Krf 2024
TopTravel » Leto 2024 » Grčka Leto 2024 » Grčka Apartmani Leto 2024  » Krf 2024

KRF

ZA SVE MILJENIKE PRIRODE

Krf, ili antički nazvan Kerkira po nimfi Kerkiri– zatočenici boga mora Posejdona i zaštitinici ostrva, nalazi se na krajnjem severozapadu Grčke i drugo je po veličini ostrvo u Jonskom moru koje zapljuskuje njegove istočne obale. Zapadne obale Krfa zapljuskuje Jadransko more. Krf je ostrvo finih i srdačnih domaćina, divne prirode, vinograda i maslinjaka, lepo uređenih šljunkovitih plaža na istočnoj obali i peščanih na zapadnoj obali. Zbog veoma bujne vegetacije i nepreglednih četinarskih šuma, Krf ponosno nosi epitet smaragdnog ostrva. Ostrvo odlikuje bogata istorija koju su ispisali Grci, Mlečani i Englezi, i svakako neraskidiva veza sa srpskim narodom čiji su vojnici tokom Prvog svetskog rata ovde pronašli spas. Spomenici poput Plave Grobnice – groblje srpskih vojnika na ostrvu Vido, muzeja i konzulata Srpska kuća su posvećeni stradalim srpskim vojnicima. Ova mesta su svakako nezaobilazna za srpske turiste.

Glavni grad nosi isti naziv kao i ostrvo – Krf (Kerkira), nalazi se na istočnoj obali i do njega se stiže trajektom sa kopna iz mesta Igumenica. Grad je veoma lep i odlikuju ga različiti arhitektonski stilovi, uske ulice, muzeji, palate i dve tvrđave koje su izgradili Mlečani u periodu od 14. do 16. veka. Pored Kerkire, zaštitnik ostrva i grada Krfa je i sveti Spiridon u čiju je čast podignuta istoimena crkva u kojoj se čuvaju mošti pomenutog svetitelja.

Guvia (Gouvia) mesto najbliže glavnom gradu – oko 8km, i mesto gde su se iskrcale prve srpske jedinice preciznije drinska divizija. Danas je to turističko mesto sa šljunkovitom plažom i sadržajima za bavljenje sportovima na vodi kao i mnoštvom restorana, barova i klubova. Guvia je odlično povezana sa ostatkom ostvra i ima veoma lepu marinu.

Dasia (Dassia) mali grad smešten na udaljenosti 12km od glavnog grada, a karakteriše ga tri kilometra duga šljunkovita plaža kao i brojni restorani i prodavnice.

Kasiopi (Kassiopi) tipičan sredozemni ribarski grad koncipiran tako da ispuni očekivanja svih turista te predstavlja najbolji i najlepši izbor. Nalazi se 35km od glavnog grada i krase ga stenovite uvale sa peščanim plažama.

Moraitika je moderno turističko mesto smešteno u zalivu na jugoistoku ostrva. Od glavnog grada je udaljena oko 20km. Plaža se nalazi u blizini centra, peščana je i sa postepenim ulaskom u more, nudi mogućnost bavljenja sportovima na vodi, a more je veoma čisto. Grad pruža dosta mogućnosti za krstarenja i noćni život.

Na sajtu se nalazi samo deo ponude za ostrvo Krf, za širu ponudu kontaktirati agenciju (0692217373)

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga