Kušadasi autobusom Leto 2024
TopTravel » Leto 2024 » Turska Leto 2024 » Turska autobusom Leto 2024  » Kušadasi autobusom Leto 2024

KUŠADASI

OSTRVO PTICA I OMILJENO LETOVALIŠTE MLADIH

 

Kušadasi – omiljeno turističko mesto mnogih Evropljana nalazi se na severnoj obali Egejskog mora. Naziv mesta potiče od nekadašnjeg malog ostrva koje nosi naziv Ostrvo ptica i danas je povezano uskim nasipom sa gradom te čini poluostvo (tur. kuş-ptica i ada-ostrvo).

Mesto sa veoma bogotam prošlošću, nekadašnji centar kulture i umetnosti, u antici poznat kao Neapolis, a u srednjem veku kao Scala Nuova i danas privlači mnoge posetioce. Od najranijih vremena grad su naseljavali i njime upravljali mnogi narodi – Persijanci, Grci, Rimljani, Vizantinci, Mlečani, Đenovljani, a o tome svedoče brojni arheološki nalazi.

U neposrednoj blizini Kušadasija se nalaze antički gradovi Efes, Milet, Didim i Prijena. Pored Artemidinog hrama u Efesu, možete posetiti i Celzijusovu biblioteku i pozorište, kao i Efeski muzej. Tu je i pravo čudo prirode, nezaobilazna Pamučna tvrđava – Pamukkale. Ovo jedinstveno mesto čini niz termalnih bazena bele boje, nastali hiljadama godina taloženjem minerala. Spoj ovih prirodnih bazena i nestvarno plave vode predstavlja poseban doživljaj za sva čula. U blizini Pamukkale-a se nalaze ostaci drevnog grada Hierapolisa, posvećenog kraljici Hieri, kao i Apolonov hram i Artemidino kupatilo u kojem možete uživati.

Kušadasi obiluje raznolikim peščanim plažama i zanimacijama za sve generacije. Od brojnih akva parkova, preko turskih večeri sa tradicionalnim gurmanskim specijalitetima do uživanja u turskim kupatilima i divnim plažama, Kušadasi nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Kušadasi je pravi izbor za sve koji žele uživanje u toplom moru, posećivanje kulturno-istorijskih znamenitosti i nezaboravan provod.

ZA INFORMACIJE O PAKET ARANŽMANU (SMEŠTAJ+PREVOZ) ZA KUŠADASI KONTAKTIRAJTE AGENCIJU NA br. 069/221-73-73.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga