Rim autobusom 2024 Prvi Maj
TopTravel » Evropski gradovi » Italija » Rim  » Rim autobusom 2024 Prvi Maj

RIM

VEČNI GRAD

01.05. - 06.05.2024

6 dana / 3 noćenja / AUTOBUSOM

VODIMO VAS NA NEZABORAVNO PUTOVANJE U RIM

PRVI MAJ I USKRS

RIM - je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno- istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih građevina, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum...najveći amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 14:00 h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj-Kuća cveća. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.

 

2.DAN, RIM

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Obilazak Rima: Via Aurelia, Vatikan, Crkva Sv. Petra, Trastevere, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Forumi, Trg Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

 

3.DAN, RIM – VATIKAN

Doručak. Slobondo vreme ili fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Slobodno popodno. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN, RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Pompeje i Napulja: Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi 250 km udaljen od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije.. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN, RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

 

6. DAN, BEOGRAD

Dolazak u Beograd oko podneva. Kraj programa.

RIM BUS 2024 CENOVNIK PRVI MAJ

*** SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE, KRAGUJEVCA I NOVOG SADA - DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA (požarevačka petlja), SMEDEREVA (Kolari) i MALOG POŽAREVCA - DOPLATA 15€.

U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

*NAPOMENA ZA PREVOZ IZ NOVOG SADA: POLAZAK NA SENTANDREJSKOM PUTU – NA UGLU SENTANDREJSKOG PUTA I PUTA NOVOSADSKOG PARTIZANSKOG ODREDA).

 

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

 

POPUSTI I DOPLATE:

- dete do 3 godine 70€ popust u Raeli hotelima,

- treća odrasla osoba ili dete preko 3 godine u 1/2+1 sobi ima popust 5%, (na upit),

- Doplata za 1/1 sobu, hotel Parco de Medici 3* - 02.05 - 80€, hotel Parco Tirreno 3*- 02.05-90€ u Raeli hotelima 100€, hotel Donatelo 3* i Sotel Nomentana 3* 14.02 - 90€: 06.03 - 120€ (na upit)

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),

- smeštaj u hotelu sa 3*ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge turističkog vodiča,

- usluge lokalnog vodiča,

- agencijske usluge.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu) koja je stupila na snagu 01.09.2014. i to: za hotele sa 3* - 4.00€ dnevno, a za hotele sa 4* - 6.00€ dnevno i plaća se na recepciji hotela,

- fakultativne izlete,

- međunarodno zdravstveno osiguranje

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;

4) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

 

FAKULTATIVNI IZLETI (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

- Vatikan - 55 € odrasli / 40 € decaplaćanje u agenciji (obuhvata ulaznice, lokalnog vodiča i slušalice)

- Pešačko razgledanje grada - 25 € odrasli / 15 € deca,

- Pompeja, Napulj - 55 € odrasli / 45 € deca (obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim-Napulj-Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju.)

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

HOTEL U CENTRU GRADA:

Smeštaj u hotelima iz poznatog lanca Raeli sa 3*(Siracusa, Lazio, Noto, Floridia) i sa 4* (Ahimede, Lux, Luce) ili njima Sličnom. Lokacija: Svi hoteli se nalaze u centru Rima u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini turističkih atrakcija.

Smeštaj: Sobe su dvokrevetne opremljene sa kupatilom, SAT TV-om, telefonom. Usluga: Noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto). Više informacija o hotelu: http://raelihotels.it/en/home

Hotel Donatello 3* - Nalazi se u centru grada u oblasti Porta Magiore u blizini stanice metroa. Hotel poseduje restoran I bar. Svaka soba sadrži TWC, fen, TV, internet. Doručak je kontinentalni. Više informacija o hotelu na: www.donatellorome.com

 

HOTEL VAN CENTRA GRADA:

Hotel Parco Tirreno 4*- Lokacija Nalazi u blizini trga S. Petram na 2,5km od Vatikana. Od centra grada je udaljen 5km. Hotel je udaljen 600m od metro stanice Cornelia (Line A – exit to “Via Boccea”). Hotel poseduje restoran i bar. Svaka soba sadrži TWC, fen, TV, internet. Doručak je kontinentalni.

Više informacija o hotelu na: https://www.parcotirreno.it/

Hotel Sotel Nomentana 3*- Hotel se nalazi na oko 11 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski sto. Više informacija o hotelu na https://www.sotelnomentana.com/

Hotel Parco de Medici 3*- Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza železničke stanice MURATELLA, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Od šoping centra Parco Leonardo,je udaljen 7 min. Od centra grada je udaljen 10km. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.Više informacija o hotelu na http://www.pdmr.it/en/index.html

 

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

 

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik br. 3 od 9.2.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 1.12.2022.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga