izlet Temišvar TOP PONUDA
TopTravel » izlet Temišvar TOP PONUDA

TEMIŠVAR

JEDNODNEVNI IZLET

TERMINI: 11.11. / 10.12.

 

Temišvar je najveći grad Banata. Leži na reci Begej i sedište je županije Tamiš. Četvrti je grad po veličini u Rumuniji. Poznat je i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Grad se naziva i “Malim Bečom”, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentom podseća na stari deo Beča.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa iz Sremske Mitrovice sa parkinga kod sportskog centra “Pinki” u 05:00h, polazak iz Novog Sada, sa parkinga ispred autobuske stanice ATP “VOJVODINA” u 06:00 h. Vožnja preko Zrenjanina do graničnog prelaza Srpska Crnja. Nastavak putovanja do TEMIŠVARA. Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada:Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj Sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredan ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada; Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, građena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja je arh. László Székely) i nekadašnji dvorac Hunjadi Janoša. Odlazak u tržni centar “Julius mall”. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Novi Sad i Sremsku Mitrovicu u večernjim časovima. Putovanje preko Srpske Crnje i Zrenjanina. Povratak u Novi Sad i Sremsku Mitrovicu u kasnim večernjim satima.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak iz Sremske Mitrovice                   2.000,00 dinara

Polazak iz Rume                                         1.900,00 dinara

Polazak iz Novog Sada                               1.650,00 dinara

Polazak iz Zrenjanina                                 1.350,00 dinara

 

Cena za decu do 10 god iznosi 1.450,00 din

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- prevoz turističkim autobusom sa klimom,

- audio i video opremom,

- razgledanja prema programu,

- usluge vodiča i organizacioni troškovi

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje,

- ulaznice za muzeje,

- individualni troškovi i sve usluge koje nisu navedene.

 

VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U RUMUNIJU:  mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/rumunija 

MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 45 PLATIVIH PUTNIKA

Organizator putovanja Evropa Turs d.o.o. zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 45 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put. Cenovnik broj 1, od 01.09.2022. Broj programa 041/2022

Napomena: U skladu sa ZAKONOM O TURIZMU, jednodnevni izleti ne podležu zaštiti vezanoj za garancije putovanja.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga