Istanbul Bus 30.04. i 22.05. 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Turska » Istanbul 2024  » Istanbul Bus 30.04. i 22.05. 2024

ISTANBUL

6 DANA / 3 NOĆENJA, autobusom

30.04. - 05.05.2024. / 22.05. - 27.05.2024.

POSETOM ISTANBULA MOŽETE VIDETI JEDAN GRAD, A UZGRED I POSETITI DVA KONTINENTA

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, BEOGRAD

Polazak grupe iz Beograda u 17.00h (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska) sa parkinga ispred Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

 

2. DAN, ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem. Šetnja obuhvata pretežno ulicu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula.Upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog gradskog prevoza u Istanbulu. Od znamenitosti videće se Laleli džamija, zgrada državnog Univerziteta u Istanbulu, ostaci Teodosijeve trijumfalne kapije, Bajazitov trg i džamija,robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinan-pašino turbe, Konstantinov stub, nekadašnji antički Hipodrom(danas trg Sultanahmet), Plavu džamija,Aja Sofija (spolja). Šetnja se završava u prvom dvorištu Topkapi palate. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na vidikovac Pjer Loti, a posle vidikovca obilazak Ejupove džamije u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i turbe Mehmed paše Sokolovića. Nastavak ka outlet centru Venecija, koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme za šhoping. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče. Noćenje.

 

4. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na Trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne.

Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

 

5. DAN, ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju – centru azijskog dela grada. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

 

6. DAN, BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

istanbul bus cenovnik 2024

*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA – DOPLATA 20€ (minimum 2 putnika) ČAČKA - DOPLATA 25€ – U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA, ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD (putnici iz Novog Sada) ILI DO BATOČINE I NAZAD (putnici iz Čačka)

 

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€,

- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (na upit),

- doplata za 1/1 sobu 60€.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD),

- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom (švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- usluge pratioca grupe,

- usluge lokalnog vodiča,

- panoramsko razgledanje grada,

- troškovi organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- fakultativne programe,

- međunarodno zdravstveno osiguranje


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (PODLOŽNE SU PROMENI):

- Istorijska šetnja Carigradom – 15 €

- Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Ejup džamija, vidikovac Pjer Loti, Venecia outlet - 20€;

- Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim - 25€;

- Tursko veče na brodu - 45€;

- Tursko veče u restoranu Gar - 35€;

- Azijski deo Istanbula - 25€.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;

4) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Minimum za realizaciju putovanja je 65 putnika.

 

Smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim:

Hotel Delta 3* -

Hotel se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.

Novi aerodrom je udaljen oko 34 km, a aerodrom Sebiha Gokcen na oko 33 km. Nudi uslugu noćenje sa doručkom.(švedski sto). Wi-Fi internet na recepciji.

Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj).

Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Više o hotelu na https://www.deltahotelistanbul.com/

 

Hotel Fuar 3*-

Lokacija :hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula ,Aksaray-Fatih ,na oko 2 kilometra od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije . Tramvjska stanica Jusuf Paša udaljena je na 10 minuta hoda.Metro stanica Jenikapi je udaljena 250 m od hotela. Sadržaj hotela :hotel raspolaže restoranom, barom ,Wifi-om ,liftom .Smeštaj :jednostavno nameštene sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomocnim ležajem .Opremljene su kupatilom , fenomm za kosu ,klimom,telefonom ,Sattv--om. Usluga:noćenje sa doručkom ((doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto

Više informacija o hotelu na http://fuarhotel.com/


NAPOMENA:

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20€.

 

Cenovnik br. 7 od 01.04.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 16.12.2023.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga