Kapadokija avionom 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Turska  » Kapadokija avionom 2024

KAPADOKIJA 2024

TURSKA

15.05. - 19.05.2024.

5 dana / 4 noćenja, avionom

NEZABORAVNO PUTOVANJE

Kapadokija, zemlja nestvarne lepote. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Sam naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači zemlja lepih konja, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i Kolevka hrišćanstva. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao vilinski dimnjaci, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela poznatog kao tuf.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 06:50h. Poletanje za Istanbul u 09:20h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12:10h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u 13:35 h (let TK 2004). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 14:50h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. DAN, NEVŠEHIR – KAPADOKIJA

Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svetu. Obilazak kreće sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nastavak do vidikovca Esentape, jednog od najpopularnijih u Kapadokiji, gde se na najbolji način može uživati u neverovatnom pejzažu isklesanom u vilinskim dimnjacima i stenovitim formacijama. Nakon toga se posećuje Goreme - muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 veka. Nakon kraćeg odmora, poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim sledi poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

3. DAN, NEVŠEHIR – DERINKUJU – IHLARA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova u Kojima se lokalno stanovništvo nekada krilo od najezde neprijatelja. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama u kojima su nekada živeli ranohrišćanski monasi . Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. DAN, NEVŠEHIR

Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke delove Kapadokije koje inače ne bi mogli videti sa zemlje, jer je oblast teško prohodna i dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Mogućnost obilaska pojedinih tipičnih mesta ove regije đžipom.Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

5. DAN, NEVŠEHIR - ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 15:35h (TK2005). Planirano sletanje u Istanbul u 17:00h. Let za Beograd sa istog aerodroma u 18:45h (TK1083). Planirano sletanje u Beograd u 19:30h. Kraj programa.

kapadokija cenovnik

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Avio prevoz na relaciji  Beograd – Istanbul – Nevšehir – Istanbul - Beograd (prevoznik Turkish Airlines)

- Aerodromske takse (oko 212 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)

- Smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije tri zvezdice, na bazi 4 polupansiona

- Transferi prema programu

- Usluge vodiča

- Troškovi organiovanja putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Fakultativni izleti

- Individualni troškovi      

- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje

 

NAĆIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- Celodnevni fakultativni izlet  Goreme - muzej na otvorenom  Cena: 90 evra. U cenu je uključeno:  prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.

- Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 90 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice, ručak i usluge vodiča.

- Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od raspoloživosti balona i vremenskih uslova)

- Prijavljivanje za  fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

 

NAPOMENA:

Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

- Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Državljani R.Srbije koji ulaze u R.Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj 6meseci od dana ulaska u R.Tursku.

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Aden hotel Cappadocia 3* www.adenhotelcappadocia.com

Hotel se nalazi u delu Nevšehira, poznatog kao Uchisar na  oko 35 km od aerodroma Nevšehir. Hotel je građen po tradicionalnoj arhitekturi toga kraja, rađen u žutom kamenu. Hotel poseduje bar, restoran i predivnu panoramsku terasu sa koje se pruža veličanstven pogled. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, i poseduju kupatilo, telefon i TV.  Doručak I večera je se služe u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja, izbor više jela.

- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A,  izdata  12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Filip Travel-a.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga