Prag Nova Godina 2023 Doček
TopTravel » Prag Nova Godina 2023 Doček

PRAG

- DOČEK NOVE 2023. GODINE -

29.12.2022 – 03.01.2023.

6 dana / 3 noćenja / autobusom

PRAG - GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi ,najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela ( Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika ,s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992 godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!


PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19:00 h (podložno promeni) sa parkinga muzeja 25 maj-Kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.


2.DAN, PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskanska, Martinicki, nadbiskupska, stub kuge. Poseta praškom dvorcu (rezidencija češkog predsednika), zatim katedrali Svetog Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike Svetog Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkim satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3.DAN, PRAG – DREZDEN - PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Slobodno vreme. Povratak u Prag u večernjim časovima. DOČEK NOVE 2023. GODINE. Noćenje.


4.DAN, PRAG - KARLOVE VARI - PRAG

Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Fakultativno: Odlazak u pivnicu. Noćenje.


5.DAN, PRAG

Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

 

6.DAN, BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

ceno0vnik prag ng NAJNOVIJE

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA - DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA I SMEDEREVA- DOPLATA 15€;

U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do Beograda i nazad

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ispred bivše AS ATP Vojvodina (podložno promeni)

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,

- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (sobe na upit)

- doplata za 1/1 sobu 80 €.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV, dvd),

- smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),

- gradsku turističku taksu

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge lokalnog vodiča,

- usluge pratioca grupe tokom putovanja,

- agencijske usluge.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualne troškove,

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- fakultativne izlete.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2022. godine.

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,

4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),

5) Kreditnim karticama ALPHA BANKE (ALPHA PREMIUM kreditne kartice) na 12 mesečnih rata bez kamate,

6) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

- Karlove Vari - 25 € odrasli/ 15 € deca,

- Pivnica (večera i jedno pivo) - 20 € odrasli/ 15 € deca,

- Poseta Drezdenu – 30 € odrasli/ 20 € deca,

- Vožnja brodom po Vltavi - 10 € odrasli/ 8 € deca

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.


SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

Hotel Abito 3* se nalazi na 10ak km od centra. Sa autobuske stanice, koja se nalazi ispred hotela, do centra se stiže za 20-ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, LCDTV, mini frižider. Više o hotelu na http://www.hotelabito.cz

 

Hotel City Central 3*nalazi se u samom centru Praga. Sve sobe sadrze TWC, TV, WiFi. Više o hotelu na https://www.city-central.cz/cs/

 

Hotel Globus 3* - nalazi se u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon.

Više o hotelu na: http://www.hotel-globus.cz/en/

 

Hotel Amedia Express 3* - nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Više o hotelu na: https://amediahotels.com/de/tschechien/prag

 

Hotel Olympik Congress 4* -se nalazi u blizini metro stanice Invalidovna. Do centra grada se stiže za 10-ak minuta vožnje metroom. Svaka soba poseduje TWC, LCD TV, sef, mini frižider. Više o hotelu na https://www.olympik.cz/en/congress/

 

Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

 

Više informacija za ulazak u Češku: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/ceska-republika

 

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 06.12.2021.

Cenovnik br. 2 od 27.10.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga