Temišvar i Transilvanija Prvi Maj 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Rumunija  » Temišvar i Transilvanija Prvi Maj 2024

TEMIŠVAR I TRANSILVANIJA

TEMIŠVAR – ALBA JULIJA – SALINA TURDA – SIBIU - HUNEDOARA

01.05. - 03.05.2024. - PRVI MAJ

3 dana / 2 noćenja / autobusom

NESVAKIDAŠNJE PUTOVANJE U ISTOČNI DEO EVROPE

Ovaj izuzetno interesantan aranžman za Rumuniju, odvešće vas do skrivenog dela Banata i Transilvanije, i upoznati vas sa legendama rimskog i srednje-vekovnog perioda. Rimski imperatori, dačanski junaci, Sibinjanin Janko i mnogi srpski velikani  ostavili su neizbrisiv trag u istoriji Rumunije. Na ovom putovanju posetićemo gradove Alba Juliju sa svojom tvrdjavom (UNESCO), Hunedoaru, zamak Sibinjanin Janka kao i Sibiu čiji krovovi imaju oči . Upoznaćete se sa istorijom srba u Banatu i njihovim nasledjem. Oduševiće vas spektakularni rudnik soli Salina Turda, danas prilagodjen za posetioce. Pored upoznavanja istorije i kulture, uživaćete u gastronomiji i degustaciji čuvenih rumunskih vina.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – TEMIŠVAR – ALBA JULIJA

Polazak u 07h iz Beograda (parking kod Muzeja 25. maj). Nastavak putovanja preko Vršca i Temišvara... Dolazak u srce Banata i njenu prestonicu. Temišvar se prvi put spominje 1212. godine pod nazivom Kastrum Temezijenzis. Godine 1346. ovaj grad postaje privremena prestonica mađarskog kralja Karolja Roberta Anžujskog koji je tu sagradio svoj dvorac. Kasnije taj dvorac je rekonstruisao Sibinjanin Janko i napravio od njega moćno utvrđenje. Turci Temišvar osvajaju 1552. godine i tada grad menja izgled sve do 1718. godine kada je pripao Habzburgovcima. Sledi panoramsko razgledanje grada: Trg Pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), Trg slobode (Piaţa Libertăţii),  kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata  i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Nakon obilaska grada polazak za Alba Juliju, grad bogate istorije iz rimskog i srednjovekovnog perioda. Smeštaj u hotel. Kraći odmor i panoramska šetnja starim gradom.... Slobodno vreme. Noćenje...

 

2.DAN, ALBA JULIJA – SALINA TURDA

Doručak. Polazak na panoramsko pešačko razgledanje Alba Julije: Rimokatolička Katedrala, Batjaneum biblioteka, Pravoslavna crkva Ujedinjenja, Zdanje Babilon – Nacionalni Muzej, Palate Apor i Principalia kao i Univerzitet. Upoznaćemo se sa bogatom rimskom istorijom i borbom Rima i Dačana na ovim prostorima.  U nastavku obilazak srednjovekovnih spomenika, stare tvrdjave sa fortifikacijskim zidinama, pravoslavne crkve kao i katedrale gde se nalazi grob Sibinjanin Janka ( Hunjadi Janoša)...slobodno vreme za individualno razgledanje i ručak. Popodne fakultativno odlazak autobusom u gradić Turda i obilazak jednog od najvećih srednjovekovnih rudnika soli, Salina Turda. Ovo spektakularno zdanje je sada vazdušna banja i zabavni park prilagodjen za celodnevni boravak gostiju sa zabavnim sadržajem, igrama za decu, ringišpilom kao i podvodnim jezerom sa vožnjom čamcima. Neverovatan doživljaj upotpunjuje i suvenirnica na dnu pećine. Povratak u hotel. Slobodno vreme u starom gradu za individualno razgledanje. Uveče fakultativno odlazak na večeru u tradicionalni restoran.  Slobodno vreme.  Noćenje...

 

3.DAN, ALBA JULIJA – SIBIU - HUNEDOARA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sibiu,  grad koji je nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Panoramsko razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg , na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental  i rimokatolička, jezuitska crkva; Mali trg, sa Savetnom kulom; Trg Huet, sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka;  Ulica Mitropolije, u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije...Sibiu odiše tradicijom i sjajnom arhitekturom iz različitih perioda.  Slobodno vreme za šetnju i individualni obilazak. Dolazak u srce Transilvanije u mesto Deva i obilazak tamošnjeg dvorca Hunedoara iz XIV veka, najreprezentativnijem zdanju profane gotike u Transilvaniji, u kojem je živeo čuveni ugarski regent Hunjadi Janoš opevan kao Sibinjanin Janko. Fakultativna poseta zamku. Nakon obilaska zamka polazak za Beograd. Povratak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

cenovnik temisvar transilvanija 2024

DOPLATE I POPUSTI:

- I dete 4-12 god. ima popust 30% na cenu aranžmana u pratnji dve punoplatežne osobe (dete koristi pomocni lezaj).

- Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 30 €.

- Doplata za 1/1 sobu – 40 € za 2 noci.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem te audio i video-opremom)

- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom ( doručak švedski sto ) u hotelu „Transilvania“ 4* – Nalazi se u Alba Juliji, u blizini zidina starog grada. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, pojedine sobe poseduju terasu. U sastavu hotela su: recepcija, frizerski salon, restoran, aperitiv bar. Superior sobe su sa novim nameštajem i modernijim kupatilima.

- Razgledanje Alba Julije, Sibiua i Temišvara

- Usluge vodiča na putovanju

- Troškovi organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove

- Fakultativnio izleti: Salina Turda – rudnik soli 15 €, Večera u restoranu 15 €

- Ulaznice za zamak Hunedoara 10 €

- Ulaznice za muzeje u Alba Juliji i Sibiu - individualno

- Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS (Narodne banke Srbije) na dan uplate. Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).  Platnim karticama (mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.


NAPOMENA:

Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU,  u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije Robinson.

 

Organizator putovanja: Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd. Kategorija Licence A br. OTP 120/2021 od 13.10.2021. Uz ovaj aranžman važe Opšti Uslovi putovanja agencije Robinzon d.o.o. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A  Polisa Osiguranja na 50.000 eur, Polisa Osiguranja broj 30000040019 je izdata od strane Milenijum osiguranja ado Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 3b, je na iznos od 50.000 eur i važi za period od 01.03.2024. do 28.02.2025. Akcionarskog društva za osiguranje  „Milenijum osiguranje ado Beograd“ Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga