Borovec
TopTravel » Borovec

BOROVEC

Borovec je jedan od najpoznatijih i najstarijih skijaških centara u Bugarskoj. Smešten je u gustoj borovoj šumi, na nadmorskoj visini od 1350m, na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu-Mousala (2925m). Od Beograda je udaljen 473km, a od glavnog grada Bugarske-Sofije 73km.
Zimski centar osnovan krajem XIX veka kao lovni rezervat bugarskih careva, danas, Borovec predstavlja savremeni ski centar sa mnogobrojnim hotelima, restoranima, mestima za razonodu, vrhunskim ski stazama ...
Borovec obiluje sadržajima i mogućnostima za brojne zimske sportove, između ostalog skijanje, snowboard, cross country, biathlon, skokovi, i kao takav ponosi se podatkom da je čak dva puta bio domaćin svetskog kupa u alpskom skijanju.
Osim sjajnih mogućnosti za celodnevno uživanje u zimskim sportovima, Borovec ima bogatu ponudu: mnoštvo barova, kafea i noćnih klubova koji su otvoreni tokom čitavog dana, odnosno noći, nudeći nezaboravnu zabavu uz domaću i internacionalnu muziku. Za ljubitelje dobre hrane, pića i žive muzike, u ponudi su tradicionalne bugarske taverne, tzv. Mehane, gde se može uživati u specijalitetima bugarske kuhinje i bugarskom crvenom vinu.
Borovec ima ukupnu mrežu od 40 km staza, najduža staza je duga 6 km. 7 staza su plave - za početnike, 15 staza crvene - srednje težine i 2 staze su crne -  za napredno skijanje. Na raspolaganju su 15 staza od kojih su tri opremljene topovima za veštački sneg.  Dve staze su opremljene za noćno skijanje sa audio ozvučenjem. Ski staze su prilagođene svima, kako početnicima tako i onim najiskusnijim.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga