Krstarenje Nilom 2023
TopTravel » Krstarenje  » Krstarenje Nilom 2023

KRSTARENJE NILOM

EGIPAT

Hurgada – Kairo – Luksor – Edfu –

Asuan – Hurgada

Polazak: 11. oktobar 2023. / Povratak: 22. oktobar 2023.

12 dana / 10 noćenja

avionom, autobusom i brodom

Luksor je grad u Gornjem (južnom) Egiptu. Kao mesto na kome se nalazio drevni egipatski grad Teba, Luksor se često naziva "najvećim svetskim muzejem pod otvorenim nebom", a ruševine kompleksa hramova u Karnaku i Luksoru se nalaze unutar savremenog grada. Odmah nasuprot, preko reke Nil, nalaze se spomenici, hramovi i grobnice, koji uključuju Dolinu Kraljeva i Dolinu Kraljica. Milioni turista iz svih krajeva sveta svake godine dolaze da posete te spomenike, a njihovo prisutstvo je ekonomski temelj ovog grada. Zbog toga Luksor predstavlja omiljenu bazu za putovanja Gornjim Egiptom, te je omiljeno turističko odredište, sam po sebi, i kao početna i završna stanica krstarenja Nilom. Aswan - Grad koji se nalazi na kataraktu pored Velike Asuanske brane nosi simbol trgovačke prestonice u doba Srednjeg veka, a za vreme drevnih Egipćana je bio glavni grad Nubijskog dela Egipta.

Mnogi pisci su napisali svoja dela u hotelu Katarakt koje se nalazi pored Kičerinovg ostrva na Nilu. Ovde se nalazi i kamenolom odakle je vađena građa za mnoge arhitektonske džinove-spomenike koji i danas prkose zubu vremena na lokalitetima širom Egipta. KomOmbo duguje svoje ime egipatskom nazivu Nubt ('Grad zlata') kojim se ističe njegova značajna uloga u trgovini tim dragocenim metalom. Hram Kom Ombo kultna je građevina koja je bila posvećena dvama božanstvima Sobeku s krokodilskom glavom i Horusu sa sokolovom glavom. Danas ovde živi oko 60.000 seljaka koji su većinom Nubijci koji su ovde naseljeni kada je pravljena Asuanska brana. Edfu Mesto koje nosi ime hrama koji takođe potiče iz Ptolomejskog doba i posvećen je božanstvu Horusa. Veliki broj kočija i seljaka-trgovaca čine ovo mesto interesantnim za turiste koji ovde dolaze brodovima.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (11.10.2023) BEOGRAD – HURGADA

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki Travela u 04:30 časova. Poletanje za Hurgadu u 06:30 časova (let SM 388). Sletanje u 09:50 časova. Polazak za Kairo. Vožnja od oko 460km. Doručak u putu. Dolazak u Kairo oko 17:00 časova. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

 

2.DAN (12.10.2023) KAIRO

Doručak. U 09:00 časova, odlazak do lokaliteta Sakara. Lokalitet Sakara sa jednom od najstarijih piramida, koja je posvećena Zoseru, u stvari je velika nekropola drevne egipatske prestonice Memfisa, koji se nalazi na listi UNESCO svetske baštine. Nakon Sakare obilazak Memfisa. Sledi odlazak do platoa Gize na kojem se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i poseta dolinskom hramu kralja Kefrena sa Velikom Sfingom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

3.DAN (13.10.2023) KAIRO

Doručak. Poseta Egipatskom Muzeju u Kairu, u kojem se nalazi Tutankamonovo blago. Sledi obilazak koptske četvrti u kojoj se nalazi poznata Koptska crkva. Za kraj dana ostavljen je živopisni bazar Han el Halili. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

4.DAN (14.10.2023) KAIRO – LUKSOR

Doručak. U toku prepodneva polazak na aerodrom i let za Luksor lokalnom avio kompaniom. Po dolasku u Luksor transfer do broda i ukrcaj. Prva tačka u obilasku su hramovi u Karnaku. Ručak na brodu. Večera. Noćenje.

 

5.DAN (15.10.2023) LUKSOR – EDFU

Doručak. Poseta zapadnoj obali Nila u Luksoru i obilazak Doline kraljeva, hrama kraljice Hatšepsut i Memnonovih kolosa. Povratak na brod. Ručak. Lagana vožnja Nilom do Edefu. Večera. Noćenje.

 

6.DAN (16.10.2023) EDFU – KOM OMBU – ASUAN

Doručak. Odlazak do hrama boga Horusa u Edfuu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe ka Kom Ombu. Pristajanje u Kom Ombou i poseta Horusovom i Sobekovom hramu iz Ptolomejskog perioda. Povratak na brod. Nastavak plovidbe ka Asuanu. Večera. Noćenje.                                                                                 

7.DAN (17.10.2023) ASUAN

Doručak. Dolazak u Asuan. Rani jutarnji polazak na fakultativni obilazak Abu Simbela ili slobodno pre podne. Ručak. U popodnevnim časovima (ukoliko vremenske prilike dozvole) plovidba felukama po Nilu oko ade Elefantine i Botaničke bašte. Za kraj obilazak velike asuanske brane i poseta hramu Fili. Večera. Noćenje na brodu.

 

8.DAN (18.10.2023) ASUAN – LUKSOR

Doručak. Kraj krstarenja. Nakon iskrcavanja sa broda, pauza za čaj ili kafu u čuvenom “Old Katarakt” hotelu. Ovaj luksuzni hotel sa 5 zvezdica, iz doba britanske kolonijalne vlasti, ugostio je mnoge čuvene ličnosti, među kojima je i Agata Kristi, koja je delove svog poznatog romana „Smrt na Nilu“ smestila upravo u ovaj hotel. Nastavak vožnje prema Luksoru (4h vožnje). Po dolaku u Luksor smeštaj u hotel i slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

9.DAN (19.10.2023) LUKSOR

Doručak. Nakon doručka obilazak Dendare i Abidosa privatnim prevozom sa usputnim svraćanjem na ručak. Nastavak putovanja prema Hurgadi. Dolazak u Hurgadu u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

10.DAN (20.10.2023) HURGADA

Doručak. Slobodan dan za plažu. Ručak. Večera. Noćenje.

 

11.dan (21.10.2023) HURGADA

Doručak. Sobe se napuštaju do 12:00 časova. Ručak. Transfer do aerodroma u kasnim večernjim satima.

 

12.dan (22.10.2023) HURGADA – BEOGRAD

Poletanje za Beograd u 02:00 časova (let SM387). Dolazak u 04:30 časova. Kraj programa.

FIRST MINUT POPUST OD 90 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 16. JULA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

cenovnik krstarenje Nilom

VAŽNA NAPOMENA:

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem u hotelu i na brodu ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.


U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

- Prevoz avionom na navedenim relacijama,

- avio-takse u iznosu od evra 85 € (taksa aerodroma Nikola Tesla 21.42 €, aerodroma u Hurgadi 29.6 €, 0.98 € CAD taksa, YQ, GDS i MF taksa 33 € (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni, a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),

- let od Kaira do Luksora lokalnom avio kompanijom u ekonomskoj klasi (uključen prtljag od 15kg), - smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona u hotelu u Kairu,

- smeštaj u dvokrevetnim kabinama na brodu sa 5* lokalne kategorizacije na bazi punog pansiona,

- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona u hotelu u Luksoru,

- smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi “sve uključeno” u hotelu sa 5* lokalne kategorizacije u Hurgadi,

- posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, lokalni vodiči / egiptolozi na svim lokalitetima, vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda),

- troškovi organizacije putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

- Fakultativni izleti koji se plaćaju na destinaciji,

- napojnice za lokalne vodiče i vozače kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 25 usd ukupno),

- viza za Egipat u iznosu od 25 usd, koja se plaća po sletanju na aerodromu (po želji, vizu za Egipat možete obezbediti i u Ambasadi Egipta u Beogradu za 13usd),

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida 19.

 

SOBE SE POSLEDNJEG DANA NAPUŠTAJU DO 12:00H, LET JE SLEDEĆEG DANA POSLE PONOĆI U 02:00H (DATUMA NAVEDENOG U TABELI). MOGUĆA DOPLATA ZA KASNI CHECK OUT IZNOSI 55 $.

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel u Kairu: Barcelo Pyramidis 4* ili sličan

https://www.barcelo.com/en-ww/barcelo-cairo-pyramids/

Ovaj luksuzni hotel nedaleko od avenije Šerijat al Haram udaljen je 6 km od stanice metroa u Gizi i 8 km od platoa Gize, gde se nalaze kraljevske piramide i Velika Sfinga. Elegantne sobe imaju besplatan bežični internet, satelitsku televiziju i sefove. Pojedine sobe imaju pogled na piramide, dok apartmani imaju salone i čajne kuhinje. U okviru hotela postoje 3 moderna restorana. Ostali sadržaji obuhvataju bar koji radi 24 sata, kao i šiša bar pored otvorenog bazena sa grejanjem. Tu je i teretana, kao i sauna i spa centar gde su dostupne masaže. Parking je besplatan.

 

Brod: M/S Blue Shadows 5* ili sličan

Blue Shadov Nile Cruise je potpuno novo iskustvo luksuznog krstarenja Nilom sa 5 zvezdica. Brod se sastoji od 54 delux kabine i 3 apartmana. Sve sibe i apartmani su moderno dizajnirani sa svim sadržajima međunarodnih luksuznih hotela. Na brodu MS Blue Shadow Nile Cruise, gosti mogu da uživaju u tradicionalnim plesnim i muzičkim nastupima, da se opuste i osveže u spa bazenu,da se sunčaju na palubi za sunčanje ili da uživaju u udobnosti svojih luksuznih kabina. Krstarenje ovim brodom nudi putovanje za pamćenje uz izuzetnu trpezu, prelepo okruženje i obiman program zabave na brodu, kao i lak pristup znamenitostima i pejzažima Nila i Egipta.

 

Hotel u Luksoru: Sonesta St George Hotel 5* ili sličan

https://iberotelluxor.com-egypt.com/

Smešten u Luksoru i sa pogledom na Nil, hotel Sonesta St. George Lukor nudi savremene smeštajne jedinice sa besplatnim bežičnim internetom u javnim prostorima, spa centar i vrhunski restoran u restoranu. Udaljen je 2 km od stanice Luksor. Uređene luksuznom posteljinom i elegantnim nameštajem, sve sobe su opremljene klima uređajem, TV-om i mini barom. Većina soba ima zadivljujući pogled na grad ili reku. Gosti se mogu opustiti u hotelskoj sauni ili plivati u velikom otvorenom bazenu. U restoranu Sonesta St. George’s dostupna je raznovrsna domaća i internacionalna jela. Otelʹ Sonesta St. George Lukor udaljen je nekoliko minuta vožnje od prodavnica i restorana Luksora. Nalazi se u blizini hrama u Luksoru i muzeja Luksor. Međunarodni aerodrom Luksor udaljen je 10 km.

 

Hotel u Hurgadi: Bellagio Beach Resort 5* ili sličan

https://bellagioaquaparkbeachresort.com-hurghada.com/en/

Hotel se nalazi u delu Hurgade Dahar i udaljen je 20km od aerodroma i 15 minuta vožnje od centra Hurgade. Poseduje 250 m dugačku peščanu plažu. Hotel je uređen u modernom stilu. U glavnom restoranu hotela se služe internacionalna jela na bazi švedskog stola. Pored glavnog resotrana hotel ima i 5 a la carte restorana (TRATTORIA italijanski restoran, ETHNO – domaća kuhinja, WAZUZU – azijski restoran, SEA YOU – riblji restoran). Poseduje 5 bazena i SPA centar. Takođe, u ponudi je uređeni deo sa dečijim bazenom i grejanim bazenom sa vodenim toboganima. Upotreba suncobrana i ležaljki na plaži hotela i pored bazena je besplatna.

U ponudi su deluxe sobe sa pogledom na vrt, bazen ili more. Sve sobe imaju klima uređaj, LCD TV, telefon, sef, mini bar, ketler za čaj ili kafu, kupatilo sa fenom. Usluga je All inclusive – služi se po principu švedskog stola (samoposluživanje).

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

ABU SIMBEL - Ranojutarnji polazak iz Asuana privatnim klimatizovanim vozilom (oko 3 i po sata vožnje). Evropljani su ovaj hram otkrili u 19. veku. Hram se zvao jednostavno Hut Ramesses Meriamun, „Hram Ramzesa, voljenog Amona”. Masivnom fasadom glavnog hrama dominiraju, naravno, Ramessesovi kolosi sa četiri sedeća, koji su među najvišima napravljenim u Egiptu. Veliki hram Abu Simbela je sagrađen tako da je okrenut prema istoku, tako da su sunčevi zraci obasjavali fasadu strukture pri svakom izlasku sunca. Severno od glavnog hrama sagrađen je manji, ali još uvek impresivan hram u čast Ramzesove voljene žene, Nefertari, i boginje Hator. Od 1979. godine hramovi se, kao remek delo staroegipatske arhitekture i jedan od najvećih spomenika celokupne svetske civilizacije, nalaze na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Međutim, zanimljivija od samog otkrića hrama možda je priča koja se tiče njegovog preseljenja kada je zbog izgradnje asuanske brane šezdesetih godina 20. veka morao u potpunosti da bude preseljen na sadašnju lokaciju. Po završetku izleta transfer do broda. Cena izleta: 140usd

 

Minimum za realizaciju svih isleta je 15 osoba i plaćaju se na licu mesta.

 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 11. SEPTEMBRA 2023. ILI DO POPUNE MESTA

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

 

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VALUTA: Egipatska funta: 1 USD = 15.70 EGP  1 euro = 17.76 EGP

KLIMA: Toplo vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 16 i 19°C, i dnevnim izmedju 31 do 35°C.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Egipat, koju se dobija po sletanju na aerodromu u Hurgadi i iznosi 25usd. Po želji, možete obezbediti vizu i u Ambasadi Egipta u Beogradu, za 13usd.

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona su dužni da se informišu kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.

 

Covid 19: Za ulazak u Egipat ukinute su sve posebne mere ulaska za strane državljane. Više nije potreban negativan PCR ili antigenski test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Svi putnici su dužni da popune online deklaraciju ministarstva zdravlja Egipta 48h pred planirano putovanje na sledećoj adresi www.visitegypt.gov.eg nakon čega će dobiti jedinstveni QR kod koji im je potreban prilikom ulaska u Egipat.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

- preko računa.

- kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

- avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

 

OPŠTE NAPOMENE:

- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

- Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

- Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

- Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno, ali se preporučuje.

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

- Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs

 

Program broj 2 od 16.06.2023.

Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel & Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga