Krstarenje Gradovi Baltika
TopTravel » Krstarenje Gradovi Baltika
VOYAGER

 GRUPNO KRSTARENJE BRODOM

ROYAL CARIBBEAN VOYAGER OF THE SEAS

 

GRADOVI BALTIKA

 

16.07.2022. – 24.07.2022.

 

- GARANTOVAN POLAZAK -


Krstarenje Baltičkim morem uz posetu gradovima - Stokholm, Sankt Peterburg, Helsinki, Talin i Visbi

Brod Voyager of the Seas je prvi brod klase Voyager i sagrađen je 1998. godine u brodogradilištu Kværner Masa-Yards u gradu Turku u Finskoj, uz cenu izgradnje od oko 650 miliona dolara, a detaljno je renoviran 2019. godine. Brod je dugačak 311m i širok 37m, sa bruto tonažom od 138.194tn i maksimalnom brzinom od 23,7 čvorova. Brod ima 14 paluba dostupnih putnicima, sa ukupno 1715 kabina i maksimalnim kapacitetom od oko 3800 putnika o kojima se brine posada od oko 1200 članova.


Program putovanja:

1.dan BEOGRAD – STOKHOLM (16.07.2022.)

Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla u 05:00h. Let Lufthansa LH1739 sa poletanjem u 06:30h i sletanjem u Minhen u 08:00h. Let Lufthansa LH 2414 sa poletanjem u 08:55h i sletanjem na Aerodrom Arlanda u 11:05h. Po sletanju i obavljenim graničnim formalnostima, panoramsko razgledanje Stokholma. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan STOKHOLM, ŠVEDSKA (17.07.2022.)

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme u Stokholmu. Transfer do luke i ukrcaj na brod Voyager of the Seas. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati na 11-oj palubi u buffet restoranu Windjammer. Isplovljavanje i uplovljavanje u prestonicu Švedske je vrhunski doživljaj za sva čula. Stokholmski arhipelag je sastavljen od 25.000 ostrvaca i ostrva između kojih mirno plovi naš brod, pružajući nam nezaboravan doživljaj. Stokholm se smestio na 14 ostrva povezanih sa 57 mostova i vodene površine i zelenilo su na sve strane.

Gamla Stan je srednjevekovni deo grada, sa krivudavim uličicama i lepim građevinama, a Muzej Vasa i čuveni brod sa početka XVII veka su najveće atrakcije grada.

3. dan DAN NA MORU (18.07.2022.)

Voyager of the Seas nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: centralna zona Royal Promenade dugačka 120 metara, prodavnice, glavni restoran na tri nivoa, Windjammer Buffet Restaurant, tri bazena, đakuziji, Sea Spa, Casino Royale, Star Lounge, panoramski bar Viking Crown Lounge i ostali barovi i saloni... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Royal Theatre na dva nivoa sa 1300 sedišta sa predstavama u stilu Broadway-a, klizalište Studio B sa 600 sedišta, bioskop na otvorenom, laser tag, simulator surfovanja, teretana, sportski teren za košarku, veštačka stena, vodeni tobogan, mini golf... Kompanija Royal Caribbean nudi vrhunski doživljaj krstarenja uz sjajnu uslugu i nezaboravne sadržaje.

4. dan SANKT PETERBURG, RUSIJA (19.07.2022.)

Kijev je majka, Moskva srce, a Sankt Peterburg je glava Rusije. To je grad u kojem se u vreme Petra I i Katarine Velike određivala sudbina, ne samo Carske Rusije, već i velikog dela Evrope. Muzej Ermitaž je neiscrpna umetnička riznica, Hram Vaskrsenja Hristovog je jedno od najprepoznatljivijih mesta u Rusiji, Petropavlovska tvrđava je poznata po topu koji svaki dan tačno u podne ispaljuje hitac, a tu je i crkva sa grobovima carske porodice Romanov. I naravno reka Neva koja svojim mostovima grli ovaj divni grad. U blizini Sankt Peterburga se nalazi i Palata Peterhof, čuvena po neverovatnim fontanama i parkovima.

5. dan SANKT PETERBURG, RUSIJA (20.07.2022.)

Na periferiji Sankt Peterburga u naselju Puškin, smestilo se znamenito Carsko selo sa dve palate i dva parka koji nose imena po vladarima Rusije, Katarini i Aleksandru. Spektakularna Ćilibarska soba u Katarininoj palati je nadaleko čuvena i privlači posetioce sa svih strana sveta da vide ovo jedinstveno umetničko remek delo napravljeno od ćilibara.

6. dan HELSINKI, FINSKA (21.07.2022.)

U glavnom gradu Finske živi oko 1,3 miliona stanovnika i to je najseverniji glavni grad sa više od milion stanovnika. Helsinki dobija na značaju u XIX veku kada pod upravom Ruske imperije postaje prestonica Finske. Jedan od najprepoznatljivijih simbola Helsinkija je grandiozna luteranska Katedrala građena u stilu neoklasicizma ispred koje se nalazi statua ruskog cara Aleksandra II na Senatskom trgu. Posetioci obavezno obilaze i Uspensku sabornu crkvu koja pripada Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

7. dan TALIN, ESTONIJA (22.07.2022.)

Glavni grad Estonije je jedna od najšarmantnijih malih prestonica Evrope i Baltika. Talin ima veoma lepo očuvano gradsko jezgro, sa starim trgovima i gotičkom Katedralom Svete Marije, a posebno se lepotom ističe Ruska pravoslavna Crkva Svetog Aleksandra Nevskog. I u nekadašnjem SSSR-u, Talin je bio jedan od najlepših i najposećenijih gradova.

8. dan VISBI, ŠVEDSKA (23.07.2022.)

Visbi je gradić na švedskom ostrvu Gotland u Baltičkom moru sa reputacijom najbolje očuvanog srednjovekovnog naselja u Skandinaviji. Visbi je znamenit po Katedrali Svete Marije i ruinama crkava Svetog Nikole i Svete Katarine, Gradskoj kući i 3,4 km dugim i dobro očuvanim fortifikacijskim zidinama sa kulama koji okružuju stari grad. Kaldrmisane i krivudave ulice i glavni trg Stora Torget su čuveni i po lepim kafićima i restoranima.

9. dan STOKHOLM - BEOGRAD (24.07.2022.)

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda, slobodno vreme u Stokholmu. Let Lufthansa LH2419 sa poletanjem u 18:25h i sletanjem u Minhen u 20:35h. Let Lufthansa LH 1738 sa poletanjem u 21:25h i sletanjem na Aerodrom Nikola Tesla u 22:55h. Kraj putovanja.

odlasci i polasci

cene aranžmana po osobi

• mogućnost plaćanja u ratama •

cenovnik

1. Doplata za 1/1 kabinu – na upit


 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Povratna avio karta Beograd - Stokholm – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama

- Svi transferi aerodrom - hotel - luka – aerodrom

- Panoramsko razgledanje Stokholma

- Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Stokholmu

- Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja

- 8-dnevno krstarenje na brodu Voyager of the Seas (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga

- Lučke takse u iznosu od 279€

 

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

- Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 92€ po osobi za čitavo krstarenje (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Individualni troškovi

- Fakultativni izleti (Stokholm, Sankt Peterburg, Helsinki, Talin, Visbi)

- Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)

- Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19

- Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cene su iskazane u stranoj valuti (EUR), a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, potrebno je uplatiti 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pred polazak. Uplata se može izvršiti gotovinom, čekovima, uplatom na račun agencije ili platnim karticama (Visa, MasterCard, Maestro i Dina). Za uplate iz inostranstva dostavljamo instrukcije za plaćanje.

 

GARANCIJA PUTOVANJA:

- Prema odredbama Zakona o turizmu, Organizator putovanja je obezbedio garanciju putovanja za licencu OTP 98/2021 kategorije A po polisi broj 470000049592 od 04.10.2021. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Triglav Osiguranjem.

 

NAPOMENE:

- Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Royal Caribbean Cruises.

- Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.

 

- Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

- ALLEGRA KRSTARENJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neposedovanje potrebnih viza za ovo putovanje, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.

- Za ovo putovanje pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.

 

COVID-19:

- Turistička agencija ALLEGRA KRSTARENJA posluje u saglasnosti sa pravilima i propisima EU i kompanije Royal Caribbean Cruises. Obaveza agencije i putnika je da poštuju sve važeće i potencijalne nove uslove putovanja (obaveza PCR testiranja, vakcinacija i slično). Turistička agencija će obaveštavati putnike o važećim propisima, kao i promenama koje bude donosila kompanija Royal Caribbean Cruises, ukoliko ih bude.

- Za ukrcaj na brod, svi putnici iznad 12 godina starosti moraju biti vakcinisani. Deca do 12 godina starosti moraju prikazati negativan PCR test koji nije stariji od 48h.

- Polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva Covid-19 je obavezna.

 

Organizator putovanja Turistička agencija Allegra-Krstarenja DOO Beograd,

sa licencom Ministarstva turizma OTP 98/2021 od 06.10.2021. kategorija A.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Allegra-Krstarenja DOO Beograd.

Program putovanja broj 9 od 20.01.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga