Krstarenje Dunavom
TopTravel » Krstarenje Dunavom

KRSTARENJE DUNAVOM

 

Beograd / Novi Sad – Vukovar – Mohač/Pečuj –

Budimpešta - Bratislava – Beč

 

Polazak 12. april 2022. iz Beograda

8 dana/7 noćenja

 

Polazak 13. april 2022. iz Novog Sada

7 dana/6 noćenja


Brod „Der Kleine Prinz“ (Mali Princ) izgrađen je 1992. godine, sadrži 43 kabine i 3 palube. Glavni je brod na organizovanom programu krstarenje Dunavom. Poslednji put je renoviran 2017. godine, a tada je i kompletno usavršen i modernizovan. Brod ima spoljašnje kabine koje su dvokrevetne sa prozorima koji se delimično otvaraju. Svaka od kabina sadrži kupatilo sa fenom za kosu, klima uredjaj, TV sa 6 kanala, sef.  Brod ima restoran, bar sa podijumom za ples, lift, platformu za sunčanje.


Program putovanja:

1.dan BEOGRAD

Ukrcavanje na brod “Mali Princ” 4*u popodnevnim satima. Kratki uvodni sastanak uz piće dobrodošlice. Večera na brodu. Posle večere, gosti mogu da uživaju u izvođenju folklornih igara ansambla u baru, a nakon toga u specijalnoj reviji visoko kvalitetnih, ručno pletenih vunenih džempera poznatih srpskih brendova “Sirogojno” i “Ivko”. Isplovljavanje za Novi Sad.

2. dan NOVI SAD – VUKOVAR

Pristajanje u Novi Sad u jutanjim satima. Posle doručka slobodno vreme za individualni obilazak Novog Sada ili izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): organizovani pešački obilazak uz lokalnog vodiča, ovog prelepog grada-Evropske prestonice kulture, drugog po veličini u Srbiji, kao i mesta odakle potiče svetski poznata matematičarka Mileva Marić, prva supruga Alberta Ajnštajna. Fakultativni izlet 2 (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Odlazak do Sremskih Karlovaca i degustacija vina u vinariji Živanović. Po povratku na brod i ručka, sledi isplovljavanje ka Hrvatskoj. Pristajanje u Vukovar, najveću rečnu luku Hrvatske, u popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualni obilazak Vukovara ili opcionalno, organizovani pešački obilazak grada uz lokalnog vodiča. Povratak na brod, isplovljavanje ka Mađarskoj, večera i živa muzika u baru.

3. dan MOHAČ/PEČUJ

Pristajanje u Mohač u jutarnjim satima. Izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): odlazak autobusom u Pečuj u pratnji lokalnog vodiča. Razgledanje grada Pečuja i njegovih znamenitosti, Katedrale Svetog Petra i Pavla u kojoj ćemo prisustvovati kratkom koncertu orgulja,obilazak riznice Saborne crkve iz XI veka. Panoramsko razgedanje trga Sečenji, Gradske kuće, palate Lorant, ulice Kaptalan sa renoviranim fasadama srednjevekovnih kuća, kafića, restorana… Nakon razgledanja, slobodno vreme za individualni obilazak Pečuja, a zatim povratka na brod. Ručak. Isplovljavanje ka Budimpešti. Slobodno vreme na brodu. Večera.

4. dan BUDIMPEŠTA

Pristajanje u Budimpeštu u ranim jutarnjim satima. Dnevni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Razgledanje Budimpešte autobusom i pešačka tura:  Parlament, crkva Svetog Stefana, Opera, Trg heroja, Gradskog parka, zamak Vajdahunjad … Polučasovna pauza na Ribarskom  bastionu, kao I šetnja do vrha brda Gelert.  Povratak na brod. Ručak. Slobodno popodne za individualno razgledanje Budimpešte. Večera na brodu, živa muzika u baru. Večernji fakultativni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Voznja turistickim brodom uz muziku romskog ansambla i mađarski folklor.

5. dan BUDIMPEŠTA

Posle doručka, slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog programa (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana):  Mađarski konjicki program na Tanyacsárda (Tanjačardi). Povratak na brod, večera i živa muzika u baru. Isplovljavanje ka Bratislavi, kada će gosti imati priliku da dožive zadivljujuće osvetljene mostove Budimpešte.

6. dan BRATISLAVA

Doručak. Tokom prepodneva gosti mogu da uživaju u pogledu na prelepe predele Mađarske, kao i u ulasku u prevodnicu Gabčikovo u Slovačkoj, najvećoj u gornjem delu Dunava. Ručak na brodu. Pristajanje u Bratislavu u ranim popodnevnim satima. Individualno razgledanje grada ili poludnevni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Panoramsko razgledanje grada jedinstvenim turističkim gradskim vozom, a zatim nastavljamo sa pešačkim zonama grada: Mihajlova kapija i kula, katedrala Svetog Martina, Stari grad, Nacionalno pozorište... Slobodno vreme do povratka na brod za individualne aktivnosti. Kapetanova gala večera i živa muzika u baru. Isplovljavanje ka Beču.

7. dan BEČ

Pristajanje u Beč  u ranim jutarnjim satima. Individualni obilazak grada ili organizovani poludnevni obilazak grada (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Fotografisanje ispred kuće Hundertvasser, jednoj od arhitektonskih vrhunaca Austrije, koju je dizajnirao Friedensreich Hundertvasseri I koja  privlači posetioce iz celog sveta. Nastavak voznje autobusom pored palate Belvedere, pozorišta Burg, Zavetne crkve, Opere, Parlamenta. Pešice nastavljamo sa obilaskom Kohlmarkt-a i Michaelerplatz-a, do ulaza u dvorac Hofburg. Sledi obilazak španske škole jahanja(spolja) sve do Albertina Platz-a I čuvenog hotela Saher, pre nego što se razgledanje završi u Stephansdom-u. Povratak na brod. Ručak. Slobodno popodne za individualno razgledanje Beča. Popodnevni fakultativni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Poseta zamku Šenbrun.

Večera na brodu i živa muzika u baru. Večernji fakultativni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Klasičan bečki concert.

8. dan BEČ

Iskrcavanje posle doručka.

cenovnik 12 april
cenovnik 13 april

OPCIJE PREVOZA DO LUKE:

- Mogućnost prevoza mini busom iz luke u Beču do Vaše kućne adrese u Beogradu ili do jednog punkta u Novom Sadu, cena karte u jednom pravcu RSD 6.000 po osobi;

- Mogućnost prevoza avionom u jednom pravcu iz Beča, redovne linije kompanija Air Serbia ili Austrian Airlines, Ukoliko se putnici odluče za ovaj vid prevoza, informacija o ceni ce im biti dostavljena na dan upita.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Smeštaj u dvokrevetnim kabinama.

- Usluga na bazi 7 punih pansiona, prvi obrok je večera na dan ukrcavanja, a poslednji doručak na dan iskrcavanja.

- Svečana kapetanova večera sa petodelnim jelovnikom uz aperitiv i flašom šampanjca na 4 osobe.

- 24 sata kafa, čaj i voda.

- Lagana zakuska  (služe se u baru oko 22:00 svake večeri).

- Degustacija vina na brodu s izborom najboljih brodskih vina.

- Živa muzika u baru svake večeri.

- Folklorni nastup na brodu u Beogradu.

- Revija visoko kvalitetnih ručno pletenih vunenih džempera

- Sve brodske takse na putovanju.

- Wi-Fi pristup internetu u zajedničkim prostorijama broda (internet veza može varirati).

- Lučke takse

- Troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Obavezne napojnice, (7 € po osobi / dnevno) koje se plaćaju na brodu.

- Fakultativni izleti. Za izlete organizovane na srpskom jeziku  min. je 20 osoba, a u suprotnom gosti se mogu dogovoriti sa brodskim menadžmentom na licu mesta.

 

*U slučaju da ima minimum 20 osoba na polasku može se ponuditi paket dnevnih izleta po ceni od 140€ po osobi i on uključuje:

- Obilazak Novog Sada pešice sa lokalnim vodičem.

- Obilazak Vukovara pešice sa lokalnim vodičem.

- Obilazak Pečuja autobusom sa lokalnim vodičem.

- Obilazak Budimpešte autobusom sa lokalnim vodičem.

- Obilazak Bratislave turistčkim vozićem I  autobusom sa lokalnim vodičem.

- Obilazak Beča autobusom sa lokalnim vodičem.

 

Dodatni izleti min. 20 osoba:

- Sremski Karlovci                                       36€ po osobi

- Mađarski folklorni ansambl                       68€ po osobi

- Zamak Šenbrun                                        56€ po osobi

- Klasični Bečki koncert                               62€ po osobi

- Mađarski konjicki program na Tanyacsárda (Tanjačardi)           54€ po osobi

 

- Međunarodno putn zdravstveno osiguranje / covid19 osiguranje

- Ostale induvidualne troškove i usluge na brodu.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

Shodno trenutnoj situaciji i merama prevencije obaveštavamo putnike da su sve zemlje usvojile protokole o pojačanoj higijeni u smeštajnim objektima. Mere su usklađene sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Radi sprovođenja određenih mera, ugostiteljski objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju. U opisima smeštajnih kapaciteta iz ponude turističke agencije Odeon World Travel, nalaze se informacije preuzete sa zvaničnih web stranica istih, predviđenih za 2022-u godinu u momentu objavljivanja programa. Informacije su promenljivog karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

 

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 50% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.

Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

 

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na krajnju ili kroz tranzitne destinacije. Molimo putnike da sa posebnom pažnjom pristupaju ovom usled okolnosti Covid 19.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

UPOZORENJA ZA PUTOVANJE:

Učešće za ovaj program mogu ostvariti samo kompletno vakcinisana lica sa zelenim EU sertifikatom:

Vakcinisana lica:

* Potrebno je priložiti dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19 na nemačkom ili engleskom jeziku (u slučaju da je dokaz na drugom jeziku, potrebno je priložiti lekarsko uverenje o vakcinaciji na nemačkom ili engleskom jeziku)*:

- druga vakcinacija, pri čemu ista ne sme biti starija od 270 dana, a između ove i prve vakcinacije mora da je proteklo najmanje 14 dana,

- vakcinacija od 14. dana nakon vakcinacije onim vakcinama kod kojih je predviđena samo jedna vakcinacija, pri čemu ona ne sme biti starija od 270 dana, ili

- vakcinacija, ukoliko je najmanje 21 dan pre vakcinacije postojao pozitivan molekularnobiološki test na SARS-CoV-2 odn. ukoliko je pre vakcinacije postojao dokaz o neutrališućim antitelima, pri čemu vakcinacija ne sme biti starija od 270 dana ili

- naredna vakcinacija, pri čemu ona ne sme biti starija od 270 dana i između te i vakcinacije u smislu prethodnih tačaka mora da je proteklo najmanje 120 dana, a 14 dana za vakcinu koja se daje u samo jednoj dozi.

*Skraćenje trajanja važenja dokaza o vakcinaciji na 270 dana važi od 06.12.2021.

Sledeće vakcine su odobrene za ulazak u zemlju:

BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson/Janssen, Sinovac i Sinopharm;

PAŽNJA:

Vakcina SPUTNJIK nije odobrena.

Vakcina Sinopharm važi samo za ulazak u Austriju, ali ne kao dokaz o vakcinaciji u smislu pravila 2G (vakcinisana lica i lica koja su preležala bolest) prilikom boravka u Austriji.

Slovačka

Neophodna je elekstronska registracija pre ulaska na teritoriju Slovačke                                            na: http://korona.gov.sk/ehranica. Osobe koje su vakcinisane (najmanje 14 dana od druge doze ili 21 dan, ako je vakcina koja se daje u jednoj dozi) mogu ući bez ograničenja, ukoliko imaju potvrdu o vakcinaciji na slovačkom, češkom ili engleskom jeziku. Registracija vakcinisanim osobama (preko sajta: http://korona.gov.sk/ehranica) važi 6 meseci od datuma prve registracije.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Za realizaciju ovog programa postoji minimalan broj putnika za realizaciju propisan od strane brodske kuće.

Organizator putovanja ima pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasnije 14 dana pre početka krstarenja.

POTVRDA REZERVACIJE SE DOBIJA NAJKASNIJE DVA RADNA DANA PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

Cenovnik 1 od 03.februar 2022.

OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2700972, važi od 01.10.2021. god.

Odeon World Travel d.o.o. 

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga