Petrarkina Italija 2023
TopTravel » Evropski gradovi » Italija  » Petrarkina Italija 2023

PETRARKINA ITALIJA

Padova - Arqua Petrarca - Vicenza - Borghetto sul Mincio - Malcesine -Trento - Bassano del Grappa - Asolo - Trieste

 02.11. - 06.11.2023.

5 dana / 2 noćenja, AUTOBUSOM

PUSTOLOVINA KAKVU JOŠ NISTE DOŽIVELI

MOGUĆNOST POLASKA IZ NOVOG SADA

Da li ste čitali Petrarkine sonete, upoznali Lauru, sanjarili o lutanju po kamenim italijanskim selima? Vodimo Vas na nezaboravno putovanje koje prodire u samu srž neistražene, one prave - autentične Italije. Krenite u obilazak Italije koja ne poznaje glamur, i koja i dalje živi u duhu svojih slavnih predaka. “Petrarkina Italija”, iz naše ponude za evropska putovanja, jedinstven je program među obilascima Italije i turama po gradovima Evrope, i nesumnjivo ćete se sa ove ture po Italiji vratiti bogatiji za mnoga nova saznanja o ovoj divnoj zemlji!

PROGRAM PUTOVANJA:PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN BEOGRAD

Polazak iz Beograda u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih procedura.

 

2.DAN PADOVA – ARQUA PETRARCA – VICENZA – MONTECCHIO MAGGIORE

U jutarnjim časovima stižemo u suncem obasjanu PADOVU, jedan od najstarijih gradova Severne Italije. Pešački obilazak glavnih znamenitosti istorijskog centra grada: Piazza Prato del Vale, Duomo St. Antonio, Piazza Erbe, Piazza Sinorita, sedište univerziteta u Palazzi Bo… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, jutarnju kafu i doručak. Krećemo ka našoj prvoj poslastici - malom italijanskom selu ARQUA PETRARCA. Mesto u kome se čini da je vreme odavno stalo, i mesto koje je više nego bilo koje drugo, zadržalo stari šarm srednjovekovnog italijanskog zaseoka. Naziv duguje slavnom Frančesku Petrarki, pesniku koji je poslednje godine svog života proveo u njemu. Krivudavim i uskim kaldrmisanim ulicama obilazimo glavne znamenitosti sela, crkvu St. Maria Asunte isred koje se nalazi grobnica slavnog pesnika, kapelu St. Trinita, ulazimo u kuću-muzej Frančeska Petrarke gde se mogu videti autentični rukopisi i lični predmeti genija rane renesanse. Nastavljamo put ka gradu VICENZA, za čiju lepotu je najzaslužniji čuveni arhitekta Andrea Paladio koji je izgradio veliki broj znamenitih građevina u gradu i njegovoj okolini. Sledi obilazak gradskog jezgra, koje se zbog svoje lepote od 1994. godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine: Corso Palladio, Basilica Palladiana, Pallazo del Capitano, Palazzo Chiericati, dolazimo do čuvenog pozorišta Teatro Olimpico. U večernjim časovima krećemo ka mestu Montecchio Maggiore. Sledi smeštaj u hotel (predviđeno vreme dolaska oko 20h), slobodno vreme. Noćenje.

 

3.DAN BORGHETTO SUL MINCIO – MALCESINE – TRENTO (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme. Za one koje su se odlučili za fakultativni izlet, put nas vodi preko zapadnog oboda Veneta sve do regije Trentino-Alto Adige. Počinjemo sa našom drugom poslaticom – BORGHETTO SUL MINCIO, romantično seoce koje po mnogim turističkim anketama spada u red najlepših u Italiji - vrlo brzo će Vam i biti jasno zbog čega. Borghetto leži, ili bolje je reći lebdi, nad rekom Minčio čije se vode spuštaju od jezera Garda do reke Po. Selo se sastoji od nekoliko kuća i starih vodenica koji izgledaju kao da su izgrađeni za filmski set. Do samog mesta se dolazi prolaskom kroz stari kameni most Visconti. Sam most iz XIV veka dominira mestom, i tačka je sa koje se prave najlepše fotografije sela. Glavna atrakcija su stare ali i dalje aktivne vodenice iz XV veka. Slobodno vreme za samostalan obilazak. Nastavljamo put ka čuvenom jezeru Lago di Garda. Jednoipočasovna vožnja istočnom obalom Garde nas razdvaja od magičnog gradića MALCESINE, po mnogima najživopisnijeg mesta na jezeru. Obilazak zamka Scaligero i Palazzo del Capitani, slobodno vreme za šetnju i uživanje pored jezera. Potom idemo ka severu, ka Dolomitima i gradu TRENTO. Sledi organizovani obilazak ovog grada na reci Adige, uz šetnju do Piazza Duomo sa čuvenom Cattedrale di San Vigilio iz XII veka, fontanom Neptuna i kućom Rela sa fasadom oslikanom freskama. Potom posećujemo znameniti dvorac Buonconsiglio. Slobodno vreme do 20h kada krećemo nazad ka hotelu. Predviđeno vreme dolaska je 21.30h. Noćenje.

 

4.DAN BASSANO DEL GRAPPA – ASOLO – TRIESTE

Doručak. Napuštamo hotel do 10h. Nastavljamo put ka istoku, do mesta gde se susreću ravnice Veneta sa brdima koja vode do vrhova Alpa - stižemo u gradić BASSANO DEL GRAPPA, biser Veneta na reci Brente.

Mešavina tipične arhitekture Veneta i drvenih balkona austrijskog šmeka ovaj gradić čini sve samo ne običnim. Obilazimo stari centar grada, Piazza Liberta, Torre Civica, prelazimo most Ponte Vecchio, i odlazimo do čuvene destilerije grape ( rakije od groždja ) Nardini, Slobodno vreme. Krećemo ka našoj trećoj poslastici, u grad stotine horizonata, prelepi ASOLO. Gradić u kome su živeli ili ga često posećivali mnogi bardovi evropske umetnosti, počevši od čuvene glumice Elenore Duse, kompozitora Franciska Milipierija i Igora Stravinskog, Roberta Brauninga, do čuvenog Ernesta Hemingveja, Henrija Dzejmsa, Vilme Nerude, Đozua Kardučija, Freje Stark, Gabrijelea D’Anuncija… Samo mesto se nalazi na uzvišenju i okovano je zidinama sa kojih se pruža prelep pogled na grad i njegove znamenitosti sa jedne i vinograde čuvene sorte Prosseco sa druge. Penjemo se na zidine grada, šetamo do Piazze Garibaldi, obilazimo katedralu - staro sedište biskupa Treviza, zatim Palazzo Beltramini, Palazzo Pretorio. Slobodno vreme za “otkrivanje” uskih krivudavih ulica i mogućnost penjanja do srednjovekovne tvrđave koja dominira na brdu iznad Asola. Nastavljamo naše putovanje ka gradu TRIESTE. Šetnja pored kanala Grande, Ponte Rosso, crkva Svetog Spiridona, Trg Ujedinjenja Italije…Slobodno vreme za večeru, shopping... Oproštaj od Italije, sumrak i slušanje mora. U večernjim časovima krećemo ka Beogradu.

 

5.DAN BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

cenovnik petrarka

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji               

- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u 1/2 ili 1/3 sobama

- Organizovani obilazak Padove, Arqua Petrarce, Vicenze, Bassano del Grappe, Asola i Trsta.

- Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe za sve vreme putovanja

- Boravišnu taksu

- Troškove organizacije putovanja


CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Individualne troškove

- Fakultativni izlet:

    - BORGHETTO SUL MINCIO - MALCESINE - TRENTO – 40€

- Ulaznicu u muzej Frančeska Petrarke – 3€

- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguća uplata u agenciji)

 

DOPLATA:

Doplata za 1/1 sobu - 40€ (na upit)

Transfer Novi Sad - Rumska petlja - 20€ ( minimum 3 osobe )

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 40% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima gradjana ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

SLOVI

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel 4* u mestu Montechio Maggiore, u blizini Vicenze. Po oceni gostiju renomiranog sajta za rezervaciju smeštaja hotel zaslužuje visoku ocenu, preko 8,0. Kao glavne prednosti navodi se komfor, higijena, uslužno i ljubazno osoblje. Besplatan Wi-Fi signal dostupan je u lobiju hotela. Sve sobe su opremljene klima-uređajima, LCD TV-om sa Sky premium paketom kanala, mini barom i sefom, a uglavnom poseduju i balkon. U hotelske usluge spada i svakodnevno čišćenje soba. Doručak je kontinentalan, na bazi samoposluživanja (slani i slatki).

 

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu).

Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

 

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

COVID PROTOKOLI

ITALIJA

Na osnovu Uredbe Ministarstva zdravlja R. Italije (na snazi od 01.03. do 31.03.2022) od 01. marta 2022. ukidaju se tzv. Liste zemalja i usklađuju se pravila za ulazak na teritoriju R. Italije.

Licima koja ulaze iz R. Srbije u R. Italiju dozvoljen je ulazak, uz obavezno stavljanje na uvid sledećih dokumenata:

· digitalni obrazac za praćenje putnika tzv. “Passenger Locator Form” (u digitalnoj ili papirnoj formi) i

· zeleni sertifikat covid-19 (sertifikat o vakcinaciji vakcinama priznatim u EU (Pfizer-BioNtech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax) , ILI sertifikat o preležanoj bolesti ILI negativni PCR test, ne stariji od 72 sata ILI negativni antigenski test, ne stariji od 48 sati) ili drugi sertifikat o vakcinaciji priznat u Italiji.

Prihvataju se kombinacije vakcina, s tim da je merodavna poslednje primljena vakcina. Period važenja je maksimalno 6 meseci (do 180 dana) od primanja poslednje doze, a isti period se prihvata i kada je reč o preležanoj bolesti.

Osobe vakcinisane nekom od vakcina koje nisu priznate mogu da prime dozu m-RNA (Comirnaty o Spikevax) vakcine u periodu od 28 do 180 dana od završetka primarnog ciklusa vakcinacije, kako bi imale status potpuno vakcinisane osobe.

Obaveza posedovanja jednog od napred navedenih sertifikata ne primenjuju se na decu mlađu od 6 godina.

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 174/2021, kategorija licence A, izdao APR, Registar turizma, 10.11.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga