Evia 2024
TopTravel » Leto 2024 » Grčka Leto 2024 » Grčka Apartmani Leto 2024  » Evia 2024

EVIA

MAGIČAN SPOJ PRIRODNIH LEPOTA

Evia (Eubeja) je najveće ostrvo u Egejskom moru i posle Krita drugo po veličini u Grčkoj. Ovo je lokacija gde se prirodne lepote dopunjuju i stvaraju idealnu simbiozu i mesto za uživanje. Na severu ostrva planinske pejzaže upotpunjuju guste borove šume i bujna vegetacija dok se idući prema jugu smenjuju ravniji predeli i maslinjaci koje zapljuskuje tirkizno Egejsko more. Ostrvo se postire uz obalu Beotije i Atike, na 60km od Atine i putem dva mosta je povezano sa kopnom. Iz Halkide, glavnog grada ostrva, do kopna je moguće doći i železnicom i trajektom. Halkida se nalazi na zapadnom delu ostrva, ima šarmantno šetalište i obožavana je među Atinjanima, ali i stranim turistima. Takođe, Eviji je, kao i Atina, podjednako blizu Skijatos te možete iskoristiti priliku i posetiti ovo magično ostrvo. Toplo i čisto more, neverovatne plaže i desetine turističkih zanimljivosti poput antičke Eretrije, Arheološkog muzeja, izvora Artuze, rimskog akvadukta, zamka Karababa i drugih će zadovoljiti i najznatiželjnije turiste.

Glavna turistička mesta na ostrvu su Pefki na severu i Edipsos na severozapadu. Pefki se nalazi naspram planinskog venca Pilion i nadomak Skijatosa i važi za mirnije mesto sa bistrim morem, lepo uređenom 4km dugom šljunkovito-peskovitom plažom i fino uređenim šetalištem koje deli plažu od ugostiteljskih objekata i smeštajnih jedinica. Edipsos, poznatiji kao antička banja, je rado posećeno mesto mnogih Grka, ali i istorijskih ličnosti poput Merlin Monro, Marije Kalas, Petra I Karađorđevića i Vinstona Čerčila. Voda temperature 30 do 70°C, izvire iz dubina od 3000m, uliva se more i bazene mnogih lekovitih centara, a takođe pravi prirodne bazene sa toplom vodom te je pravo mesto za uživanje, naročito za posetioce sa hroničnim oboljenjima.

Evia je mesto koje krije tajne i iznenađenja na svakom koraku i defnitivno će šarmirati svakog posetioca.

Na sajtu se nalazi samo deo ponude za ostrvo Evia, za širu ponudu kontaktirati agenciju (0692217373)

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga