Lisabon Nova Godina 2024 Avionom
TopTravel » Nova Godina 2024  » Lisabon Nova Godina 2024 Avionom
COVER LISBON NG

LISABON

DOČEK NOVE 2024. GODINE

30.12.2023. - 02.01.2024.

4 dana / 3 noćenja / avionom

NOVOGODIŠNJA ZABAVA NA DRUGAČIJI NAČIN

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, BEOGRAD – LISABON
Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 10:15 časova. Poletanje za Lisabon u 13:15 časova (let JU490). Sletanje u Lisabon u 16:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.


2.DAN, LISABON

Doručak. Odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Sintru i Kabo da Roka. Sintra je elegantni gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate u kojoj se nalaze bogato ukrašene odaje u kojima se još uvek mogu videti originalni mavarski duborezi i gde se čuvaju neki od najlepših primeraka azuležosa. Nacionalna palata u Sintri, koju ćete posetiti tokom današnjeg razgledanja je 1995. godine uvrštena u UNESCO listu svetske kulturne baštine. Potom vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope koji predstavlja jednu od nezaobilaznih turističkih atrakcija pri obilasku Portugala. Uživanje u pogledu na Atlantik kome nema kraja. Povratak za Lisabon pokraj Eštorila u kojem se nalazi poznati Casino i njegovi lepi vrtovi. Po dolasku u Lisabon panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao 1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i kula Belem. Slobodno veče. Individulani doček Nove godine. Noćenje.


3.DAN, LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.


4.DAN, LISABON – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 17:10 časova (let JU 493). Sletanje u Beograd u 22:00 časova. Kraj programa.

CENOVNIK LISABON 2024 NG

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Doplata za 1/1 sobu 190 € (NA UPIT).


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd,

- transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,

- smeštaj u hotelu sa 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

- panoramsko razgledanje Lisabona,

- usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji,

- troškovi organizacije putovanja,

- avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 75 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji),

- gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 6 evra),

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

- individualni troškovi putnika.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:
- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama NLB Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata.

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši u Lisabonu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.                                                                                                                                                                                          

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (poludnevni izlet, oko 5 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Cena izleta: 55 evra

Fado veče: U cenu je uključen prevoz, večera i piće, uz zvuke fado muzike.

Cena izleta: 70 evra

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:

VIP EXECUTIVE PICOAS HOTEL 4*

Lokacija: Hotel se nalazi u srcu Lisabona i omogućava gostima da stignu do aerodroma za 15 minuta, a do istorijskog centra za 5 minuta. Na samo 2 minuta hoda od hotela nalazi se metro stanica Picoas, a na 4 minuta Parque metro stanica. U blizini se nalazi čuvena robna kuća El Corte Ingles.

Sobe: Hotel ima 131 sobu. Standardne sobe (max 2 osobe, 20 m², francuski ležaj ili dva odvojena kreveta) sadrže klima-uređaj, besplatan Wi-Fi, kablovsku televiziju, sef, radni sto i stolicu, mini bar i telefon. Svaka soba ima kupatilo, koje sadrži i kadu i tuš, kao i fen za kosu i besplatne toaletne potrepštine.

Hotelski sadržaj:

Hotel ima 24-časovnu recepciju, bezbedno skladište za prtljag gostiju, salu za sastanke, usluge pranja veša i hemijskog čišćenja, besplatan bežični internet koji je dostupan u svim delovima hotela, uključujući i sobe. Način služenja obroka:

Doručak je na bazi švedskog stola i služi se u periodu od 07:00 do 11:00 časova u restoranu na 5. spratu.

Kontakt: https://www.vippicoashotel.com/en/

 

VAŽNE NAPOMENE:
- Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.

- Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

- Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio- kompanije.

- Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.

 

OPŠTE NAPOMENE:

- Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo. - Big Blue Group doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Program br. 1 važi od 20.09.2023.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga