Lisabon avionom 2024 Proleće 12.04. / 14.06.
TopTravel » Evropski gradovi » Portugal  » Lisabon avionom 2024 Proleće 12.04. / 14.06.

LISABON 2024

5 dana / 4 noćenja, avionom

12.04. - 16.04.2024 / 14.06. - 18.06.2024

PROLEĆE U LISABONU

Ušuškana između sedam brda, prestonica Portugala Lisabon leži na mestu gde se reka Težo uliva u Atlantik. U njoj se prepliću građevine u stilu art nuovo, trotoari ukrašeni mozaicima, blistave zgrade obložene azuležo pločicama sa brojnim primerima srednjevekovne mavarske arhitekture. Grad se proteže od Belema i manastira Svetog Žeronimuša sve do kvarta Alfama naseljenog još od vremena Feničana. Tradicionalna muzika fado potekla je iz tamošnjih zabačenih barova a sada se može čuti na mnogim mestima u gradu. Danas je grad mešavina duge istorije i modernih trendova. Šetnja njegovim strmim ulicama, vožnja čuvenim žutim tramvajem i uživanje u pogledu na crkve i palate, ostavljaju posetioce bez daha…

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, BEOGRAD - LISABON
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Lisabon u 12:25h (JU 562). Sletanje na aerodrom u 15:25h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku, obilazak: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima. Smeštaj u hotel. Slobono popodne. Noćenje.

 

2.DAN, LISABON - PEŠAČKA TURA - LISABON

Doručak.. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet pešački razgled Lisabona. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo...Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.


3.DAN, LISABON - OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Batalju, Nazare i Obidoš. Po dolasku u Batalju razgledanje manastira Santa Maria da Viktoria koji je izgrađen po nalogu kralja Žoaoa I i posvećen je velikoj pobedi u bici kod Alžubarote. Nastavak vožnje do obale Atlantika, do popularnog letovališta Nazare, na obali okeana. Vožnja do Obidoša, vrlo prijatnog i elegantnog gradića. Cveće, voće, bele vile, asfaltne staze, mirne ulice – sve je slično scenografiji iz dobre bajke. Verovatno je zato i izabran za mesto gde se održalo bajkovito venčanje budućih kraljeva, desetogodišnjeg Alfonsa (budući Alfonso V) i osmogodišnje Izabele. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.


4.DAN, LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA – ESTORIL- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni poludnevni izlet Sintra, Kabo da Roke i Lisabonske rivijera. Vožnja do Sintre traje oko 45 minuta. Po dolasku razgledanje Nacionalne palate (nije predviđen grupni ulazak), letnje rezidencije portugalskih kraljeva, koja je prvobitno izgrađena još za vreme vladavine Mavara. U nastavku odlazak na Kabo da Roko, krajnje zapadne tačke Portugala i Evropskog kontinenta.. Povratak u Lisabon kroz Eštoril i pored ušća reke Težo u Atlantik. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5.DAN, LISABON – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do poletanja aviona. U dogovoreno vreme polazak od hotela na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 16:05 (let JU 563). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 20:55h. Kraj programa

lisabon 4 noci cenovnik 2024 NOVOO

PREDVIĐENO VREME LETA:

BEG-LIS JU 562  12:25 / 15:25

LIS -BEG JU 563 16:00/ 20:55

 

POPUSTI I DOPLATE:

- doplata za 1/1 sobu: 205 € (NA UPIT).

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- avio prevoz na relaciji Beograd– Lisabon –Beograd (prevoznik Air Serbia),

- Panoramsko razgledanje grada,

- aerodromsku taksu 65 € (na dan objavljivanja programa - podložne promeni),

- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,

- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- usluge vodiča

- agencijske usluge

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativne programe,

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- boravišnu taksu koja iznosi 2,02 € po osobi i noći i plaća se direktno na recepciji hotela.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana,

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,

4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- SINTRA – KABO DA ROKA - EŠTORIL - Cena 70 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela po predviđenoj turi, ulaznicu u Nacionalnu palate u Sintri, usluge vodiča

- PEŠAČKA TURA - Pešačko razgledanje grada - 20€

- BATALJA – NAZARE - OBIDOŠ - Cena 65 € obuhvata: autobuski prevoz po turi, ulaznicu u manastir u Bataljii kao i usluge vodiča

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI NEKOM SLIČNOM:

HOTEL NACIONAL 3*

Lokacija: Hotel Nacional se nalazi na samo 200 metara od trga Markes de Pombal i Avenida da Liberdade, na 10 minuta od centra grada. Aerodrom u Lisabonu nalazi se na 20 minuta vožnje.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.

Smeštaj: Hotel ima klimatizovane sobe opremljene radnim stolom i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima i sopstvenim kuptilom.

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)

Više informacija o hotelu : https://www.hotel-nacional.com/en/

 

HOTEL VIP ZURIQUE 3*

Lokacija: Hotel Vip Zurique se nalazi u centu Lisabona na samo 100 metara od Železničke stanice Entrekampos. Hotel VIP Zurique se nalazi nedaleko od muzeja i vrtova Fondacije Kalouste Gulbenkijan. Stanica metroa Kampo Pekeno (Campo Pequeno) udaljena je 7 minuta hoda. Međunarodni aerodrom u Lisabonu nalazi se na 15 minuta vožnje od objekta.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.

Smeštaj: U ponudi je smeštaj sa sezonskim bazenom na otvorenom i terasom. Hotel ima klimatizovane sobe opremljene radnim stolom i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima i sopstvenim kuptilom.

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)

Više informacija o hotelu : https://www.vipzuriquehotel.com/ en/

 

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti

onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije

o programu putovanja.

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 16 putnika.

Cenovnik br. 3 od 20.3.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 14.02.2023.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga