Toskana I Cinque Terre avionom 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Italija » Toskana  » Toskana I Cinque Terre avionom 2024

TOSKANA I CINQUE TERRE

BOLONJA - FIRENCA - LA SPEZIA I CINQUE TERRE - PIZZA I LUKA

08.04. - 13.04.2024.

5 dana / 4 noćenja / avionom

Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode, predivnih varošica i sela... Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolevka renesanse; na njenom tlu su se od 14-16. veka rađale nove filozofske i naučne misli, a na osnovama antičke kulture stvorena su vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. Toskana je zavičaj ili mesto boravka najslavnijih umetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija, Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – BOLONJA - MONTEKATINI

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04:00 h. Poletanje za Bolonju u u 06:30 (JU470). Nakon sletanja na aerodrom u 08:45h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje Bolonje sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak centra, grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, osnovanom 1088. godine i po svojim karakterističnim, zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, jedna od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz 12. veka… Transfer do Montekatinija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.DAN, MONTEKATINI - FIRENCA - MONTEKATINI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Slobodno vreme. Povratak u Montekatini. Noćenje.

 

3.DAN, MONTEKATINI - LA SPEZIA - CINQUE TERRE - MONTEKATINI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se četiri sela Riomađore, Manarola, Vernaca i Monterosa. Vožnja do mesta La Spezia, odakle se vozom odlazi do najvećeg sela Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Nakon obilaska mesta, nastavak putovanja vozom do Manarole. Ovo selo odlikuju kuće koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo je Vernaca (Vernazza), izgrađeno oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13.veka. Poslednje mesto koje se obilazi je slikovita Monterosa (Monterosso al Mare) smeštena u sreduni malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case tori). Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN, MONTEKATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Sijene i San Điminjana. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme do polaska za San Điminjano. Poseta srednjevekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj srednjevekovni duh. Grad je poznat po tornjevima I zato nosi nadimak “Grad tornjeva”. Nakon razgledanja slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.

 

5. DAN, MONTEKATINI - PIZA - LUKA - BOLONJA - BEOGRAD

Doručak Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pize I Luke. Obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Bolonji. Poletanje aviona u 20:15h (JU 475). Sletanje na aerodrome „Nikola Tesla“ u 22:20h. Kraj programa.Transfer do aerodroma u Bolonji. Poletanje aviona u 20:15h (JU 555). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:20h. Kraj programa.

CENOVNIK TOSKANA 2024

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Aerodromske takse (56 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Bolonja– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom; panoramsko razgledanje grada Bolonje, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 1,7 evro po danu po osobi za boravak u hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

SMEŠTAJ:

HOTEL MANZONI 4* http://www.hotelmanzoni.info/en/

- Hotel se nalazi u centru grada Montekatini. Železnička stanica je udaljena 650 metara. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doru-čak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Fakultativni izlet autobusom “Firenca” – (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča) - 90

- Fakultativni izlet autobusom “Cinque Terre” – (u cenu je ukljuĉen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča) - 95€

- Fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” – (u cenu izleta uključen prevoz do Sijene i San Điminjana i usluga lokalnog vodiča) - 90

- Fakultativni izlet autobusom “Piza i Luka” – (u cenu izleta je uključen prevoz do Luke, obilazak Pize I Luke, usluga vodiča) - 80 €

Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 4 navedena izleta - paket 295

 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Montekatiniju, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “CINQUE TERRE”

- Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.

- Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunja-vaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

- Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

 

OPŠTE NAPOMENE:

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A,  izdata  12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi putovanja organizatora Filip Travel-a.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga