Porto avionom 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Portugal  » Porto avionom 2024

PORTO 2024

4 dana / 3 noćenja, avionom

12.04. - 15.04.2024.

PROLEĆE U PORTUGALU

PORTO– Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih gradova Evrope – Porto, drugi portugalski grad po veličini posle Lisabona. Porto je grad bogat istorijom, turističkim atrakcijama i noćnim životom, pogodan za sve generacije. Jedna od glavnih atrakcija koja uporno privlači znatiželjne turiste je i kraj bogat vinarijama. Ribeira je najstariji deo grada gde možete naići na drevna zdanja kuća, uske kaldrmisane uličice i mnogobrojne porodične restorane, kafiće i barove. Gradom protiče jedna od najvećih reka Pirinejskog poluostrva, duga skoro 900 kilometara, reka Douro - što u prevodu na portugalski znači „od zlata“. Inače, ova reka deli grad na dva dela: Porto i Gaio. Možda baš zbog njenih prelepih obala prepunih turista šetača, uličnih svirača koji sviraju fado i užurbanih lokalaca, pojedini za grad Porto tvrde da je najlepši grad na svetu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, BEOGRAD – PORTO
Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Porto u 07:05h (JU 566). Sletanje u Porto u 09:50h. Razgledanje Porta jednog od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, pored Kristalne palate, Kule Klerigoš,Trga Umberta Delgada preko mosta Ponte Dom Luis I. Most je sagradio 1886. godine Teofil Sejrig, asistent čuvenog graditelja Ajfelove kule, Gustava Ajfela, koji danas predstavlja statusni simbol grada... Smeštaj u hotel. Mogućnost organizovanja pešačke ture sa vodičem centrom grada: Trg Ribeira, Berza, Rue Katarina, mogućnost obilaska Livraria Lello je jedna od najstarijih knjižara u Portugalu. Prekrasnog enterijera, a svetsku popularnost je stekla time što je u njoj JK Rowling pronalazila inspiraciju za Hari Potera. Porto Cathedral je jedna od najpoznatijih i najvažnijih znamenitosti u gradu. Rađena je u gotskom stilu i stara je skoro 800 godina. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.DAN, PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS – PORTO

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Gimaraeš prvu prestonicu portugalske kraljevine. Šetnja srednjovekovnim centrom grada i obilazak palate vojvode od Braganse. Nastavak puta za Bragu najvažniji centar barokne umetnosti u Portugalu. Razgledanje grada Trg Republike, katedrala, gradska većnica, brdo Bom Žezus. Šetnja do poznate katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Odakle se pruža predivan pogled na ceo grad. Povratak u Porto. Slobodno vreme. Noćenje.


3.DAN, PORTO – OBILAZAK VINARIJA
Slobodan dan ili fakultativni izlet do autentičnih vinarija. Vinski podrumi nižu se duž obale reke Douro. Poseta Vila Nova de Gaia, nalazi se južno od grada Porta na drugoj strani reke Douro. Na oko 30 minuta od centra grada, nalaze se mnogobrojne vinarije i podrumi gde možete degustirati Porto vina. Više od 100 autentičnih vinarija sa vinogradima, podrumima, zanatskom i industrijskom proizvodnjom vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Moguć obilazak vinograda i vinarija, kao i kupovine vina. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


4.DAN, PORTO – KRSTARENJE REKOM DOURO – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Mogućnost fakultativnog izleta krstarenja rekom Douro, "Krstarenje mostovima". Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme. Poletanje aviona u 17:25h (JU 569). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 21:50h. Kraj programa.

PORTO AVIO CENOVNIK 2024

POPUSTI I DOPLATE:

- deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta (na upit),

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 10€ popusta (na upit),

- doplata za 1/1 sobu 240 € (na upit).

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- avio prevoz na relaciji Beograd – Porto – Beograd (prevoznik Airserbia),

- aerodromske takse - 52€ (na dan objavljivanja programa - podložne promeni),

- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,

- smeštaj u hotelu sa 3/ 4* u Portu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,

- agencijske usluge,

- panoramsko razgledanje grada,

- usluge lokalnih vodiča

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 531 dinara, od 19 do 70 godina 797 dinara i od 71 do 86 godina 1592 dinara,

- Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela

- fakultativne programe,

- individualne troškove.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate cekovima građana,

3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,

4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesecnih rata bez kamate.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- PEŠAČKA TURA – 25€ (u cenu nije uračunat gradski prevoz)

- GIMARAEŠ – BRAGA- BOM ŽEZUS – 75€ (u cenu je uključena ulaznica za Ducal palatu, lokalni vodič)- obavezna prijava u agenciji

- OBILAZAK VINARIJE – (Vila Nova de Gaia, degustacija vina, ulaznica) – 25€

- KRSTARENJE – 25€

 

SMEŠTAJ:

HOTEL TRYP PORTO CENTRO 3*

Lokacija: Hotel se nalazi u blizini centra u blizini Torre dos Clérigos, Sé Catedral do Porto. Od aerodroma u Portu je udaljen 12 km.

Sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar.

Smeštaj: Svaka soba ima: kupatilo, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)

Više informacija o hotelu na: https://www.trypportocentro.com/

 

HOTEL BLACK TULIP 4*

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Gaie, nedaleko od stanice metroa, koja spaja ovaj deo grada sa centrom Porta (prelazi se samo reka Douro). Od aerodroma u Portu je udaljen 21 km.

Sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar.

Smeštaj: Svaka soba ima: kupatilo, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet

Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)

Više informacija o hotelu na www.hotelblacktulip.pt

Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika.

 

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik br.1 od 29.11.2023.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 od 06.12.2021

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga