Sharm El Sheik Leto 2024
TopTravel » Leto 2024 » Egipat Leto 2024  » Sharm El Sheik Leto 2024

ŠARM EL ŠEIK (SHARM EL SHEIKH)

DRAGULJ SINAJSKOG POLUOSTRVA

 

Nekada ribarsko selo, a danas ekskluzino letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva predstavlja čarobno mesto za odmor. Specifične klimatske karakteristike, razvijena infrastruktura, toplo i prozirno more, nestvarne plaže i koralni grebeni čine ovo mesto pravim rajem i pružaju užitak svim čulima. Specifičan spoj modernog letovališta okruženog planinama, pustinjom, bajkovitim morem i beduinskim selima daje ovoj destinaciji poseban šarm i jedinstvenost. Odavde su dostupne dnevne ture za safari i sve zabavne aktivnosti. Takođe možete na izlet u Kairo, Luksor, Jerusalim, Petru, planinu Sinaj.

Naama bay – zaliv i najpoznatiji centar Šarm el Šeika, omiljeno mesto za šetnju i noćni provod. Duž šetališta se nalazi veliki broj najrazličitijih hotela, restorana, čajdžinica, prodavnica i klubova. Ova šarena ulica kojom se širi miris začina i jasmina predstavlja srce grada, a najbolje od svega je što su neki delovi izolovani od saobraćaja.

Hadaba – manje frekventan deo grada smešten na brdu, sa nekoliko izuzetnih hotela.

Nabq bay – udaljeniji deo grada, netaknut i miran, zaštićeno mesto u okviru Nacionalnog parka Ras Mohamed. Deo koji se uglavnom sastoji od luksuznih hotela i plaža na kojima možete plivati sa raznovrsnim tropskim ribama.

Old Market – stari grad i pijaca pružaju nezaboravno iskustvo jer su puni u svako doba dana i noći. Ovde možete pronaći sve što Vam padne na pamet, od originalnih i tradicionalnih rukotvorina, do raznih kopija, fantastičnih začina i lokalnih specijaliteta.

SOHO trg – najbolji zabavni i šoping centar u celoj regiji. Fontana koja pušta zvuke orijenta, klasični evropski ili orijentalni restorani, klizalište i ledeni bar, brojna mesta za zabavu, avanturu i uživanje na jednom mestu.

Međunarodni aerodrom Ras Nasrani je najveći na Sinajskom poluostrvu i svakodnevno primi nekoliko desetina letova, a od Beograda do Šarm el Šeika možete doći letom za svega tri sata.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga