Parga 2024
TopTravel » Leto 2024 » Grčka Leto 2024 » Grčka Apartmani Leto 2024  » Parga 2024

PARGA

SPOJ PRIRODNE LEPOTE I TRADICIJE ili NEVESTA EPIRA

Rodno mesto Ibrahim paše Pargalije, grad u zapadnom delu Grčke i najpoznatije letovalište u oblasti Epira. Nalazi se 50km od Igumenice i 68km od Preveze. Parga se nalazi nasuprot Krfa i njene obale zapljuskuje toplo Jonsko more. Ušuškana je u malom zalivu, okruženim brdima obraslim šumama i maslinjacima. Plaže Parge su peskovite, šljunkovite ili mešovite, a zapljuskuje ih kristalna voda. Krioneri (gradska plaža), Piso Krioneri i Valtos su najlepše peščane plaže u Pargi, a tu su i plaže u regionu Lihnos (4km od Parge) i Sarakiniko (12km od Parge) koje će upotpuniti uživanje. Simbol Parge je malo ostrvo Panagia posvećeno Devici Mariji, smešteno u sredini zaliva i udaljeno nekoliko desetina metara od gradske plaže te mnogi turisti doplivaju do njega. Na ostrvcetu se nalazi kapela posvećena Bogorodici, a svake godine u avgustu se ovde održava festival posvećen kapeli.

Preplitanje istočnih i zapadnih civilizacija i kultura, kao i istorija grada koja seže do antičnog perioda daju dodatnu notu šarma i mističnosti. Glavna karakteristika grada su raznobojne kuće izgrađene u obliku amfiteatra duž brdovitih padina iz kojih se pruža neverovatan pogled na morsko plavetnilo. Ulicama Parge su nanizani kafići, restorani i taverne te noćni život može biti podjednako zanimljiv kao i dnevne aktivnosti. Dobra lokacija pruža mogućnost izleta do obližnjih letovališta Sivote, Preveze i ostrva Paksosa, Antipaksosa, Lefkade i Krfa.

Parga je idealan izbor za miran porodični odmor, ali i za sve romantične duše koje žele da uživaju u zalascima sunca ispijajući grčko vino i degustirajući tradicionalne specijalitete grčke kuhinje.

Na sajtu se nalazi samo deo ponude za Pargu, za širu ponudu kontaktirati agenciju (0692217373)

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga