Novogodišnje Krstarenje
TopTravel » Novogodišnje Krstarenje
Novogodisnje krstarenje Top Travel Agency (2)

GRUPNO KRSTARENJE BRODOM ROYAL CARIBBEAN ANTHEM OF THE SEAS

Novogodišnje krstarenje - Karibi iz Njujorka

30.12.2022. – 14.01.2023.

 

- GARANTOVAN POLAZAK -


Dočekajte Novu godinu u Njujorku i krstarite Atlantskim okeanom i Karibima sa organizovanim povratnim avio prevozom, svim transferima, tri noćenja u Njujorku, vodičem, 12-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama...

 

Brod Anthem of the Seas je drugi brod klase Quantum i sagrađen je 2015. godine u brodogradilištu Meyer Werft u gradu Papenburg u Njemačkoj, uz cijenu izgradnje od oko 940 miliona dolara. Brod je dugačak 347m i širok 41m, sa bruto tonažom od 168.666tn i maksimalnom brzinom od 22 čvorova. Brod ima 16 paluba dostupnih putnicima, sa ukupno 2090 kabina i maksimalnim kapacitetom od oko 4180 putnika, o kojima se brine posada od oko 1200 članova.

Anthem of the Seas nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: centralna zona Royal Promenade dugačka 120 metara, prodavnice, glavni restoran na tri nivoa, Windjammer Buffet Restaurant, tri bazena, đakuziji, Sea Spa, Casino Royale, barovi i saloni... Za najmlađe, odvojen je poseban dio samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Royal Theatre na dva nivoa sa 1300 sjedišta sa predstavama u stilu Broadway-a, bioskop na otvorenom, vazdušni tunel, simulator surfovanja, teretana, sportski teren za košarku, vještačka stijena, vodeni tobogan, mini golf... Kompanija Royal Caribbean nudi vrhunski doživljaj krstarenja uz sjajnu uslugu i nezaboravne sadržaje.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD - AMSTERDAM – NJUJORK (30.12.2022.)

Okupljanje grupe na Aerodromu "Nikola Tesla" u 10:30h kod OKI Air šaltera. Let KLM KL 1906 na relaciji Beograd - Amsterdam sa poletanjem u 12:30h i sletanjem na Aerodrom "Shiphol" u 15:10h. Let KLM KL 643 na relaciji Amsterdam - Njujork sa poletanjem u 17:10h. Nakon sletanja na Aerodrom "JFK" u 19:30h i obavljenih graničnih formalnosti, transfer autobusom do hotela u Njujorku. Smeštaj u hotel. Noćenje.


2. DAN, NJUJORK, SAD (31.12.2022.)

Doručak. Slobodno vreme u Njujorku i pripreme za "najluđu noć" i doček Nove godine. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja Njujorka. Noćenje.


3. DAN, NJUJORK, SAD (01.01.2023.)

Doručak. Slobodno vreme u Njujorku. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja Njujorka. Noćenje.


4. DAN, KEJP LIBERTI - NJUJORK, SAD (02.01.2023.)

Nakon doručka, transfer autobusom do luke. Cape Liberty Cruise Port je jedna od tri luke za kruzere u Njujorku I Nju Džerziju i polazna je luka za brod Anthem of the Seas. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati u buffet restoranu Windjammer na palubi 14. Brod isplovljava u 15:00h.


DANI NA MORU (03.- 04.01.2023.)


7. DAN, SAN HUAN, PORTORIKO (05.01.2023.)

Portoriko je teritorija SAD u Karipskom moru, a San Huan je glavni, najveći i najstariji grad ovog ostrva. Španci su vladali ostrvom od početka XVI veka, pa sve do Špansko-američkog rata 1898. godine, od kada Amerikanci upravljaju Portorikom. Španci su ostavili dubok i neizbrisiv trag na ovom ostrvu: od imena Puerto Rico koje u prevodu sa španskog znači "bogata luka", arhitekture, običaja, stanovništva, a španski jezik je i danas glavni jezik ostrva. San Huan ima veoma očuvan i zanimljiv stari grad i poznat je po utvrđenjima sa moćnim zidinama. Bakardi je jedan od najpoznatijih proizvođača alkoholnih pića i ovde ima svoju destileriju i muzej.


8. DAN, PHILIPSBURG, ST. MAARTEN (06.01.2023.)

Sveti Martin - jedno ostrvo sa dva identiteta još od 1648. godine: južni deo ostrva se zove Sint Maarten i pripada Kraljevini Holandiji, a severni deo se zove Saint-Martin i pripada Republici Francuskoj, sa ukupno 80.000 stanovnika u oba dela ostrva i sve to na površini od 87km2. Prema predanju, Kolumbo je pristao na ostrvo 11. novembra 1493. godine i to na dan svetog Martina i u njegovu čast nazvao ostrvo. Plaža Maho je jedna od najznamenitijih plaža Kariba, poznata po avionima koji veoma nisko nadleću plažu i sleću na aerodrom koji se nalazi odmah uz plažu. Na istoku ostrva se nalazi zaliv Simpson Bay i tu su usidrene neke od najinteresantnijih velikih jahti koje plove Karibima. Kao u raju ćete se osećati na plaži Kim Sha, poznatoj po palmama, belom pesku i tirkiznom moru, a jednako su lepe i plaže Bay Rouge, Plum Bay, Long Bay i Mullet Bay. U francuskom delu ostrva je plaža Orient Beach, nudistička plaža koja je najpoznatija i najcenjenija nudistička plaža na Karibima.


9. DAN, ST. JOHN’S, ANTIGUA AND BARBUDA (07.01.2023.)

Sent Džon je glavni grad nezavisne države Antigva i Barbuda koja se prostire na 442km2, sa oko 68.000 stanovnika. Britanci vladaju ostrvima od 1628. godine, pa sve do 1981. godine, od kada je nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Britanski uticaj i šmek je vidljiv na svakom koraku ovog tropskog raja. Obale ostrva su prepune lepih plaža i kako kaže lokalno stanovništvo, ima ih 365. Ove su plaže poznate, tajnovite, a neke od njih se čak nalaze u vulkanskim kraterima. Za one koji vole da su okruženi ljudima, pravi odabir su plaže Dickenson Bay i Runaway Beach. Sa druge strane, oni koji vole izoliranije destinacije treba da odu do poluostrva Five Island gde će moći uživati u plažama Deep Baya ili pak dugoj i besprekornoj plaži Lignumvitae Bay.


9. DAN, CASTRIES, SAINT LUCIA (08.01.2023.)

Kastriz je glavni grad nezavisne države Sveta Lucija koja se prostire na 617km2, sa oko 180.000 stanovnika. Ostrvo je od strane Francuza nazvano po omiljenoj rimokatoličkoj svetici iz Sirakuze na Siciliji. Kao malo gde na Karibima, vulkanske strme planine Mali i Veliki Piton su prekrivene bujnim šumama, a duboka i tajnovita uvala Marigot Bay-a je skrovište za skupe jahte i vile. Živopisni putevi vode kroz predivne predele do skrivenih plaža sa peskom zlatne boje. Sveta Lucija je sve do 1979. godine bila britanska kolonija, a od tada je nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Ostrvo je bescarinska zona, pa je poznato i po tržnim centrima, možda i najboljima na Karibima.

 

10. DAN, BASSETERRE, SAINT KITTS AND NEVIS

Federacija Sveti Kristofer i Nevis je sa površinom od 261 km2 najmanja država na zapadnoj hemisferi, i tu živi oko 54.000 stanovnika. Britanci i Francuzi su se smenjivali kao kolonijalni vladari ovih ostrva, da bi od 1783. godine konačno Britanci postali jedini vladari sve do 1983. godine, kada je postala nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Tokom XIX i XX veka, elitni turisti su najčešći posetioci i tada su ova ostrva bila omiljena među evropskom aristokratijom. Na severoistočnoj obali Svetog Kristofera nalaze se plaže od crnog vulkanskog peska, dok u zalivu Dieppe Bay možete zaplivati u mirnom moru koje štiti veliki koralni greben. Ukoliko želite da iskusite osećaj atlantskih talasa ugrejanih grebenom, možete otići do zaliva Half Moon.

 

DANI NA MORU (10.01. - 12.01.2023.)

 

14. DAN, NJUJORK – AMSTERDAM

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer autobusom do tržnog centra. Nakon slobodnog vremena, transfer autobusom do Aerodroma "JFK". Let KLM KL 642 na relaciji Njujork - Amsterdam sa poletanjem u 17:50h.

 

15. DAN, AMSTERDAM - BEOGRAD

Sletanje na Aerodrom "Shiphol" u 06:50h. Let KLM KL 1905 na relaciji Amsterdam - Beograd sa poletanjem u 09:30h i sletanjem na Aerodrom "Nikola Tesla" u 11:55h. Kraj putovanja.

cenovnik 1 ng krstarenje
cenovnik 2 ng krstarenje

1. Deca do 18 godina, u kabini sa dve punoplatežne osobe, plaćaju u zavisnosti od izabrane kabine: unutrašnja kabina - 2.399€ / prozorska kabina - 2.599€ / balkonska kabina - 2.699€

 

2. Doplata za 1/1 kabinu – NA UPIT

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- Povratna avio karta Beograd - Amsterdam - Njujork - Amsterdam - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama

- Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom

- Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Njujorku

- Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja

- 12-dnevno krstarenje na brodu Anthem of the Seas (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga

- Lučke takse u iznosu od 482€

 

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

*Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 160 USD po osobi za čitavo krstarenje (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Individualni troškovi

- Fakultativni izleti (Njujork, Nju Džerzi, Portoriko, St. Maarten, Antigua, Saint Lucia, Saint Kitts)

- Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)

- Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19, izdata na engleskom jeziku

- Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cene su iskazane u stranoj valuti (EUR), a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, potrebno je uplatiti 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pred polazak. Uplata se može izvršiti gotovinom, čekovima, uplatom na račun agencije ili platnim karticama (Visa, MasterCard, Maestro i Dina). Za uplate iz inostranstva dostavljamo instrukcije za plaćanje.

 

GARANCIJA PUTOVANJA:

- Prema odredbama Zakona o turizmu, Organizator putovanja je obezbedio garanciju putovanja za licencu OTP 98/2021 kategorije A po polisi broj 470000049592 od 04.10.2021. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Triglav Osiguranjem.


NAPOMENE:

- Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Royal Caribbean Cruises.

- Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.

- Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

- ALLEGRA KRSTARENJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neposedovanje potrebnih viza za ovo putovanje, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.

- Za ovo putovanje pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.

 

COVID-19:

- Turistička agencija ALLEGRA KRSTARENJA posluje u saglasnosti sa pravilima i propisima EU, zemalja u koje se uplovljava i kompanije Royal Caribbean Cruises. Obaveza agencije i putnika je da poštuju sve važeće i potencijalne nove uslove putovanja (obaveza testiranja, vakcinacija i slično). Turistička agencija će obaveštavati putnike o važećim propisima, kao i promenama koje bude donosila kompanija Royal Caribbean Cruises, ukoliko ih bude.

- Za ukrcaj na brod, svi putnici iznad 12 godina starosti moraju biti vakcinisani dozvoljenim vakcinama i imati važeći EU digitalni zeleni sertifikat, kao i prikazati negativni test na kovid. Deca do 12 godina starosti moraju prikazati negativan PCR test koji nije stariji od 48h.

- Polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva Covid-19 je obavezna i mora biti izdata na engleskom jeziku.

 

Organizator putovanja Turistička agencija Allegra-Krstarenja DOO Beograd,

sa licencom Ministarstva turizma OTP 98/2021 od 06.10.2021. kategorija A.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Allegra-Krstarenja DOO Beograd.

Program putovanja broj 15 od 01.06.2022

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga