Valensija 2024 Prvi maj i uskrs
TopTravel » Evropski gradovi » Španija » Valensija  » Valensija 2024 Prvi maj i uskrs

VALENSIJA 2024

KALATRAVIN GRAD UMETNOSTI I NAUKE - GANDIJA, ŠATIVA I ALBUFERA, NACIONALNI PARK - BENIDORM I ALIKANTE

02.05. – 05.05.2024.

4 dana / 3 noćenja / avionom

TOPLI USKRS NA ISTOKU ŠPANIJE

Valensija je treći španski grad po veličini, važnosti i broju stanovnika, i jedan je od najvećih industrijskih centara zemlje. Glavni je grad pokrajine Valensija i nalazi se na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Grad inovacija koga neprestano porede sa Madridom i Barselonom, transformisao je isušeno rečno korito reke Turije na kojoj se nalazi u zeleni prsten koji okružuje grad a mostovi stari i po nekoliko vekova ostali su da krase brojne parkove. Ipak, brojne futurističke građevine čuvenog arhitekte Santijaga Kalatrave predstavljaju kontrast staroj gradskoj četvrti ali predstavljaju i zaštitni znak ovog grada, kao i paelja, sad već popularno jelo koje je nastalo baš ovde.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, BEOGRAD – VALENSIJA

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 03.45h. Poletanje za Valensiju u 06.20h (let JU590). Dolazak u Valensiju u 09.10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: istorijski centar grada, isušeno korito reke Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de Kvart, nastavak ka katedrali, korida, zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje zlatno doba. Katedrala je primer mediteranske gotike,zbog čega je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN, VALENSIJA

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.

 

3. DAN, VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

 

4. DAN, VALENSIJA – BEOGRAD

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Gandiju, Šativu i Nacionalni park Albufera. Odlazak autobusom do Gandije, mesta na delu morske obale koja je poznata pod nazivom Kosta del Azahar I koja se nalazi oko 65 km južno od Valensije. Ovo je bio važan kulturni I komercijalni centra u 15. I 16 veku, poznat i po porodici Bordžija. Danas je ovo jedan od najvećih priobalnih gradova i značajan turistički centar. Nastavak putovanja do Šative, grada na obali reke Albaida, u kome su Arapi u 12. veku proizvodili papir, te je grad postao kulturni i obrazovni centra regije. Grad se nalazi u podnožju brda na kome se nalazi zamak.

Nastavak putovanja do Nacionalnog parka Albufera, slatkovodnog jezera i ušća u zaliv. Prirodni biodiverzitet ovog rezervata omogućava raznolikost flore i faune u toku cele godine. Povratak u Valensiju. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.40h (let JU593). Dolazak u Beograd u 23.20h. Kraj programa.

VALENSIJA USKRS PRVI MAJ 2024 CENOVNIK

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU JE 180 EVRA.

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

- avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama organizatora putovanja ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata)

- smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 noćenja sa doručkom),

- transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu,

- panoramsko razgledanje grada,

- usluge vodiča i

- troškovi organizovanja putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

- fakultativni izleti,

- ulaznice na lokalitetima i posete,

- međunarodno zdravstveno putno osiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i ulaznica za Okeanarijum.

- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Benidorm i Alikante”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom.

- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 80 evra. U cenu je uključen autobuski prevoz, ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park Albufera.

 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.


OPIS SMEŠTAJA:

- Hotel Rey Don Jaime ****, Av. de les Balears, 2, 46023 València, Valencia, Spain

Hotel Rey Don Jaime nalazi se nasuprot lepog vrta pored reke Turije i Palate muzike u Valensiji. Objekat poseduje terasu na krovu sa bazenom i besplatan WiFi u svim prostorijama. Smešten je u impresivnoj zgradi sa 14 spratova i nudi sobe sa klima-uređajem, grejanjem I TV-om sa satelitskim kanalima dostupnim uz doplatu. Grad umetnosti i nauke udaljen je oko 15 minuta hoda od hotela. Obala Valensije I najbliže plaže nalaze se na 3,6 km. Lokalni autobus br. 19 staje na uglu i saobraća do centra grada i plaže. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

- Organizator putovnaja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

 

NAPOMENE:

- Minimalan broj putnika potreban za realizaciju ovog putovanja je 25.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

- U slučaju otkaza putovanja zbog nedovoljnog broja  prijavljenih putnika, organizator će obavestiti putnike o raskidu ugovora u sledećim uslovima: (1) 20 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju duže od šest dana; (2) sedam dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana; (3) 48 sati pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od dva dana.

 

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000054060 koja važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na email: office@triglav.rs. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Filip Travel-a.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga