Barselona 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Španija » Barselona  » Barselona 2024
Barselona Top Travel Agency (7)

BARSELONA 2024

4 dana / 3 noćenja, avionom

19.09. - 22.09.2024 / 17.10. - 20.10.2024 /

08.11. - 11.11.2024 / 12.12. - 15.12.2024

NEZABORAVNO PUTOVANJE U BARSELONU

BARSELONA – je glavni grad autonomne pokrajine Katalonije i istoimene provincije Barselona na severoistoku Španije. Nalazi se na obalama Mediterana na nekih 120 kilometara od Pirineja i granice sa Francuskom, u dolini koja je okružena morem na istoku, planinskim vencem Sijera de Koljserola na zapadu, na jugu rekom Ljobregat, a na severu rekom Besos. Prema poslednjem izveštaju španskog Zavoda za statistiku iz 2006. godine, sam grad Barselona broji 1.605.602 stanovnika. Barselona sa okolinom broji 3.161.081 stanovnika i ima površinu od 633 km². Barselona je jedan od glavnih evropskih ekonomskih centara, sa jednom od glavnih mediteranskih luka, a aerodrom u Barseloni je drugi po veličini u Španiji. Grad je takođe i bitna turistička destinacija i ima veoma bogato kulturno i istorijsko nasleđe, od kojih se posebno ističu arhitektonska dela Antonija Gaudija i Ljuisa Domeneka i Muntanera od kojih je UNESCO mnoga proglasio svetskom baštinom.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD - BARSELONA

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Barselonu je 06:30 (let JU 580, Air Serbia). Sletanje aviona u Barselonu je u 09:10 časova-lokalno vreme. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, brdo Monžuik - vidikovac, Olimpijski stadion, trg Plaza Espana, Gran via, avenija Paseo de Gracia, Casa Batllo, Casa Mila (La Pedrera), Sagrada Familija. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2.DAN, BARSELONA

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet 3 Parka: TIBIDABO, PARK SIUTADELA i PUEBLO ESPANJOL: odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Siutadela, poznatog po fontanama koje je radio Antonio Gaudi, a koji se prostire na 30 hektara u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Potom poseta etno sela Pueblo Espanjol, koje je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. U večernjim časovima fakultativni odlazak na flamenko veče. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.DAN, BARSELONA - GIRONA - FIGUERAS – BARSELONA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Girona i Figueras. Obilazak Girone, grada koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom, poznatog po najočuvanijoj jevrejskoj četvrti u Evropi. Šetnja starim jezgrom grada, slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa, rodnog mesta čuvenog slikara Salvadora Dalija, i poseta Teatru-muzeju Salvadora Dalija, koji je smešten u njegovoj porodičnoj kući, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.

 

4.DAN, BARSELONA - BEOGRAD

Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 20:40h (JU 585). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 23:10h. Kraj programa.

barselona cenovnik 2024

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA 6 OSOBA PO POLASKU

 

POPUSTI I DOPLATE:

- deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta (NA UPIT),

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€ (NA UPIT),

- doplata za 1/1 sobu 195 € / hotel Viladomat , doplata za 1/1 sobu 170 € / hotel Arya ( NA UPIT)

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- avio prevoz na relaciji Beograd – Barselona – Beograd (prevoznik Airserbia),

- aerodromske takse - 44 € (na dan objavljivanja programa - podložne promeni),

- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,

- smeštaj u hotelu sa 3* u centru Barselone, na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,

- agencijske usluge,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge lokalnih vodiča,

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- gradsku komunalnu taksu u Barseloni: Za hotele sa 3* -  2,10 € po noći po osobi (plaća se na recepciji),

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- fakultativne programe,

- individualne troškove.

 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

- 3 PARKA Tibi Dabo, Siutadela i Špansko selo – cena 70 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za etno selo Pueblo Espanjol

- Girona i Figueras – cena 75 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za Muzej

- Flamenko veče u poznatom restoranu „Tablao Cordobes“ - cena 55 € sa pićem.

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Barseloni.

 

MOGUĆI NAČINI PLACANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana,

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,

4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:

VILADOMAT 3*

Lokacija: Hotel Viladomat se nalazi na manje od 5 minuta hoda od stanice metroa Ospital Klinik. Do Trga Katalonija i čuvenog šetališta Las Ramblas u Barseloni stiže se pešice za oko 15 minuta.

Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om).

Smeštaj: Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, telefonom, sefom, SAT TV-om, WiFi.

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)

Više informacija o hotelu na http://ab-viladomat-barcelona.h-rez.com/index.htm

 

ARYA 3*

Lokacija: Hotel se nalazi u četvrti Sans-Monžuik u Barseloni, na 1,3 km od stadiona Kamp Nou, 2,4 km od Magične fontane na brdu Monžuik i 4 km od Monžuika.

Sadržaj: Hotel poseduje bazen na otvorenom i recepciju koja radi non-stop.

Smeštaj: Svaka hotelska soba sadrži radni sto i flat-screen TV.

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto).

Više informacija o hotelu na https://www.aryastadiumhotel.com/en/

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 18 putnika.

 

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...).

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik broj 2 od 12.3.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 18.03.2024.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga