Lisabon i Porto avionom Oktobar 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Portugal  » Lisabon i Porto avionom Oktobar 2024

PORTO & LISABON

06.10.2024. - 12.10.2024.

7 dana / 6 noćenja / AVIONOM

NEZABORAVNO PUTOVANJE U OKTOBRU

FIRST MINUTE

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, BEOGRAD – PORTO
Sastanak grupe sa vodičem na dogovorenom mestu. Poletanje sa aerodroma „Nikola Tesla“ u 13:50. Direktan let za Porto letom Airserbia. Po sletanju oko 16:30 i završenih carinskih formalnosti, panoramsko razgledanje grada po kome je i zemlja dobila ime. Ovo je jedan od najstarijih gradova u Evropi, sastavljen od živopisnih zgrada sa terakota krovovima, gotičkih i baroknih crkava i impozantnih katedrala. Kao i u portugalskoj prestonici, Lisabonu, brda i strme, srednjovekovne ulice, povezane štrikovima na kojima se suši veš, čine portret grada. U pratnji vodiča obilazimo: Riberia – deo grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, Porto Katedrala, Bolsa palata, Klerigoš kula, crkva Sv. Franciska, Kristalna palata, Trg Umberta Delgada, Berza, most Dom Luis… Smeštaj u hotel. Noćenje.


2.DAN, PORTO - (BRAGA - GIMAREŠ) – PORTO

Posle doručka odlazak na fakultativni  izlet u Bragu centar barokne umetnosti na samo sat vremena vožnje od Porta. Posebna atrakcija i jedan od simbola grada je brdo Bom Žezus, sa 577 stepenica i 17 kaskada ukrašenih fontanama i statuama u baroknom stilu, odakle se pruža predivan pogled na ceo grad. Obilazak istorijskog dela grada kroz kapiju "Porta nova" zamisao arhitekte Andre Suareša, sa statuom Brage i Device Marije, nastavak do Trg Republike. Šetnja centralnom i autentičnom ulicom Rua do Souto, gradska većnica, Katedrala... Program Plus Holiday- Gimarerš, prva prestonica portugalske kraljevine. Gimareš ze smatra "rodnim mestom" Portugala, jer je ovde rodjen Alfonso - Henrikues, koji je kasnije postao prvi kralj Portugala.  Grad još uvek ima skladno, dobro očuvano nasleđe koje se vidi u gracioznim gvozdenim verandama, granitnim balkonima i porticima, vilama, lukovima koji spajaju uske ulice, popločanim pločama zaglađenim vremenom, kulama i manastirima. Na trenutak biste mogli da zamislite da ste u srednjovekovnom okruženju, gde je plemstvo gradilo svoje kuće, kao što su kuća Mota Prego, palate Vila Flor i Toural, i mnoge druge koje daju Gimaraešu jedinstvenu atmosferu. Povratak u Porto i slobodno vreme. Noćenje.

 

3.DAN, PORTO

Doručak. Slobodan dan u Portu. Predlog agencije: bilazak najlepša knjižara u Evropi Lelo. Lelo knjižara je otvorena 1906. godine, neogotičke unutrašnjosti sa vitražnim plafonima i zavijenim čudesnim stepeništem. Više nego samo knjižara, Lello je umetnička destinacija. Možete uživati u nekom kafeu sa pogledom na grad, reku Duero i na atraktivan Luis most na dva nivoa. Blizina okeana i vinogradi na rečnim terasama Doura stvorili su mesto dobre, slasne hrane. Ako vas interesuje portugalska kuhinja, probajte Cataplanu. Noćenje.

 

4.DAN, PORTO – BATALJA – FATIMA – OBIDOŠ – LISABON
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Fatimi, dolazak u najveće svetilište Marijanskog bogosluženja u svetu. Foto pauza kod Svetilišta Gospe Fatimske. Nastavak putovanja ka Batalji, i obilazak srednjovekovnog gradića u centralnom Portugalu. U znak sećanja na bitku kod Aljubarote iz 1385 g. sagrađen je manastir Santa Maria da Vitoria. Predstavlja originalni primer blistave Portugalske kasno-gotske arhitekture uvrštene u zaštitu UNESCO-a. Nastavak putovanja i obilazak srednjovekovnog gradića Obidoš, opasanog zidinama. Obidoš je postao tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega ga često nazivaju “The wedding city”. Bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih mesta, uskih krivudavih kaldrma, oivičenih belim kućicama prekrivenim cvećem. Obilasci: Katedrala, Stub srama, Akvadukt…Dolazak u Lisabon u večernjim satima. Dolazak u Almadu, prelazimo mostom “25 april” reku Tezo koja se uliva u Atlanski okean. Sa vrha vidikovca (133m) gde je veličanstven spomenik posvećen Hristu Kralju (110m) pruža se prelepa panorama na Lisabon. Smeštaj u hotel, Noćenje.5.DAN, LISABON

Doručak. Posle doručka odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada: trgovi Markus de Pombal, Obnovitelja i Komersio, Bulevar Slobode, ulica Augusta, kula Belem, spomenik Otkrića, Parlament, manastir Žeronimos i panorama tvrđave svetog Đorđa… Popodne (fakultativno)nastavak obilaska pešice u pratnji vodiča: Bairro Alto (Gornji grad), najstarija boemska četvrt -Alfama, smeštena na jednom od sedam brežuljaka na kojima se prostire Lisabon, trgovi Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio, luksuzan kvart Belem na obali reke Težo. Za jedinstven doživljaj predlažemo vožnju čuvenim žutim tramvajem broj 28 kroz strme i krivudave ulice Lisabona. Povratak u hotel. Noćenje.  

 

6.DAN, LISABON – (SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL) – LISABON
Doručak. Fakultativno- nezaboravan izlet do čarobnog grada Sintre. Po dolasku u Sintru, obilazak najčuvenije bajkovite palate Pena. Ovaj kraljevski dvorac iz snova je najlepši primer arhitekture portugalskog romantizma. U okviru palate nalazi se vrt, botanička bašta sa biljkama iz celog sveta. Nastavak putovanja sa pauzom na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Sa ovog mesta se pruža pogled na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. Upečatljiv crveno beli svetionik dominira rtom Cabo de Roka i ovom regijom. Dolazak u Kaškaiš i Eštorial popularna mondenska letovalište. Kasno popodne povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče gde ćete uz laganu večeru i piće, uživati u autentičnoj tradicionalnoj portugalskoj muzici prepunoj emocija. Noćenje.

 

7.DAN, LISABON – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 12:20h za muzeje, šetnju i šoping. Transfer do aerodroma, čekiranje i direktan let Airserbia za Beograd. Kraj programa.

CENOVNIK PORTO LISABON 2024 OKTOBAR

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avio kartu Beograd – Porto + aerodromske takse

- avio kartu Lisabon – Beograd + aerodromske takse

- kofer 20kg, ručni prtljag do 10kg

- 3 noćenja sa doručkom u Lisabonu, hotel sa 3*

- 2 noćenja sa doručkom u Portu, Vip hotel sa 3+*

- obilazak prema programu

- usluge licenciranih vodiča prema program

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Boravišne takse za sve hotele na putovanju € (plaćaju se na recepciji)

- Međunarodno zdravstveno osiguranje – preporuka agencije je da putnik bude osiguran

- fakultativne programe i ulaznice

- ostale nepomenute usluge.

 

DOPLATA: za jednokrevetnu sobu 290 €

 

NAČINI PLAĆANJA:

CENA: Izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

REZERVACIJA ARANŽMANA – STANDARDNA I FIRST MINUTE REZERVACIJA:

- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

 

ODLOŽENO PLAĆANJE NA RATE – VAŽI I ZA FIRST MINUTE CENU:

- Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% ostatak u 6 jednakih mesečnih rate BEZ KAMATE !!!

- Maksimalan period dospeća poslednje rate je 1. Avgusta 2024., bez obzira na datum zaključenja ugovora.

- Za preduzeća i sindikate koja imaju potpisan ugovor o saradnji, primenjuju se povoljnosti iz ugovora

- Kao garancija plaćanja agencija prihvata: čekove građana, deponovanje čekova, administrativne zabrane, kreditne kartice ili kredit odobren od banke.

 

INSTRUMENTI PLAĆANJA: gotovina, čekovim građana, virmanski, administrativna zabrana,

 

PLATNE KARTICE: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO i AMERICAN EXPRESS.

 

DOPLATA: za jednokrevetnu sobu 195 €

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA

- Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika. Obavezna je prijava za fakultativne izlet ” Sintra, Kaškaiš” zbog rezervacije pre putovanja.

- Braga (prevoz, vodič, karta “Bom Jesus do Monte“ ) + Gimaraeš ………………40 € 

- Celodnevni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš (autobus, vodič, ulaznica i minibus do dvorca)...................  70 €

- Pešačka tura – (vodič, metro karte)…………………………...………………………… 20 €

- Fado veče – program i večera (predjelo, čorba, glavno jelo je riba ili meso, vino po želji i kafa)€

 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 195 €


SMEŠTAJ:

Hotel Tryp Porto Centro 3* Porto ili hotel slične lokacije, usluge Hotel iz lanca Vip Lisabon ili slično Sve sobe su klimatizovane i opremljene sa TV-om, barom i besplatan WiFi. Recepcija radi non-stop. Sve sobe su opremljene radnim stolom, sefom. Doručak se servira na bazi „Švedskog stola“. U baru se služe raznovrsna pića i osveženja

 

NAPOMENE:

- za realizaciju putovanja minimalno 35 putnika.

- Program za termin 14.04. BR.7348 objavljen 12.12.2023.

- Program za termin 06.10. BR.14014 objavljen 21.02.2024.

- Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Agencije HOLIDAY., sa Licencom OTP: 250/2021; mb 07361491; PIB 101578530

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga