Prag autobusom 20.12. predbožićna avantura 2023 Top Ponuda
TopTravel » TOP PONUDA  » Prag autobusom 20.12. predbožićna avantura 2023 Top Ponuda

PRAG

fakultativno: DREZDEN, KARLOVE VARI, KRSTARENJE VLTAVOM

20.12. - 25.12.2023.

6 dana / 3 noćenja / autobusom

PREDBOŽIĆNA AVANTURA U PRAGU

PRAG - GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9 - om veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, sa jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a! 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga Muzeja 25. maj-Kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.


2.DAN, PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskanska, Martinicki, nadbiskupska, stub kuge. Poseta praškom dvorcu (rezidencija češkog predsednika), zatim katedrali Svetog Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike Svetog Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

3.DAN, PRAG – DREZDEN - PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

 

4. DAN, PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. DAN, PRAG

Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.


6. DAN, BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENOVNIK PRAG 2024 PREDBOZICNI

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA - DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA (naplatna rampa) I SMEDEREVA (Jerina)- DOPLATA 15€;

U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: polazak - Sentandrejski put (podložno promeni)

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,

- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (sobe na upit)

- doplata za 1/1 sobu 60 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- gradsku turističku taxu,

- prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV ),

- smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga,

- usluge turističkog vodiča /pratioca grupe tokom putovanja,

- agencijske usluge.


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- individualne troškove,

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- fakultativne izlete.

- Gradsku komunalnu taksu u Pragu za hotele sa 3*, koja iznosi 2 eura po osobi / po noći ( deca do 18 godina ne placaju) na recepciji hotela. (podložno promeni)

 

NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.10.2022.godine.

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;

4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

5) kreditnim karticama ALPHA BANKE (Alpha premium kreditne kartice) na 12 mesečnih rata bez kamate;

6) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

FAKULTATIVNI IZLETI (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

- Karlove Vari - 30 € odrasli / 20 € deca,

- Poseta Drezdenu – 35 € odrasli / 25 € deca,

- Vožnja brodom po Vltavi - 15 € odrasli / 10 € deca

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Rezidence Emmy 4*- nalazi se na 11km od centra grada. Sve sobe sadrže TWC, fen, SATTV, mini frižider, WiFi. Više o hotelu na https://www.rezidenceemmy.com/cs/,

Hotel Globus 3* - nalazi se u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje.

Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon. Više o hotelu na: http://www.hotel-globus.cz/en/

 

Hotel Amedia Express Praha 3* - Nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom. Hotel ima

aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj

manjih dimenzija – isključivo na upit).

Više o hotelu na: amediahotels.com/de/tschechien/prag/

 

Hotel Abito 3* se nalazi na 10ak km od centra. Sa autobuske stanice, koja se nalazi ispred hotela, do centra se stiže za 20ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, LCDTV, mini frižider. Više o hotelu na http://www.hotelabito.cz

 

Hotel City Central 3*

Hotel Citi Central Aureli je idealna polazna tačka bez obzira da li idete u majku gradova stotinjak u poslovne svrhe ili na odmor. Nalazi se u samom centru Praga, na pješačkoj udaljenosti od istorijskog Starog grada i samo pet minuta od Vaclavskog trga. Prodavnice, restorani, barovi i znamenitosti su vam bukvalno na dohvat ruke. Nakon dana provedenog u obilasku istorijskih mesta, muzeja i odličnih restorana, dobrodošli ste da odsednete u jednoj od 91 udobne, prostrane i tihe sobe sa udobnim krevetima, gde možete povratiti snagu i zadovoljiti sve svoje potrebe. Hotel je lako dostupan: podzemna i tramvajska stanica IP Pavlova nalaze se nekoliko metara od zgrade. https://www.city-central.cz/cs/, Sokolska 21, Prag 2

 

Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

 

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 

Cenovnik br. 15 od 15.11.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencija Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 01.12.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga