Pamporovo
TopTravel » Pamporovo

PAMPOROVO

Pamporovo je popularno skijalište u pokrajini Smoljan, južnoj Bugarskoj. To je jedno od najpoznatijih i najjužnijih skijališta u Jugoistočnoj Evropi. Okruženo je prelepom borovom šumom koja daje samom pejzažu idilični izgled. Ovaj ski centar je popularan kako među skijašima i snouborderima, tako i među turistima koji žele da provedu ovde miran, porodični odmor. U samom centru Pamporova nalaze se hoteli i barovi.
Naselje se nalazi na ograncima Južnih Rodopa, na visini od 1620 metara nadmorske visine.  Najviši vrh je Snežanka na 1928 metara nadmorske visine, nalazi se samo nekoliko stotina metara iznad centra mesta. Pamporovo je udaljeno 260 km od Sofije, 85 km južno od Plovdiva, 15 km severno od Smoljana i 10 km južmno od Čepelara.
Klima je blaga sa, sa jakim mediteranskim uticajem. Prosečna temperatura vazduha tokom godine je 8,5°C, a tokom januara 3°C, što omogućava da debljina snežnog pokrivača bude 140 – 150 cm. Zime u Pamporovu su blage, imaju oko 150 dana snežnog pokrivača tokom godine što omogućava dugu ski sezonu u samom naselju. Pamporovo, takođe, ima dosta sunčanih dana tokom godine.
Postoji 37 km ski staza za alpske sportske discipline različitih težina, devet ski garderoba sa opremom svetski poznatih proizvođača. Staze će biti opremljene, novom opremom za sezonu 2009–2010. Novi sistem za snabdevanje staza veštačkim snegom sa 150 topova za sneg je uspešno instaliran ove sezone.
Sistem žičare čine: 1 šestosed, 2 četvoroseda, 1 trosed,1 dvosed, 1 jednosed, 4 sidra ili tanjirače, 3 bebi ski lifta.
Half pipe staza: Dugačka 110m, Široka 14m,  Nagib 17º .
Sistem koji servisira ski staze Pamporova ima protok od 11.600 skijaša na sat.
U Pamporovu su uređene staze za nordijsko skijanje dužine 4, 16 i 18 km, ukupno 38 km.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga