Ohrid Nova godina
TopTravel » Ohrid Nova godina
Ohrid NG autobusom

  

DOČEK NOVE 2022. GODINE!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2021. – 3. JANUAR 2022.

SKOPLJE – OHRID – SVETI NAUM – STRUGA - BITOLJ

Makedonija… Zemlja istorije, nebeskih planina, sjajnog vina i odlične hrane… Biser makedonskog turizma je Ohrid, vekovni Lihnidos na obali prelepog Ohridskog jezera… Kaldrma ovog grada priča stare priče o caru Samuilu, Ohridskoj arhiepiskopiji, neverovatnim crkvama… Svako ko poseti ovaj grad uživa u šetnji promenadom pored jezera do crkve Sv. Jovana odakle se pruža nestvaran pogled na okolinu… Suvenirnice, art galerije, sjajni barovi i restorani, upotpuniće doživljaje. Skoplje, prestonica Makedonije, danas svetli nekim novim sjajem… Grad sa 1000 spomenika, od kojih je preko 200 monumentalne veličine. U želji da stvore novu prestonicu svoje nove države, Makedonci su podigli u Skoplju neverovatan broj reprezentativnih palata u koje su smestili institucije od javnog značaja, poput nove Opere, Arheološkog muzeja, Ministarstva inostranih poslova… Naspram novog sjaja, nalazi se Stari grad – čaršija, koja još uvek odiše orijentalnim duhom...

 

Program putovanja:

1.dan (četvrtak 30. decembar) Polazak iz Novog Sada oko 22.00h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 23.45h (Sava centar). Noćna vožnja preko Niša. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan (petak 31. decembar) SKOPLJE - OHRID   Dolazak u Skoplje u jutarnjim časovima. Po dolasku, sledi kraći organizovani obilazak grada. Šetnja do glavnog gradskog trga uz usputno razgledanje kuće Majke Tereze, potom Vrata Makedonije, odnosnu impresivna Trijumfalna kapija koja nekako podseća na onu u Parizu. Odlazak na Trg Makedonije na kojem se nalazi ogromna stuatua konjanika (Aleksandar Makedonski). Prelazak reke Vardar preko divnog starostavnog Kamenog mosta, i potom uz obalu reke razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije,... Odlazak do Stare čašije koja potiče iz otomanskih vremena, a koju nadvisuje stara tvrđava Kale. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja preko Tetova i Gostivara. Dolazak u Ohrid oko 15 časova. Smeštaj u hotel. Odmor. Oko 20 časova polazak, fakultativno, na organizovani doček nove godine u lokalnom restoranu. Zabava uz dobar muzički program. Povratak u hotel do 1 sat ujutro. Noćenje.

3.dan (subota 1. januar) OHRID – SVETI NAUM – STRUGA    Kasniji doručak. Fakultativni izlet do manastirskog kompleksa Sveti Naum, najposećenijeg znamenja u regiji Ohrida. Čudesna arhitektura, i divan položaj, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Usput ćemo posetiti i čuvene Biljanine izvore i pravićemo kraću pauzu kod Zaliva koski u kojem se nalazi rekonstruisano praistorijsko naselje na vodi. Povratak u Ohrid. Fakultativni odlazak u obližnju Strugu, grad na obali Ohridskog jezera. U Strugi reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera i upravo je to najatraktivnija turistička zona grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (nedelja 2. januar)   OHRID – BITOLJ - ...   Doručak. Odjava iz hotela do 9.30h. Polazak na organizovano razgledanje grada sa lokalnim vodičem u trajanju od 2 sata. Šetnja uz razgledanje: crkva Svete Sofije, crkva Svetog Pantelejmona (bez posete), Amfiteatar koji će nas vratiti u davna vremena, divna i slikovita crkva Sv. Jovan Kaneo odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i grad Ohrid. Slobodno vreme u Ohridu do 16h. Put se nastavlja do Bitolja. Obilazak ovog lepog i slavnog grada o kojem su ispevane mnoge pesme. Šetnja centralnom gradskom zonom, tzv. Širokim sokakom sa reprezentativnim građanskim palatama iz 19. veka. U ovom sokaku se i danas nalazi nekoliko konzulata. Obilazak Isak Čelebi džamije iz 16. veka sa minaretom visokim skoro 50 metara i velikom kupolom. Pored nje je iz istog perioda i veliki Bezistan, natkrivena tržnica u kojoj se nekada trgovalo svilom i drugim tkaninama i svom mogućom drugom skupocenom robom. Tu je i Sahat kula iz 17. veka. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u 20 časova. Noćna vožnja preko Skoplja i Niša.

5.dan (ponedeljak 3. januar)   Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI  

REDOVNA CENA  SPECIJALNA CENA        

129 €                             109 €                        

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

 umesto 65 €            samo 55 €

Cena aranžmana uključuje:

•prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

•2 noćenja sa doručkom ( „buffet“ švedski sto - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Ohridu

•smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

•obilaske Bitolja, Ohrida i Skoplja prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča

•usluge lokalnog turističkog vodiča u Ohridu

•usluge vodiča tokom celog putovanja

•organizacione troškove

               

Navedena cena uključuje i sledeće predviđene izlete:

·         Svečana novogodišnja večera sa zabavnim programom

·         Izlet do Svetog Nauma prema programu

·         Izlet do Vevčana i Struge prema programu

 

Cena aranžmana ne uključuje:

·         Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

·         Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)

·         Ostale nepomenute usluge

·         Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €

·         Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €

 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

·         Svečana novogodišnja večera sa zabavnim programom – 40 €

·         Izlet do Svetog Nauma – 15 €

·         Izlet do Struge – 10 €

·          

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

•Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

•Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2022.

•Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA

•Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2022.

•Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani

•U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „MONTENEGRIN“ 3***, Ohrid https://montenegrininn.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centru grada, nedaleko od glavnih turističkih znamenja, mnogobrojnih barova, restorana, jezerske promenade, sjajne gradske pijace. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka („švedski sto“ – doručak), WiFi konekciju, lobi sa dnevnim boravkom. Sobe su komforne, lepo uređene, sve sa kupatilom (tuš-WC), klima uređajem, TV Cab.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0167750 (osigurana suma u visini od 250.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

 

Cenovnik broj 1 od 12.11.2021.

 

 ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga