta, najukusnije hrane i najkvalitetnijih vina. Zemlja gde je sport i moda način života, gde su pizza i vino stvar nacionalnog ponosa, gde su suprotnost severa i juga najzanimljivija celina, gde su lepote Firence i Rima podjednako važne, a šarm haotične prestonice juga Napulja neodoljiv.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – LIDO DI JESOLO

Polazak autobusa iz Beograda u 06:30h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Lido di Jesolo. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

 

2.DAN, LIDO DI JESOLO – VENECIJA – MONTEKATINI TERME

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do luke Punta Sabioni. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Venecije. Vožnja brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek): trg Sv. Marka, bazilika Sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak brodom u luku Punta Sabioni. Polazak za Montekatini Terme. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.

 

3.DAN, MONTEKATINI TERME – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI TERME

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sijenu i San Điminjano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala - nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima. Zadržao je autentičan srednjevekovni izgled, opasan zidinama iza kojih se uzdižu visoke kule vidljive sa nekoliko kilometara udaljenosti. Kraća pauza za individualno razgledanje i fotografisanje. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

 

4. DAN, MONTEKATINI TERME – FIRENCA – RIM

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu, glavni grad regije Toskana. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada oko 20min (povratna karta za tramvaj je uključena u cenu aranžmana). Po dolasku u centar grada, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: panorama crkve Santa Marija Novela i crkve San Lorenco, Duomo, zvonik i krstionica, palata Vekio i replika Mikelanđelovog Davida, galerija Ufici, trg Sinjorija, Ponte Vekio, palata Piti, crkva Santa Marija Kroče. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Polazak za Rim. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.

 

5. DAN, RIM – ANTIČKI RIM – RIM

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: trg Republike, Via Veneto, Vila Borgeze, tvrđava Sv. Anđela, ostrvo Tiberina, “Bocca della Verita”, Koloseum, crkva Sv. Petra, trg Del Popolo, crkva Sv. Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore, Termini. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet ‘’Antički Rim’’ – šetnja kroz najveći i najpoznatiji arheološki park na svetu sa fantastičnim pogledom na rimske forume, panoramski obilazak Koloseum, Forum, Palatino, antički Capitol, Marcelijusovo pozorište i Circus Maksimusnajveci antički stadion na svetu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. DAN, RIM – NAPULJ (OKOLINA)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Napulj. Po dolasku u Napulj panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta - pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga Garibaldi, Ulice Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem - Kastel Nuovo… Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno popodne za individualna razgledanja i shoping ili odlazak u fakultativnu posetu Pompejama. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kuće, pekare, javne kuće, teatra... Povratak u Napulj. U dogovoreno vreme odlazak do hotela. Smeštaj. Noćenje.

 

7. DAN, NAPULJ (OKOLINA) – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Napulju. Poletanje za Beograd kompanijom Air Serbia u 14:55h (JU553). Sletanje na beogradski aerodrom u 16:15h. Kraj programa.

cenovnik klasična italija

NAPOMENA: SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA NOVE REZERVACIJE OD 07.09.2023.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji,

- smeštaj u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (doručak - kontinentalni švedski sto),

- razgledanje gradova prema programu,

- prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Napulj - Beograd,

- avio-takse oko 25,37€ (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja),

- usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Turistička taksa: Lido di Jesolo 1.3€, Montekatini 1-3€, Rim 4-6€, Napulj 2-4€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji - cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela),

- fakultativni izleti,

- međunarodno putno osiguranje,

-individualni troškovi.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- prevoz brodom Punta Sabioni-Venecija-Punta Sabioni - 25€

- Sijena i San Điminjano - 30€

- Antički Rim - 25€

- Pompeji - 45€

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Lido di Jesolo:

Torino 3* www.hoteltorinojesolo.it

Venezia La Villetta 3* www.hotelveneziajesolo.it

Speranza 3* www.albergosperanza.it

Tokio 3* www.hotel-tokio.it ili sličan

Montekatini Terme:

Augustus 3* www.augustus-hotels.it

Alba 3* www.hotelalba.org

Delizia & Genovese www.hoteldeliziagenovese.it

Brennero 3* www.hotelbrenneroevarsavia.it ili sličan

Rim:

Romulus 3* www.hotelromulus.com

Meeting 3* www.meetingroma.it

Grand hotel Fleming 4* www.omniahotels.com/it/grand-hotel-fleming/index

Pineta Palace 4* www.hotelpinetapalace.com ili sličan

Okolina Napulja (Casoria, Aversa, Villaricca…):

Plaza 3* www.hotelplaza-aversa.it

City 3* www.cityhotelbusiness.com

La Lanterna 3* www.hotelristorantelalanterna.it ili sličan

 

Smeštaj je u dvokrevetnim sobama sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke. Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.

 

Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

-  gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)

- kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP). 

 

NAPOMENE:

- Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 40 učesnika. Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

-Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

- Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

- Za realizaciju programa je potrebno minimum 50 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

- Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 20 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.

 

Cenovnik br.2 važi od 07.09.2023.godine

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs


ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga