Valensija septembar i oktobar 2023
TopTravel » Evropski gradovi » Španija » Valensija  » Valensija septembar i oktobar 2023
valensija (2)

ŠPANIJA

VALENSIJA

4 dana / 3 noćenja, avionom

17.08 - 20.08. / 14.09 - 17.09. / 12.10 - 15.10.2023.

NEZABORAVNO PUTOVANJE NA ISTOK PIRINEJA

VALENSIJA – Valensija je glavni grad Valensijske autonomne zajednice, kao i pokrajine Valensija. Valensija je treći grad u Španiji po važnosti i po broju stanovnika: 807.396 stanovnika prema popisu iz 2007. Leži na obalama reke Turija, na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Osnovana je kao Valentia Edetanorum 138. p. n. e. Ovo je grad sa dubokom istorijskom tradicijom, pogodnom mediteranskom klimom i brojnim znamenitostima i festivalima.

 

PROGRAM PUTOVANJA:PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD - VALENSIJA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona za Valensiju u 06:20h (JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada busom i pešice: Oceanografic (akvarijum), grad umetnosti i kulture (Ciudad de arts & ciencias), jedinstveni park dužine 9 km u bivšem isušenom koritu reke Turije, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije - Mestalla (bez ulaska), obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, calle Colon (Kolumbova ulica i trg)... Nakon obilaska transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.DAN, VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je od Valensije je udaljen oko 130 km. Po dolasku obilazak starog grada. Nastavak puta za Alikante. Vožnja duž Bele obale (Costa Blanca). Po dolasku obilazak tvrđave Santa Barbara po kojoj je ovo letovalište poznato. Sledi obiazak četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznate po belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv. Nikole iz 17og veka kao i gradske skupštine koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Put se nastavlja ka jednom od simbola grada - aveniji Esplanada de Espanja do plaže Playa del Postiguet. Slobodno vreme za osveženje u nekom od lokalnih restorana nacionalne kuhinje. Povratak u Valensiju. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3.DAN, VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Valensija kroz istoriju. Fantastična kulturno-istorijska tura koju ne treba propustiti. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), ulazi se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – Čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija i fakultativni odmor uz čuveno valensijsko piće – Agua de Valencia u autentičnim barovima baroknog stila. Churros (španska poslastica), horchata – valensijsko biljno mleko sa izuzetnim svojstvima, sendvič sa španskom šunkom ili dobar sladoled. Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4. DAN, VALENSIJA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:40h (JU 595). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 23:20h. Kraj programa.

CENOVNIK VALENSIJA 2023

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMUM 6 OSOBA PO POLASKU

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta (na upit),

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 10€ popusta (na upit),

- doplata za 1/1 sobu 180€ (na upit).

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Airserbia),

- aerodromske takse - 47€ (na dan objavljivanja programa - podložne promeni),

- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,

- smeštaj u hotelu sa 4* u Valensiji, na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,

- agencijske usluge,

- panoramsko razgledanje grada,

- usluge lokalnih vodiča.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- fakultativne programe,

- individualne troškove.

 

NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate cekovima građana,

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,

4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesecnih rata bez kamate.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- Autentične vinarije – 65 €,

- Valensija kroz istoriju – 30 €

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU, ILI SLIČNOM:

EUROSTARS REY DON JAIME 4*

Lokacija: Hotel je lociran u širem centru grada, na samo 15ak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti i nauke koja je ujedno i najveća atrakcija ovog grada. Autobuska stanica se nalazi u blizini hotela. Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala. Smeštaj: Hotel poseduje 319 soba i sve standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto) Više informacija o hotelu www.eurostarshotels.com/eurostars-rey-don-jaime.html

 

EUROSTARS ACTEON 4*

Lokacija: Hotel se nalazi na desetak minuta hoda od Grada umetnosti i nauke. Stanica metroa Ayrora udaljena je oko 600 metara,a stanica autobusa se naazi tacno ispred hotela. Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala,parking uz doplatu. Smeštaj: Sve standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, telefon. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto). Više informacija o hotelu www.eurostarshotels.com/eurostars-acteon

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika.

 

OPŠTE NAPOMENE:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Više informacija za ulazak u Španiju https://www.mfa.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/spanija

 

Cenovnik br.2 od 30.03.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 1.12.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga