Pariz Roland Garros
TopTravel » Evropski gradovi » Francuska  » Pariz Roland Garros

PARIZ

U VREME TURNIRA ROLAND GARROS

06.06. - 10.06.2024

5 dana / 4 noćenja / AVIONOM

Pariz kao glavni i najveći grad Francuske je najposećenija turistička destinacija na svetu. Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici, kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO. Ovaj megapolis, sa oko 2,2 miliona stanovnika nazivaju i “grad svetlosti”. Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, Luvr, Mulen ruž, Katedrala Notr Dam, Jelisejska polja i Monmartr samo su neki od simbola francuske prestonice…Roland Garros ili Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, spada u seriju „Grand Slam” turnira. Ime je dobio po slavnom francuskom pilotu iz Prvog svetskog rata Rolanu Garosu. Po tradiciji održava se poslednje nedelje maja i prve nedelje juna i igra se na crvenoj šljaci.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – PARIZ

Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” 2 sata i 30 minuta pre poletanja aviona. Poletanje za Pariz u 06:45 časova (Let JU240). Sletanje u Pariz na aerodrom “Šarl de Gol” u 09:20 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, Katedrala Notr-Dam. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativno krstarenje Senom. Noćenje.

 

2.DAN, PARIZ

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje ili individualni odlazak na teniski turnir - polufinale u muškoj kategoriji, sopstvenim prevozom. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.DAN, PARIZ

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja (Luvr, Versaj, pešačka tura...). Noćenje.

 

4. DAN, PARIZ

Doručak. Slobodno prepodne za individualna razgledanja. Individualni odlazak na teniski turnir – finale u muškoj kategoriji, sopstvenim prevozom. Noćenje

 

5. DAN, PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU243). Sletanje u Beograd u 22:45 časova. Kraj programa.

pariz roland garos cenovnik 2024

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

 

- Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*, na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge predstavnika na srpskom jeziku na destinaciji i troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja. Konačan iznos avio- taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 7dana pre započinjanja putovanja.

 

U cenu aranžmana nije uračunato: obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 5,00 evra (podložna promeni) po danu i po osobi,fakultativni izleti, ulaznice za turnir (mogućnost posredovanja agencije u obezbeđivanju ulaznica), putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva i lečenje Covida.


Ulaznice - FRENCH TENNIS OPEN POLUFINALE

07/06/2024 Category 3: Philippe Chatrier Court od 879 evra.

FINALE

09/06/2024 Category 3: Philippe Chatrier Court od 1155 evra.

 

VAŽNA NAPOMENA: Molimo putnike da obrate pažnju da turnir ima svog službenog agenta koji prodaje karte (na zvaničnom sajtu turnira postoje sve neophodne informacije o načinu on – line kupovine ulaznica za mečeve). Karte kupljene preko posrednika, takozvanih brokera, imaju jednu specifičnost a to je, na odštampanim kartama imaju unet niži iznos cene karte, od cene koju ste platili brokeru. Putnici koji su predhodnih godina putovali u našem aranžmanu na sve Masters turnire, nalazili su karte na licu mesta po povoljnijim cenama, ali uz rizik da li će biti karata u prodaji u momentu njihovog dolaska. Iz navedenih razloga reklamacije na cenu karte NEĆE biti razmatrane i ne postoji mogućnost refundacije.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

VERSAJ: Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine, kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. Povratak u Pariz. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča, kao i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku. Cena izleta za odrasle je 75 evra, za decu do 18 godina je 60 evra.

KRSTARNJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 20 evra.

 

PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza: Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20. Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 40 evra.

 

LUVR: Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600 m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze...Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta za odrasle je 70 evra, za decu do 18 godina je 55 evra.


SMEŠTAJ:

HOTEL NOVOTEL PARIS LA DEFENSE ESPLENADE 4*

https://all.accor.com/hotel/0747/index.en.shtml ili sličan

Hotel je smešten je u srcu četvrti La Defans, najveće poslovne četvrti u Evropi. Iz hotela se pruža pogled na reku Senu i na Ajfelovu kulu. Svaka soba (površine je cca 25m2, max 2 osobe, francuski krevet ili dva singl kreveta) ima kupatilo (tuš), klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, pristup wifi internetu, fen za kosu. Doručak je kontinentalni i služi se po principu samoposluživanja. Hotel raspolaže sa 280 soba, ima restoran, bar, fitnes centar, room servis, parking. Udaljen je 1.5km od tržnog centra Les 4 Temps, 3.5km od Trijumfalne kapije, 4km od Jelisejskih polja, 3km od Kongresne palate. U blizini hotela nalazi se metro stanica Esplanade de la Defense (Metro linija br.1, sa kojom se direktno može prevesti do skoro svih najznačajnijih atrakcija Pariza).

 

VAŽNE NAPOMENE:

- Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.

- Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

- Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

- Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

- Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno međunarodno putno osiguranje.

 

OPŠTE NAPOMENE:

- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja

- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine

8kg.

- Po ovom programu putovanja ugovaraju se posebni uslovi otkaza putovanja:

-Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 100 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,

-50% ako se putovanje otkaže od 89 do 45 dana pre početka putovanja,

-75% ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja,


USLOVI PLAĆANJA:

- Organizator može da poveća ugovorenu cenu  iz ugovora  o organizovanju putovanja ako je  to pravo

ugovoreno i ako je ugovoreno da putnik ima pravo na umanjenje cene.

- Organizator može da poveća cenu, odnosno putnik može da umanji cenu, u slučaju promene: 1) cene prevoza putnika do koje je došlo usled promene cene goriva ili drugih izvora energije; 2) postojećih taksi ili uvođenja novih taksi, uključujući boravišne takse, avio-takse ili takse za ukrcavanje ili iskrcavanje u lukama i na aerodromima; 3) deviznog kursa koji se odnosi na turističko putovanje. Ako je povećanje cene veće od 8% ukupne cene turističkog putovanja, organizator ne može jednostrano da promeni cenu. putnici.

-Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČINI PLAĆANJA:

-Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre

polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama NLB Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj

zabrani sa BIG BLUE GROUP).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000005, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

Cenovnik br. 1 važi od 24.01.2024. godine.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Big Blue Group (OUP).

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga