Krstarenje Istočni Mediteran
TopTravel » Krstarenje Istočni Mediteran
Costa Venezia Top Travel Agency (2)

GRUPNO KRSTARENJE BRODOM COSTA VENEZIA

ISTOČNI MEDITERAN

02.10.2022. – 09.10.2022.

- GARANTOVAN POLAZAK -

- MOGUĆNOST POLASKA IZ CRNE GORE –

Krstarite Istočnim Mediteranom i posjetite Istanbul, Izmir, Bodrum, Atinu i Mikonos sa organizovanim povratnim avio prevozom, svim transferima, vodičem, 8-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama…

Costa Venezia pripada brodovima klase Vista i sagrađen je 2019. godine u brodogradilištu Fincantieri u Monfalkoneu uz cijenu izgradnje od oko 780 miliona eura. Brod je dugačak 323m, širok 37m, sa bruto tonažom od 135.500tn i maksimalnom brzinom od 22 čvorova. Brod ima ukupno 16 paluba, od kojih je 13 dostupno putnicima, sa ukupno 2116 kabina i maksimalnim kapacitetom od oko 5000 putnika o kojima se brine posada od oko 1400 članova. Kada su ukrašavali unutrašnjost broda, inspiracija dizajnerima je bila vanvremenska ljepota pomorske republike Venecije i njena slavna prošlost, pa tako možemo vidjeti motive italijanske gotike, renesanse i baroka i sveprisutnim ambijentom čuvenog karnevala.

Costa Venezia nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: centralna zona Piazza San Marco, Marco Polo Restaurant, Canal Grande Restaurant, Lido Marketplace Buffet Restaurant, bazeni, đakuziji, teretana, sportski tereni za košarku i odbojku, mini golf, Bellezza spa... Za najmlađe, odvojen je poseban dio samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Teatre Rosso na tri nivoa, Masque Lounge, Teens Lounge, Gondola Lounge, Disco, Casino Dea Bendata, barovi i saloni, cigar bar.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, PODGORICA – ISTANBUL (02.10.2022.)

Okupljanje grupe na Aerodromu u Podgorici u 07:10h. Let Turkish Airlines-a TK1086 sa poletanjem u 09:10h i sletanjem u Istanbul u 12:10h. Po sletanju i obavljenim graničnim formalnostima, transfer od aerodroma do luke i ukrcaj na brod Costa Venezia. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati na 10-oj palubi u buffet restoranu Lido Marketplace. Noćenje na brodu u Istanbulu.

 

2. DAN, ISTANBUL, TURSKA (03.10.2022.)

Istanbul je smešten na dva kontinenta, na mestu gde se susreću Evropa i Azija i danas ima preko 15 miliona stanovnika. Po značaju, ova prestonica Vizantijske i Otomanske imperije se može upoređivati samo sa najznačajnijim svetskim metropolama koje su pisale istoriju sveta. Znamenitosti Konstantinopolja i Carigrada, a danas Istanbula su izuzetne: Aja Sofija, Plava džamija, Sultanahmet, Topkapi palata, Kapali čaršija, Egipatski bazar, Dolmabahče palata, Galata kula, Ištiklar...  Isplovljavanje broda u 17:00h.

 

3. DAN, IZMIR, TURSKA (04.10.2022.)

Izmir se nalazi na obalama Egejskog mora i sa preko tri miliona stanovnika je treći grad po veličini u Turskoj i druga najvažnija luka posle Istanbula. Grčki naziv za ovaj grad je Smirna i sa istorijom dugom preko 3000 godina, to je jedan od najstarijih gradova Mediterana. Danas je turizam veoma značajan za Izmir i brojni posetioci dolaze da uživaju kako na plažama, tako i antičkim i modernim spomenicima ovog grada.

 

4. DAN, BODRUM, TURSKA (05.10.2022.)

Jedno od najpopularnijih letovališta u Turskoj je Bodrum, smešten na poluostrvu koje zapljuskuju i Sredozemno i Egejsko more. Poznat i pod grčkim nazivom Halikarnas, ovaj grad je čuven po Mauzoleju kralja Mauzola iz 351. godine pre nove ere, jednom od sedam čuda antičkog sveta. Panoramom grada i marinom danas dominira srednjevekovna tvrđava Svetog Petra koju su izgradili Krstaši u XV veku.

 

5. DAN, ATINA, GRČKA (06.10.2022.)

Glavni grad moderne Grčke dobio je ime po Atini, boginji mudrosti i civilizacije. Akropolj je izuzetan spomenik graditeljske umešnosti i jedan je od simbola sveta. Ovuda su šetali najveći učenjaci Stare Grčke postavljajući temelje zapadne civilizacije. Trgom Sintagma dominira Parlament i spomenik Neznanom junaku koji budno čuvaju stražari evzoni, čuveni po zanimljivoj smeni straže. Posetu Atini začinite ukusnim grčkim specijalitetom ili poslasticom u nekoj od taverni u starom delu grada, Plaki ili Monastirakiju.

 

6. DAN, MIKONOS, GRČKA (07.10.2022.)

Mikonos je oličenje kosmopolitskog karaktera i burnog noćnog života i zato je danas jedno od napoznatijih turističkih odredišta svetske elite koja želi da vidi i da bude viđena. Brojne su lepe plaže i plažni barovi na kojima zabava ne prestaje tokom celog dana i noći. Veoma je lep gradić Mikonos sa krivudavim uličicama sa tavernama i suvenirnicama, a Mala Venecija i vetrenjače su simboli ostrva.

 

DAN NA MORU (08.10.2022.)

 

8. DAN, ISTANBUL – PODGORICA (09.10.2022.)

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i slobodno vreme u Istanbulu. Transfer do aerodroma. Let Turkish Airlines-a TK1087 sa poletanjem u 19:10h i sletanjem u Podgoricu u 20:00h. Kraj putovanja.

program istocni mediteran
cenovnik istocni mediteran novo

1. Deca do 18 godina, u kabini sa dve punoplatežne osobe, plaćaju – 699,00€

2. Doplata za 1/1 kabinu – NA UPIT

3. Mogućnost polaska iz Crne Gore

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Povratna avio karta Podgorica - Istanbul - Podgorica sa uključenim aerodromskim taksama

- Svi transferi aerodrom - luka - aerodrom

- Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja

- 8-dnevno krstarenje na brodu Costa Venezia (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga

- Lučke takse u iznosu od 150€

 

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

- Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 77€ po osobi za čitavo krstarenje i 38,50€ za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Individualni troškovi

- Fakultativni izleti (Istanbul, Izmir, Bodrum, Atina, Mikonos)

- Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)

- Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19

- Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cene su iskazane u stranoj valuti (EUR), a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, potrebno je uplatiti 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pred polazak. Uplata se može izvršiti gotovinom, čekovima, uplatom na račun agencije ili platnim karticama (Visa, MasterCard, Maestro i Dina). Za uplate iz inostranstva dostavljamo instrukcije za plaćanje.


GARANCIJA PUTOVANJA:

- Prema odredbama Zakona o turizmu, Organizator putovanja je obezbedio garanciju putovanja za licencu OTP 98/2021 kategorije A po polisi broj 470000049592 od 04.10.2021. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Triglav Osiguranjem.

 

NAPOMENE:

- Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Cruises.

- Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.

- Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

- ALLEGRA KRSTARENJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neposedovanje potrebnih viza za ovo putovanje, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.

- Za ovo putovanje pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.

 

COVID-19:

- Turistička agencija ALLEGRA KRSTARENJA posluje u saglasnosti sa pravilima i propisima EU i kompanije Costa Cruises. Obaveza agencije i putnika je da poštuju sve važeće i potencijalne nove uslove putovanja (obaveza PCR testiranja, vakcinacija i slično). Turistička agencija će obaveštavati putnike o važećim propisima, kao i promenama koje bude donosila kompanija Costa Cruises, ukoliko ih bude.

- Za ukrcaj na brod, svi putnici iznad 12 godina starosti moraju biti vakcinisani dozvoljenim vakcinama i imati važeći EU digitalni zeleni sertifikat, kao i prikazati negativni test na kovid. Deca do 12 godina starosti moraju prikazati negativan PCR test koji nije stariji od 48h.

- Polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva Covid-19 je obavezna.

 

Organizator putovanja Turistička agencija Allegra-Krstarenja DOO Beograd,

sa licencom Ministarstva turizma OTP 98/2021 od 06.10.2021. kategorija A.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Allegra-Krstarenja DOO Beograd.

Program putovanja broj 16 od 10.06.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga