Berlin 2023
TopTravel » Evropski gradovi » Nemačka  » Berlin 2023
minhen cover

 BERLIN

POSETA POTSDAM I OSTRVO MUZEJA

05.10 - 08.10.2023.

4 dana / 3 noćenja / avionom

JESEN U BERLINU

BERLIN – Burna istorija, spoj starog i novog, jedinstvena energija… to je Berlin. Liberalan, najveći grad Nemačke postao je multikulturno središte Evrope sa velikim brojem studenata i umetnika iz celog sveta, megalopolis na sredini kontinenta koji privlači milione posetilaca. Danas Berlin predstavlja jednu novu Nemačku, kakvu svet do sada nije poznavao, veselu, opuštenu i tolerantnu. Veliki priliv kapitala posle ujedinjenja 1989.g. transformisao je Berlin u grad mladih i kulturnu Meku, centar umetnosti, mode, dizajna, multimedija i provoda u kome su obnovljene istorijske znamenitosti zasijale novim sjajem.

PROGRAM PUTOVANJA:PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – BERLIN

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 3h pre poletanja. Poletanje aviona u 07:10h (JU350). Dolazak u Berlin u 09:00h. Panoramski obilazak grada: Berlinski zid sa umetničkim delima (istočna strana), Aleksandrov trg sa televizijskim tornjem, OstBanhof sedište (železnička stanica nekadašnjeg istočnog Berlina), četvrt Sv. Nikole, ostrvo muzeja, Berlinska katedrala, avenija Unter den Linden, Brandeburška kapija – ponosni simbol nekadašnje prestonice nemačkog carstva, Reichstag – nemački parlament, Fridrihova ulica. U zapadnom Berlinu: zgrada nemačke vlade, Tiergarten, Postdamer Platz, Kunstforum – Berlinska filharmonija, dvorac Šarlotenburg, Kudumm ulica (najlepša i najekskluzivnija ulica u Berlinu), Čekpoint Čarli (nekadašnji najpoznatiji granični prelaz između istočnog i zapadnog Berlina), Gendarmenmarkt, Leipziger Strasse…Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2.DAN, BERLIN

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak „Ostrva muzeja“. Smešten u centru Berlina, između reke i kanala Špreje, svetski poznato Muzejsko ostrvo uvršteno je na listu kulturne baštine UNESCO-a. Opisano kao "najkulturnije od ostrva" na svojim putopisnim stranicama, Ostrvo muzeja fascinira posetioce svojom arhitekturom. Obilazak muzeja Pergamon - Pergamonski oltar, Kapija pijace iz grada Mileta I Kapija boginje Ištar. Sledi obilazak Novog muzeja koji poseduje interesantne artefakte iz različitih era daleke istorije, poput antičkih ostataka i predmeta iz Troje, zatim lobanje neandertalaca i biste egipatske kraljice Nefertiti. Slobodno vreme za individualni obilazak ostrva. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 

3.DAN, BERLIN – POTSDAM – BERLIN

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet u Potsdam, prestonice savezne države Brandenburg. Obilazak uz pratnju vodiča: Crkva Svetog Nikole, holandska četvrt, ruska četvrt Aleksandrovka, palata Sesilenhof, palata Sansusi – letnja rezidencija Frederiha II, most Glienika (mesto razmene špijuna tokom Drugog svetskog rata)… Povratak u Berlin. Noćenje.

 

4. DAN, BERLIN – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:40h (JU355). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:25h. Kraj programa.

CENOVNIK BERLIN 2023

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

aerodromske takse (69 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Berlin– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Berlinu prema programu; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 4,13 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Izlet – Potsdam 85 eur (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča I ulaznica u palatu Sansusi)

- Izlet – Ostrvo muzeja 70 eur (u cenu uključena ulaznica za muzej Pergamon I Novi muzej, usluge vodiča. Individualni povratak)

- Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

 

Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ALZAS I ŠVARCVALD”:

- Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.

- Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

 

SMEŠTAJ:

Hotel Abba Berlin **** https://www.abbahoteles.com Nalazi se u blizini avenije Kurfurstendamm, nekoliko minuta hoda od glavnih turističkih atrakcija i 1,3 km od tržnog centra "Europa-Center". Sve sobe su sa kupatilom (tuš/wc), TV-om, WI FI internet konekcijom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000054060 koja važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Filip Travel-a organizatora putovanja.


ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga