Španija i Portugal avionom Nova Godina 2023
TopTravel » Španija i Portugal avionom Nova Godina 2023

ŠPANIJA I PORTUGAL

MADRID - SALAMANKA - PORTO - LISABON

- DOČEK NOVE 2023. GODINE -

28.12.2022. - 05.01.2023.

9 dana / 8 noćenja / avionom

PREDIVAN DOČEK NOVE GODINE

NA PIRINEJSKOM POLUOSTRVU

Portugalija i Španija zauzimaju najveći deo Iberijskog poluostrva i kao zemlje koje su bile keltske, grčke, rimske, gotske, arapske i na kraju hrišćanske uspele su da iskoriste uticaje raznih kultura i tradicija i tako stvore veliku i značajnu kulturu. Bogata istorija, značajni spomenici kulture i sačuvani srednjovekovni gradovi koji pripadaju svetskoj kulturnoj baštini, tradicija, specifičnosti i kontrasti čine najznačajnija obeležja Iberijskog poluostva. Španska pokrajina Kastilja i Leon, predstavlja dušu Španije. Neki od najlepših gradova (Avila i Salamanka) nalaze se u ovoj pokrajini, uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije. Najstarija i najlepša regija starog sveta, dolina reke Duro (zlatna reka), koja se proteže severno od Salamanke (provincija Kastilja i Leon) i duž granice sa Portugalijom, sve do Porta, uvrštena je na Uneskovu listu svetske baštine. Osim po značajnoj kulturnoj baštini i prelepom krajoliku, ova regija je poslednjih godina postala popularna vinska ruta. Dolina reke Duro je jedna od tri najstarije definisane vinske regije na svetu i kolevka vina Porto( prilično jako, desertno i slatkasto vino). Neodoljivost Portugalije ogleda se u njenom staromodnom šarmu, elegantnim gradićima, bogato ukrašenim palatama, uspavanim selima. 

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, (28.12.2022.) BEOGRAD – FRANKFURT – MADRID
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u u 11:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:30 (Let LH1407). Sletanje u Frankfurt u 15:30 časova. Nastavak putovanja za Madrid u 20:40 časova (Let LH1120). Sletanje u Madrid u 23:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.


2.DAN, (29.12.2022.) MADRID

Doručak. Odlazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada autobusom: Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim, oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka, Trg Cibeles, Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Nastavak putovanja ka južnom delu grada, Matadero, Egipatski spomenik Templo de Debod, korida (bez posete), Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’. Povratk u hotel. Slobodno vreme za individulana razgledanja. Noćenje.


3.DAN, (30.12.2022.) MADRID – AVILA – SALAMANKA (oko 200 km)  

Doručak. Vožnja kroz živopisne predele pokrajine Kastilja i Leon prema gradu Avila. Grad ,,kamena i svetaca“ koji se nalazi na 1100 metara nadmorske visine prepoznatljiv je po dugim zidinama srednjovekovne tvrđave i 90 utvrđenih tornjeva, nastalih u XI veku. Zidine Avile jedne su od najlepših i najbolje očuvanih srednjovekovnih utvrđenja Evrope. Avila je poznata i kao grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik sveta Tereza Avilska, zaštitnica reda Karmelićanki i velika reformatorka katoličke crkve. Obilazak istorijske četvrti grada sa utvrđenom katedralom iz XII veka, gotskim palatama i romaničkim crkvama. Nakon pauze za šetnju i odmor nastavak putovanja prema Salamanki. Po dolasku u Salamanku obilazak jednog od najlepših renesansnih gradova Evrope i grada sa najstarijim univerzitetom u Španiji (osnovanim 1218. godine). Salamanka je nakon osnivanja Univerziteta svrstavana (posle Bolonje, Oksforda i Pariza) u četvrti vodeći univerzitetski centar, kada doživljava pravi kulturni i arhitektonski procvat. U to vreme dobija i naziv „Zlatni grad“, a razlog je odsjaj koji je stvarao specijalni pesak od koga su izgrađene fasade mnogih građevina. Panoramska i pešačka tura po gradu: Španski trg, „Kuća školjki“ karakteristična po kombinaciji gotske i tipične španske renesansne arhitekture, Univerzitet, stara romanička i nova katedrala. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.


4.DAN, (31.12.2022.) SALAMANKA – GIMAREŠ – PORTO (oko 420 km)

Doručak. Vožnja autobusom prema portugalskoj granici dolinom reke Duro. Kraće, usputne, pauze radi odmora. Nastavak putovanja prema Gimaraešu, kolevki portugalske nacije i prvoj prestonici kraljevstva proglašenog 1143. godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom sa brojnim gotskim palatama, tradicionalnim kućama i trgovima. U mestu je rođen (XII vek) Afonso Enrikes, osnivač portugalskog kraljevstva. Na brdu iznad grada nalazi se njegov zamak sa stražarskom kulom. „Kolevka Portugalije“ spojena je sa još jednom portugalskom kraljevskom dinastijom, porodicom Bragansa.

U starom delu grada nalazi se Palata porodice Bragansa iz XV veka. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovekovnih građevina stari grad je upisan na istu svetske kulturne baštine. Obilazak zamka i Palate Vojvode od Braganse. Nakon obilaska kraće slobodno vreme za šetnju.Preporučujemo odlazak do jedne od poslastičarnica na tradicionalne portugalske slatkiše, kolač Melindres–medenjak i Toucinho do ceu–preslatki kolač od badema i limuna. Nastavak putovanja prema Portu. Po dolasku u Porto transfer do hotela. Smeštaj. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

 

5.DAN, (01.01.2023.) PORTO – KOIMBRA – BATALJA – LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'' sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Vožnja do Batalje i kraće razgledanje gradaukojemsenalazidominkanskimanastiriz XIVveka, čuvenomporaskošnom manuelinskom stilu sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine). Nastavak putovanja za Lisabon. Dolazak i smeštaj u hotelu. Noćenje.

 

6.DAN, (02.01.2023.) LISABON

Doručak. Odlazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala (prijave za ovaj izlet na licu mesta). Noćenje.

 

7.DAN, (03.01.2023.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.

Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

 

8.DAN, (04.01.2023.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Palmelu, Arabidu, Azeitao, Sesimbru. Povratak u hotel. Noćenje.

Polazak na uzbudljiv izlet južnom obalom reke Težo, prelazeći most “25. April” preko reke Težo, obilazak nacionalnog parka Arabida odakle se pruža prelep pogled na planine i okean. Prilika za fotografisanje ovih predella u Palmeli. U sred planina se nalazi tipično selo Azeitao, koje je veoma popularno po svojim dobrim vinima. Poseta jednog od njegovih najpopularnijih u najboljih vinskih imanja – Kuinta da Bacalhoa (poseta vinariji i degustacija vina). Zatim obilazak Sesimbre, tradicionlnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koji se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama.                                        

9.DAN, (05.01.2023.) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 16:20 časova (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20:20 časova. Poletanje za Beograd u 21:30 (let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:20 časova. Kraj programa.

CENOVIK SPANIJA PORTUGAL NG

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz avionom Beograd-Frankfurt-Madrid i Lisabon-Frankfurt- Beograd,

- transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,

- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* u Madridu, Salamanki i Portu i u hotelu sa 3* u Lisabonu na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

- razgledanja prema programu,

- usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda,

- troškovi organizacije putovanja,

- avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 187,88 evra (EUR 78.00-YQ, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 22.37-RA, EUR 2.00-J9, EUR 5.07-PT, EUR 12.13-YP, EUR 16.55-CH su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni izleti (prijave i uplate u agenciji),

- napojnica za vozača na turi (10€ po putniku, plaća se na destinaciji),

- gradska boravišna taksa u Portu i Lisabonu koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 10 evra),

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje Covida.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata.

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana   (ako   poslodavac/firma   kupca   aranžmana   ima   potpisan   ugovor  o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Za fakultativne izlete obavezna je rezervacija i uplata u agenciji, prilikom plaćanja aranžmana. Izleti se rezervišu i plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

 

- Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 65 evra

- Palmela, Arabida, Azeitao, Sesimbra (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 55 evra (poseta vinariji i degustacija vina se dodatno plaća 4 evra po osobi na licu mesta).

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:

 

Madrid – Hotel Novotel Madrid Center 4* ili sličan

Calle de O`Donell 53, Madrid, 28009, Spain, Telephone: +34-912214060, Website: https://www.novotelmadridcenter.com/?lang=en

Potpuno renoviran Novitel Madrid Center, koji je najveći Novotel hotel na svetu, nalazi se u centru Madrida, na samo 5 minuta šetnje od parka El Retiro i 11 km od aerodroma. Stanica metroa O`Donell se nalazi na 450 metara od hotela. Do raznovrsnih prodavnica, barova, banaka i restorana se pešice stiže za 5 minuta. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu. Sve sobe su moderno uređene i imaju besplatan WiFi, klima-uređaj, mini-bar, TV sa ravnim ekranom od 37 inča, sef, fen za kosu i sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. U hotelskom restoranu Eat Bar se služi jednostavna tradicionalna hrana.

 

Salamanka – Gran Hotel Corona Sol 4* ili sličan

Calle Victor Garcia De La Concha, Salamanca, 37007, Spain, Telephone: +34-923281616 Website: http://www.gran-hotelcoronasol.es/en

Ovaj šarmantan hotel se nalazi u srcu starog grada Salamanka, gradu koji je bogat kulturom, noćnim životom, restoranima i još mnogo toga. Udaljen je 10 minuta hoda od trga Plaza Mayorb u Salamanki i oko 700 metara od Univerziteta Salamanka. U okolnim ulicama se nalaze razni restorani i tipični tapas barovi. Do najbliže metro stanice ima manje od 50 metara. Sobe su klimatizovane i imaju besplatan bežični internet, TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, sef i fen za kosu. Doručak na bazi švedskog stola (samoposluživanje) se služi svakog dana u restoranu hotela.


Porto – Hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* ili sličan

Rua Diogo Macedo, 220, Vila Nova de Gaia, Porto, 4400-107, Portugal, Telephone: +351-223747500 Website: http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/porto/opopg/hoteldetail

Hotel je smešten u oblasti Vila Nova de Gaia, na 7 minuta vožnje od istorijskog centra Porta. Najbliža metro stanica se nalazi oko 15 minuta hoda od hotela. Većina Porto podruma i vinskih loža nalazi se u Vila Nova de Gaia, na drugoj strani reke Duro. Porto vino se proizvodi na ovim prostorima već nekoliko vekova. Restoran Friends Kitchen se nalazi u predvorju hotela i nudi domaću i organsku portugalsku kuhinju, kao i regionalna i međunarodna vina. Svaka soba ima TV, dobro osvetljen radni sto i sopstveno kupatilo. Besplatan WiFi je dostupan u celom hotelu.

 

Lisabon – Hotel Vip Executive Zurique 3* sli sličan

Rua Ivone Silva, 18, Lisbon, 1050-124, Portugal, Telephone: +351-217814100

Website: http://www.viphotels.com/en/Hoteis/VipExecutive/VipExecutiveZurique/OHotel.aspx

Moderan hotel sa tri zvedice nalazi se su centru Lisabona, na samo100 metara od najbliže metro stanice. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima sezonski otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.


VAŽNE NAPOMENE:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.

- Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama, kreditima poslovnih banaka, ili avansnim računom (profakturom), sa rokom uplate jedan dan od datuma izdavanja avansnog računa. U slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).

- REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Od ponedeljka 25. jula 2022. ukinuta su sva ograničenja vezano za COVID-19 za ulazak na Maltu.

- Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom. Putnike je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.

- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

- Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Republiku Maltu. Putnici koji imaju strani pasoš, u

obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Republike Malte.

- Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3,5 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Putno zdravstveno osiguranje je obavezno. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik

nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici. 

- Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.

- Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, poletanje - sletanje aviona kod letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima i ako je npr. obezbeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka” van ili u smeštajnom objektu, smatra se da je Ugovor u celosti izvršen.

- Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobus, minibus, taxi vozilo). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na pojedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion.

- Mere fizičke i socijalne distance će biti primenjene na svim destinacijama u svim segmentima tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika (porodice, osobe koje putuju zajedno) zadrže rastojanje od najmanje 2 m.

- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 7 dana pre puta.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20) najkasnije 7 dana pre otpočinjenja putovanja. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

- Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.

- Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Deca 0-1,99 godine nemaju zasebno mesto u avionu.

- Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.

- Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u jesenjoj i zimskoj sezoni mogu biti otežani. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane lokalnog partnera Organizatora putovanja na Malti na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

- Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.

- Prilikom transfera do smeštajnih objekata je obavezno nošenje zaštitinih maskih i poštovanja svih epidemioloških mera koje donose nadležni organi Republike Malte. Smeštajni objekti koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog smeštajnog objekta, već na najbližem mogućem mestu. Postoji mogućnost organizovanja individualnog transfera na zahtev uz doplatu.

- U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.

- Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.

- Svi opisi objekata iz ponude KonTiki Travel-a su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za zimu 2022. i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

- Određeni hoteli mogu tražiti depozit na recepciji (kreditna kartica).

- Specijalni zahtevi (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

- Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.

- Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja

na rasklapanje.

- U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela. Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

- Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaji izleta mogu biti podložni izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe

ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja.

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP DOO.

- BIG BLUE GROUP doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

Na letu Lufthansa dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.

Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika. Krajnji rok za prijavu je 10. novembar ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 20 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O. Cenovnik br.6 važi od 15.12.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga