Istanbul Prvi Maj Avionom
TopTravel » Evropski gradovi » Turska » Istanbul 2024  » Istanbul Prvi Maj Avionom

ISTANBUL  PRVI MAJ

5 dana / 4 noćenja, avionom

01.05. - 05.05.2024. / 02.05. - 06.05.2024.

POĐITE SA NAMA U VELIČANSTVENI ISTANBUL

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu.

Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, BEOGRAD – ISTANBUL

Individualno prijavljivanje i predaja prtljaga na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja na šalteru Air Serbia. Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča, a po završetku krstarenja odlazak na Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Sulejmanija Džamija, Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija. Mogućnost individualne posete Topkapi palate. Slobodno popodne. Noćenje.

 

4. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: tursko veče - u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa muzičko-zabavnim programom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

 

5. DAN, ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodano vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera za aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona po redu letenja. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“. Kraj programa.

istanbul avio prvi maj

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA MAKSIMUM 6 OSOBA PO POLASKU

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€ u 1/2+1 sobi (NA UPIT),

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€ (NA UPIT),

- doplata za 1/1 sobu 120 € (NA UPIT).

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia),

- aerodromske takse 49€ (u trenutku objavljivanja programa, podložne su promeni),

- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,

- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2 +1,

- usluge lokalnih vodiča,

- troškovi organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- fakultativne programe,

- međunarodno zdravstveno osiguranje

 

NAPOMENA: redosled fakultativnih izleta može biti promenjen na licu mesta.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- Znamentitosti Istanbula: Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, Sulejmanija džamija - 20€, cena ulaznice za idividualnu posetu Topkapi palate 20€;

- Vaseljenska patrijaršija, gvozdena bugarska crkva svetog Stefana, kvarta Balat, krstarenje Bosforom, Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal - 35€;

- Tursko veče na brodu (večera, neograničeno piće, muzičko-zabavni program) - 45€.

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Ukoliko se prijavi manji broj putnika izleti se mogu realizovati uz korekciju cena.

 

NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;

4) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.


SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNIM:

Hotel DELTA 3*

Hotel se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.

Novi aerodrom je udaljen oko 34 km, a aerodrom Sebiha Gokcen na oko 33 km. Nudi uslugu noćenje sa doručkom (švedski sto). Wi-Fi internet na recepciji.

Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj).

Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Više o hotelu na https://www.deltahotelistanbul.com/

 

Hotel GRAND ANT 3*

Hotel se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.

Uslugu noćenje sa doručkom (švedski sto). Wi-Fi internet u javnim prostorijama.

Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj). Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Više o hotelu na https://www.anthotel.com/en

 

Hotel KLAS 4*

Hotel se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.

Uslugu noćenje sa doručkom (švedski sto). Wi-Fi internet u javnim prostorijama. Gosti besplatno mogu da koriste sezonski bazen na krovu i saunu. Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj). Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Više o hotelu na https://www.klashotel.com.tr/

 

NAPOMENA:

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u program.

Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi.

 

Cenovnik br. 3 od 11.3.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP222/2021 kategorija A od 16.12.2023

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga