Temišvar 2024 Dan Žena
TopTravel » Evropski gradovi » Jednodnevni izleti  » Temišvar 2024 Dan Žena

TEMIŠVAR

JEDNODNEVNI IZLET

TERMIN: 09.03.2024.

SIGURAN POLAZAK IZ NOVOG SADA

VODIMO VAS U TEMIŠVAR ZA DAN ŽENA


Temišvar je najveći grad Banata. Leži na reci Begej i sedište je županije Tamiš. Četvrti je grad po veličini u Rumuniji. Poznat je i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Grad se naziva i “Malim Bečom”, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentom podseća na stari deo Beča.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa iz Novog Sada, sa parkinga ispred autobuske stanice ATP “VOJVODINA” u 06:00 h. Vožnja preko Žablja i Zrenjanina do graničnog prelaza Srpska Crnja. Nastavak putovanja do TEMIŠVARA. Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj Sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredan ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada; Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, građena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja je arh. László Székely) i nekadašnji dvorac Hunjadi Janoša. Odlazak u tržni centar “Julius mall”. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Novi Sad u večernjim časovima. Putovanje preko Srpske Crnje i Zrenjanina, Žablja. Povratak u Novi Sad u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak iz Novog Sada                               1.900,00 dinara

Polazak iz Žablja                                         1.900,00 dinara

Polazak iz Zrenjanina                                 1.750,00 dinara

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- prevoz turističkim autobusom sa klimom,

- audio i video opremom,

- razgledanja prema programu,

- usluge vodiča i organizacioni troškovi

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje,

- ulaznice za muzeje,

- individualni troškovi i sve usluge koje nisu navedene.

 

 

MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 45 PLATIVIH PUTNIKA

 

Organizator putovanja Evropa Turs d.o.o. zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 45 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put. ORGANIZATOR PUTOVANJA: EVROPA TURS DOO NOVI SAD, LICENCA OTP 83/2022, KATEGORIJE A

Broj programa 004/2023.

Napomena: U skladu sa ZAKONOM O TURIZMU, jednodnevni izleti ne podležu zaštiti vezanoj za garancije putovanja.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga