Lisabon avionom 2023
TopTravel » Lisabon avionom 2023
Lisabon Top Travel Agency (3)

 LISABON 2023

MAGIČNI PORTUGAL

10.02. – 16.02.2023. / 08.03. – 14.03.2023.

7 dana, 6 noćenja / avionom

DAN DRŽAVNOSTI I OSMI MART

 

Lisabon, grad u koji ćete se zaljubiti na prvi i svaki naredni pogled! Prestonica Portugala, najzapadnija na evropskom kopnu, grad na sedam brežuljaka i na reci Težo širokog ušća, grad sa bogatom istorijom i raskošnom ostavštinom, intrigantna je harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrdjave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, belog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske gradjevine, , spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini, a sve to upakovano u nezaboravne zvuke opijajuće i setne fado muzike...

Lisabon je čudesan grad koji ostavlja bez daha! Fakultativni izleti, organizovani za vas tokom boravka u Lisabonu, nude vam sjajnu priliku da istražite predivne  predele i znamenitosti u mestima Sintra, Kabo da Roka, da upoznate predivnu lisabonsku rivijeru u Kaškaišu i Eštorilu; doživite veličanstveni manastir u Batalji – Santa Maria de la Viktorija,upoznateNazare, slikovito naselje sa divnom širokom peščanom plažom, Obidoš, bajkoviti živopis ni gradić unutar starih zidina i Evoru, zadivljujući grad-muzej sa bogatom istorijom i kulturnim korenima.


PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, BEOGRAD – FRANKFURT - LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.00h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 07,05h. Sletanje u Frankfurt u 09,10h. Nastavak putovanja za Lisabon u 13,25h (let LH1168). Sletanje u Lisabon u 15.30h. Transfer do hotela. Noćenje.


2.DAN, LISABON

Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Slobodno vreme. Noćenje.


3.DAN, LISABON – SINTRA - LISABON
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate Pena, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.


4.DAN, LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.


5.DAN, LISABON – BATALJA – LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare I Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Po dolasku, obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja koje je postalo poznato po divnoj plaži i tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće može uživati u fado muzici. Noćenje.

 

6.DAN, LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista i kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO. Nalazi se u provinciji Alentažo gde se, u brdovitim predelima, divnim seoskim pejzažima, vinogradima, domaćoj hrani i tišini i spokojstvu, može uživati u begu od stresnog života. Po dolasku razgledanje Dijaninog hrama, zdanja univerziteta i odlazak do vidikovca odakle se otkriva panorama na okolinu. U nastavku obilazak katedrale Svetog Franciska i u njoj „ Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha. Slobodno vreme . Povratak u Lisabon preko 17. kilometara dugog mosta Vasko da Gama. Noćenje.

 

7.DAN, LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak lanč paket. Rani jutarnji transfer na aerodom. Polazak iz hotela u 02,00h , poletanje aviona za Frankfurt u 05.10h (let LH 1173). Sletanje u Frankfurt u 09,15h. Nastavak putovanja za Beograd u 10,55 (let LH 1406). Sletanje na beogradski aerodrom u 12,45 h. Kraj programa.

cenovnik lisabon 2023

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt- Lisabon – Frankfurt – Beograd

- Aerodromske takse

- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu

- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*

- Panoramsko razgledanje Lisabona

- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni izleti- minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja

prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

- Individualni troškovi

- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

- gradska taksa u Lisabonu 2 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela

 

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

 

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 

FAKULTATIVNI IZLETI: 
Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril Cena 75 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Pena palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.

Celodnevni izlet Evora Cena 55 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Fado veče – Cena 65 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

 

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL AMAZONIA 3*

Hotel se nalazi u centralnom delu grada na trgu Markiz de Pombal. Udaljen je oko 10 km od aerodroma. Sobe su klimatizovane i poseduju tv, mini bar, besplatan wifi. Hotelski restoran nudi jela internacionalne kuhinje

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:

- U trenutku objavljivanja programa ne postoje nikakva ograničenja vezana za epidemiološke I

druge mere.

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.

- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.

- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.

- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati

- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

- Državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Portugaliju.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu DDOR OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

 

OPŠTE NAPOMENE:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata ili iz razloga tehničke prirode …).

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije OLYMPIC TRAVEL d.o.o., Srbija, 11000 Beograd, Broj licence OTP 198/2021, kategorija licence А.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga