Tunis Leto 2024
TopTravel » Leto 2024  » Tunis Leto 2024

TUNIS

EGZOTIČNA ZEMLJA – SPOJ MEDITERANA I SAHARE

Oaza odmora i avanutre, magrebska država na severu afričkog kontinenta koja se graniči sa Libijom na jugoistoku i Alžirom na zapadu, a čiju istočnu i severnu obalu zapljuskuje Sredozemno more. Zemlja uzbudljivog kontrasta, hiljadugodišnje istorije i kulture, legendi i tradicije, zemlja koja svojom mistikom privlači turiste iz celog sveta. Veoma povoljna primorska klima, duge i zlatne peščane plaže i morsko plavetnilo su glavne karakteristike ove destinacije.

Tunis ima burnu i dugu istoriju, bio je cilj mnogih osvajača, kolevka kartaginske civilizacije i feničanska prestonica, mesto gde su se smenjivali uticaji Puna, Rimljana, Arapa, Turaka, evropskih i afričkih naroda, jedan od najrazvijenih delova islamskog sveta.

Turistima se pruža mogućnost obilaska brojnih znamenitosti poput ostataka drevne Kartagine, rimskog amfiteatra u El Džemu, muzeja Bardo sa kolekcijom rimskih mozaika, neobičnih kuća starosedelačkog naroda Berbera.

Prestonica Tunisa je grad Tunis koji karakteriše mističan i dinamičan spoj tradicionalnog i savremenog.

Sezona u Tunisu traje gotovo tokom cele godine te je turistima na rapolaganju nekoliko letovališta:

Hammamet – nekadašnje malo ribarsko mesto u istoimenom zalivu, nalazi su najzelenijem delu Tunisa i predstavlja mesto gde je počeo razvoj turizma u Tunisu. Karakteriše ga staro gradsko jezgro izgrađeno u stenama i najstariji hoteli sa raskošnim baštama. Ovaj deo je podeljen na dve truističke zone: Hammamet Nord i Yasmine Hammamet.

Yasmine Hammamet nalazi se na oko 10km od Hammameta, proteže se uz obalu i predstavlja ekskluzivno letovalište u Tunisu. Javna plaža je okružena palmama, dugačka i široka, prekrivena svetlim peskom, zapljuskuje je čisti Mediteran, dok su gostima luksuznih hotelskih kompleksa na raspolaganju odlično uređene peščane plaže. Ovu turističku zonu karakteriše Medina – tradicionalni bazar, dugo šetalište, marina, udobni i luksuzni hoteli. Turistima su na raspolaganju brojne mogućnosti za izlete, zabavu, rekreaciju, kupovinu i noćni život.

Sousse (Sus) – treći po veličini grad u Tunisu, važan administrativni centar. Poznat po Medini, jednoj od najočuvanijih u islamskom svetu, tvrđavi koja je pod zaštitom UNESCO-a i sa koje se pruža izvanredan pogled na ceo grad. Grad odlikuju duge peščane plaže i tirkizno more.

Port el Kantaoui – grad na svega nekoliko kilometara od Susa, izgrađen od 1979. godine po uzoru na francusku rivijeru sa primesama arapske i tuniške arhitekture. Zato su glavna karaktristika grada bele kuće sa plavim prozorima i vratima. Uređen grad, potpuno prilagođen turistima, idealan za duge šetnje, kupovinu, noćni život i uživanje. Hoteli su luksuzni i sadržajni, te su pogodni za porodične odmore.

Mahdia – mali obalski grad južno od Monastira, nalazi se na uskom poluostrvu koje je od ostatka kopna odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla. Mahdia predstavlja tipično lokalno tunižansko mesto. Turistička zona se nalazi duž peščane plaže i u ponudi ima kvalitetne hotele.

Djerba – egzotično i mistično ostrvo, najveće u severnoj Africi. Ova prelepa destinacija je vekovima bila meta mnogih osvajača i ima veoma burnu istoriju. Glavna odlika ostrva su palme i maslinjaci, duge peščane plaže i čisto morsko plavetnilo. Zaštitni znak ostvra su keramički poizvodi, a turistima se pruža mogućnost obilaska Sahare i ostrva flamingosa. Brojni hotelski lanci i kompleksi okruženi vegetacijom pružaju potpuno drugačiji doživljaj Tunisa i veoma kvalitetnu uslugu.

Od aerodroma, turistima su na rasplaganju četiri, od kojih su najprometniji u Tunisu, Monastiru i Đerbi.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga