Drač
TopTravel » Leto 2023 » Albanija Leto 2023  » Drač

DRAČ

BISER ALBANSKE OBALE

 

Najstariji albanski grad, primorski centar i najvažnija luka, nalazi se na severu zemlje na obali Jadranskog mora. Od Tirane, glavnog grada Albanije, udaljen je 34km. Grad se može podeliti na dva dela: centalni deo i deo pozicioniran južno od luke u kome se nalazi gotovo 10km duga plaža. Plaža je peskovita i poznata po plitkoj vodi i postepenom ulazu što je veoma pogodno za porodice sa decom. Deo uz plažu obluje hotelima, restoranima i barovima. Zapravo, u Draču postoji nekoliko plaža od kojih su najpoznatije Kurrila (najčešći izbor mladih) i Kallm (pogodna za porodice sa decom). Ove dve plaže se maltene nadovezuju jedna na drugu, ali i pored njih postoji nekoliko dragulja dračkog primorja. Neki od njih su plaže Kavaja, Golem, Karpen koja je idealna za miran odmor, Špilje plaža okružena četinarima i fantastičnim pejzažima, kao i plaže u zalivu Lalzi i na rtu Rodon.

Centalni deo grada je manji i urbaniji, ali je veoma atraktivan jer obiluje brojnim istorijskim vrednostima, ali i savremenim sadržajima za sve uzraste. Neke od kulturno-istorijskih vrednosti koje možete posetiti u Draču su: Hadrijanov amfiteatar – najveći amfiteatar na Balkanu, vizantijski forum, ostaci gradskog zamka, pravoslavna crkva svetog Vlaha, Crkva svetog Antonija, Fatihova džamija, Arheološki muzej.

Pored toga što je odlična destinacija za letovanje, Drač, zahvaljujući svojoj dobroj lokaciji, može biti i odlična polazna tačka za istraživanje albanske i italijanske obale. Na primer, možete otići do italijanksog Barija ili uživati u brojnim brodskim ekskurzijama.

Drač cenovnik 2023

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga