Porto avionom Prvi maj 2024
TopTravel » Evropski gradovi » Portugal  » Porto avionom Prvi maj 2024

PORTO 2024

4 dana / 3 noćenja, avionom

02.05. - 05.05.2024.

POĐITE SA NAMA I OSETITE ČAROLIJU PORTUGALA

PRVI MAJ

Porto drugi po veličini grad u Portugaliji. Ime vuče korene od naziva starorimskog grada na datom mestu koji se zvao Portus Kale. Od datog naziva je izveden ne samo naziv današnjeg grada (koji znači luka), nego i naziv države. Portugalci često grad nazivaju prosto luka, sa određenim članom O ispred (O Porto), pa se stoga u nekim jezicima ustalio oblik naziva Oporto. Romantici vole drugo objašnjenje i insistiraju da je konfuzija nastala davno kada su stranci pogrešno pročitali nazive na buradima vina koja su se prevozila tokom reke Duro (Douro). Porto nudi mnogo više od jezičkih akrobacija. On je grad mostova, spoj tradicionalnog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turitičkoj mapi sveta.  Centralni bulevar Avenida dos Aliados, obale reke Duro zaštićene od strane UNESCO-a, crkva Sao Francisco i Santa Clara i druge impresivne građevine učiniće vaš boravak drugačijim. Porto je dom jedne od najlepših knjižara na svetu Lello. Sagrađena 1906, liči na mesto iz bajke. Neogotska spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i stepeništem boje crvenog karanfila. Domicilno stanovništvo kaže se da je upravo ta radnja inspirisala J. K. Rouling da smisli scenografiju za Harija Potera.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN, BEOGRAD – PORTO
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Porto kompanijom Air Serbia na liniji JU566 u 07.05h. Dolazak u Porto u 09.50h. Nakon sletanja sledi panormasko razgledanje grada Porto. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih značajnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lepim "Arapskim salonom". Železnička stanica S. Bento je jedna od najlepših železničkih stanica na svetu gde su zidovi i plafon prekriveni sa 22.000 pločica. Odlazak do ivice reke Duro i kratka pauza sa pogledom na glavni most preko reke Dom Luis. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2.DAN, PORTO (FAKULTATIVNO GIMARAEŠ – BRAGA – BON ŽEZUS)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za severni Portugal. Obilazak Gimaraeša koji još zovu i kolevkom Portugala. Upravo ovde je rođen 1109 god. prvi portugalski kralj Alfonso Henrikes, čija se statua nalazi ispred Palate Vojvoda od Brage iz XV veka. Šetnja do Dukal palate (ulaznica je uključena u cenu). Nastavak za Bragu, glavni grad provincije Minho koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Šetnja do poznate katedrale (ulaznica je uključena u cenu), a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Povratak u hotel. Noćenje.


3.DAN, PORTO (FAKULTATIVNO DOLINA REKE DURO)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta dolina reke Duro - krstarenje rekom Duro, poseta vinariji i degustacija vina. Polazak ka dolini reke Duro (zlatna reka) koja predstavlja najpoznatiji vinski region Portugala pod zaštitom UNESCO-a. Dolina Duro je najpoznatija po proizvodnji Porto Vina koja seže unatrag oko 2000 godina. Ovde je nekada vino puštano da pluta rekom Duro do mesta Vila Nova de Gaia (prekoputa Porta) gde je spremano u posebne podzemne vinske podrume. Poseta istorijskog centra Amarante i odlazak na vidikovac Sao Leonardo de Galafura odakle se pruža prelep pogled na dolinu reke Duro. Zatim, odlazak na pedesetominutno krstarenje rekom Duro gde se mogu videti skoro besprekorne paralelne linije kaskadnih vinograda i ruralnih imanja – kinte (hacijende). Poseta vinariji sa degustacijom Porto vina po kome je ovaj region poznat. Povratak u hotel. Noćenje.


4.DAN, PORTO  –  BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme za individualne aktivosti do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU569 u 17.35h, dolazak u Beograd u 22.00h. Kraj usluga.

Porto prvi maj cenovnik 2024

- Prvo dete 2,00-3,99             489 €

- Prvo dete 4,00-11,99           559 €

- Jednokrevetna soba           819 €

- Treća osoba                         629€

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Avio prevoz na relaciji Beograd-Porto-Beograd kompanijom Air Serbia

- Aerodromske takse 66€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)

- Smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama

- Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

- Panoramsko razgledanje grada Porto na dolasku u pratnji vodiča

- Vodič na srpskom jeziku

- Troškovi organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Gradska taksa oko 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela

- Fakultativni izleti po programu

- Napojnice za lokalne vodiče i vozače

- Putno zdravstveno osiguranje

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.

6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

1. Gimaraeš, Braga i Bon Žezus (celodnevni izlet, oko 9h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za katedralu u Bragi i Dukal palate u Gimaraešu. Cena izleta: 90€.

2. Dolina reke Duro - krstarenje rekom Duro i poseta vinariji sa degustacijom Porto vina (celodnevni izlet, oko 8h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, krstarenje rekom Duro u trajanju od 50 minuta, poseta vinariji i degustacija vina. Cena izleta: 115€.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

 

OPIS HOTELA:

TRYP PORTO CENTRO 3*

https://www.trypportocentro.com/

Lokacija: Hotel Tryp Porto Centro se nalazi u samom centru grada Porto. Udaljen je par minuta hoda od turističke ulice Rua de Santa Catarina sa poznatim restoranima portugalske kuhinje. Od aerodroma u Portu je udaljen 17 km.

Sobe: Hotel Tryp Porto Centro ima 62 moderno opremljene i funkcionalne smeštajne jedinice. Svaka soba (površine 18m²) ima kupatilo, fen, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar, wi fi internet. Deca od 0 do 4 godine dobijaju krevetac.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se lobi, lift, restoran, bar, garaža. Hotel pruža uslugu pranja veša.

ORGANIZATOR PUTOVANJA zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.


NAPOMENE:

- Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja NA UPIT! i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa

- trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.

- Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika za slučaj otkazivanja ili promene programa putovanja od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja. Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 20. Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br. 2 od 01.02.2024. OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. God. Odeon World Travel d.o.o. Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25 Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30Bul. Crvene Armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Odeon World Travel-a.

ZAŠTO REZERVISATI KOD NAS

Mi smo tu da osluškujemo vaše potrebe i da vam ponudimo jedinstveno putovanje u skladu sa vašim željama i budžetom. Želja i ideja o putovanju su dovoljne a mi smo tu da ih pretvorimo u stvarnost.

Kažite nam šta želite i mi ćemo znati šta da vam preporučimo
Sve možemo da odradimo on-line u jako kratkom roku
Dugogodišnje iskustvo u kreiranju turističkih putovanja
Mnogo zadovoljnih korisnika usluga