Tasos
TopTravel » Tasos

Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga, površine oko 390 km², što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke. Prema Herodotu, ostrvo je ime dobilo po sinu feničanskog kralja Aginora, Tasosu.  Glavnom ostrvu pripadaju još tri manja ostrva: Tasopulo na severu, Kinira na istoku i Panagija na južnoj strani. Glavni i ujedno najveći grad na ostrvu je Limenas, do kojeg se prvo stiže trajektom. Slikovite uličice, taverne i barovi na obali mora, raznovrstan kulturni život i arheološka nalazišta samo su deo ponude ovog grada. Jedna od glavnih prednosti Tasosa jeste njegova saobraćajna povezanost tj. dobra mreža puteva, što omogućava turistima da sami obilaze ostrvo, istražuju, otkrivaju zabačene plaže, kao i da uživaju u skrivenim bogatstvima Tasosa.

Čest naziv za Tasos jeste „smaragdno ostrvo“ zbog veoma bistre i čiste vode azurne boje. Obala ostrva nije previše razuđena. Glavne odlike su mu prijatna klima, brojne mirne plaže i divlje uvale, na kojima se može uživati i odmarati daleko od buke. Idealno je za parove i porodice.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga