Tasos 2024
TopTravel » Leto 2024 » Grčka Leto 2024 » Grčka Apartmani Leto 2024  » Tasos 2024

TASOS

ČUDESNO OSTRVO

Tasos predstavlja najsevernije ostrvo grčkog erhipelaga u Egejskom moru. Ostrvo, gotovo kružnog oblika, čine brdoviti predeli prekiveni gustom četinarskom šumom te se zato Tasos neretko naziva plutajućom šumom.  Poseta ovom ostrvu omogućava uživanje u prozirnoj čistoj vodi, bujnoj vegetaciji, divnoj prirodi i pejzažima. Ugođaj će biti potpun uz degustaciju grčkih vina i tradicionalnih specijaliteta na bazi sira i maslonovog ulja. Istočna i zapadna obala su uglavnom stenovite, dok severnu i južnu obalu čine peščane plaže od kojih su mnoge nosioci evropske plave zastavice ua čistoću. Neke plaže su opremljenje pratećim sadržajima za vodene sportove kao i suncobranima i ležaljkama, dok su neke netaknute. Tasos je poznat i po brojnim pešačkim planinarskim stazama koje vode do tradicionalnih sela, pećina i klisura koje ga krase. Takođe ima raznolik kulturni život i arheološka blaga, poput arheološkog nalazišta Aliki, drevne Agore, Herkulovog hrama, manastira svetog Arhangela Mihaila, manastira svetog Pantelejmona. Oblizak ovih mesta će Vam omogućiti da što bolje upoznate ostrvo, upotpunite svoj odmor i učiniti što zanimljivijim.

Najveći ostrvski grad, a ujedno i glavni je Tasos (Limenas). Naziv Tasos nosi od antičnog perioda dok je noviji naziv Limenas dobio u 19. veku kada je obnovljen. Nalazi se na severu ostvra i s obzirom da je lučki grad, hidrogliserom je povezan sa lukom Kavala (jugoistočna obala Grčke) i trajektom sa mestom Keramoti.

Skala Prinos je turističko mesto i luka na severozapadnoj obali ostrva koje se lepim plažama i šetalištem uz obalu mora sa nemalim brojem taverni i restorana. Od grada Tasosa je udaljen oko 20km.

Limenarija je drugi po veličini grad i nalazi se na jugu ostrva, 3km od mesta Potos. Limenariju krase dve lepo uređene peščano-šljunkvito-kamenite plaže sa barovima, ležaljkama i suncobranima kao i šetalište pored mora. Grad je odlična polazna tačka za obilazak okolnih plaža poput plaže Pefkati (oko 2,5km), Tripiti (oko 3,5km) ili San Antonio (oko 5km).

Potos, nekadašnje ribarsko selo, a danas turističko mesto na južnoj obali Tasosa. Od glavnog grada Tasosa udaljeno je oko 43km, od luke Skala Prinos oko 28km, a od Limenarije 3km.

Mediteranska klima i način života kao i gostoljubivi domaćini učiniće da se osećate kao kod kuće i uživate u svemu što ovo ostrvo može da pruži.

Na sajtu se nalazi samo deo ponude za Tasos, za širu ponudu kontaktirati agenciju (0692217373)

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga