Bansko
TopTravel » Bansko

BANSKO

Od malog živopisnog mesta sa odličnim stazama i nekoliko nižerazrednih hotela, Bansko se je za samo deset godina dospelo na listu evropskih mondenskih skijališta.
Sada poseduje više od 120 objekata različitih kategorija za smeštaj turista, 65 kilometara staza za skijanje, od kojih najduža ima 16 kilmetara i kreće sa vrha od 2.917 metara nadmorske visine. Savremena gondola i četvorosedi omogućavaju skijanje i vožnju snouborda i početnicima i profesionalcima.
Osim toga, posetiocima Banskog su na raspolaganju golf i teniski tereni, kockarnice, staze za planinarenje, jahanje konja, fitnes i spa centri, gastronomski specijaliteti u autentičnim mehanama...
I sve to za samo tri sata vožnje automobilom od granice sa Srbijom.
Bansko je spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestiŽniji skijaški centar u istočnoj Evropi.
Tražeći pravu alternativu za Alpe, ovde ćete naći staze za sve ukuse: od blago kosih za početnike do strmih, ponegde gotovo vertikalnih padina, za one koji dobro skijaju. Turisti se odlučuju za Bansko i zato što je ovde najduža skijaška sezona u Bugarskoj, od decembra do maja, obilne snežne padavine i postojan snežni pokrivač.
Produžetku skijaške sezone doprinose i snežni topovi, koji uz pomoć nove tehnologije mogu da održavaju staze i na temperaturi do +5C. Početna stanica gondole nalazi se nedaleko od hotela „Stražite“, oko 2,5 km od centra grada. Od svakog hotela idu minibusevi do gondole koja izvlači na skijalište. Za manje od 20 minuta popećete se njom do ski centra, koji se nalazi na približno 12 km od grada. Oni koji žele da se spuste do samog grada na skijama ili snowbordu, mogu da probaju jedinstvenu ski stazu, dugu 16 km, koja prolazi kroz šumu i odgovara svim skijašima.
Dvanaest savremenih ratraka pažljivo sređuju sve planinske padine, garantujući maksimalno zadovoljstvo pri skijanju i veliki izbor staza. Približno 80% njih koristi snežne topove. I veoma bitno, ovde nema dugih redova kod ski liftova.

 

U ski centru  Bansko većina hotela nudi besplatno korišćenje bazena, fitnes-a, saune, ski garderobu, a mali, porodični hoteli ostavljaju tople uspomene na lokalnu srdačnost i gostoprimstvo.
Posetiocima Banskog su na raspolaganju golf i teniski tereni, kockarnice, staze za planinarenje, jahanje konja, fitnes i spa centri, gastronomski specijaliteti u autentičnim mehanama...

I sve to za samo tri sata vožnje automobilom od granice sa Srbijom.

Dobro je u Banskom što je vreme provedeno na skijama veće nego vreme provedeno u vožnji žičarama. Takođe, dobro je što se staze ukrštaju, što su široke i dobro održavane. Čak i osrednji skijaši mogu uz malo truda da savladaju prilično tvrde staze. Zgodno je da vam je sunce za leđima kada se spuštate niz staze, a pri vožnji savremenom i tihom „Doppelmeyr“ žičarom možete lepo da pocrnite. Sve staze se dan i noć tabaju, sve su ravne, a gde se pojavi led na stazi, odmah startuju vodeni topovi i ratrak pegla stazu. Snowboard park je na padini na vrhu planine, ima par funboxovai rail, a ima i jumpova za big air. Off staza nema u izobilju. Sa vrha Todorke na jugoistočnoj strani se spušta prikladna padina sa koje se izlazi na Platoto.
Pohvalno je da ima dovoljan broja WC kabina pored staza, kao i sasvim pristojna i ne mnogo skupa ponuda toplih napitaka i hrane

Ski pass i opremu možete uzeti preko agencije po istoj ili sličnoj ceni kao na licu mesta, ali je bolje uzeti preko agencije jer vam u hotelu gde ste odseli uruče ski pass na ruke, a u protivnom čekate i po jedan sat na red (pogotovu vikendom zbog veće gužve


AUTOBUSKI PREVOZ: Organizovani polasci iz Beograda, Novog Sada i Niša (8 dana / 7 noćenja).
DATUMI SMENA: 18. 25. decembar, 01. 08. 15. 22.  29. januar, 05. 12. 19. 26. februar, 05. mart (polasci dan ranije u odnosu na navedene datume).

Cena povratne karte iz Beograda 50€, iz Niša 40€, jedan smer iz Beograda 30€, iz Niša 25€ po osobi

Doplata za polazak iz Novog Sada 15€ po osobi (min 4 osobe za realizaciju transfera).

Doplata za određeno mesto u autobusu iznosi 1.000 din.Ograničenje za prtljag je jedna putna torba + ski oprema po osobi.

Postoji mogućnost spajanja na prevozu za skijalište Borovec sa putnicima za skijalište Bansko.oji u Bugarskoj još uvek mogu naći relativno jeftin zimski odmor.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga